autor:

Simon Oana

» » Retete de post

Palanete (pentru fasolea frecata)

Autor: Simon Oana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 august 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simon Oana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 august 2012

Ingrediente
- 3 cani (parti) faina grau, - 1 cana (parte) faina porumb, - drojdie cat o nuca (nu din cea granulata), - 1 lingura zahar, - apa calda conform instructiunilor de preparare de mai jos, - sare dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

- Se amesteca cele 4 cani de faina (alba+grau) intr-un lighean. Se face o gaura la mijloc.
- Drojdia se amesteca ca zaharul pana devine lichida si se toarna in gaura din faina. Se presara putina faina pe deasupra, astfel incat sa o acopere si se lasa cam 5-10 minute sa dospeasca.
- Cand a dospit se amesteca cu restul de faina, adaugandu-se apa calda. Cantitatea de apa depinde de marimea canii sau partea de faina folosita. Aluatul rezultat trebuie sa fie de consistenta normala, nu tare, asa ca si aluatul de paine. Daca va iese prea moale adaugati faina alba, daca iese prea tare mai puneti apa. Se framanta pana "asuda grinda" cum spunea bunica, adica cam 15 minute. Apoi se acopera cu un prosop de bucatarie curat si se lasa intr-un loc caldut, ferit de curent, 1 ora.
- Dupa ce a dospit se ia din compozitie cantitatea care se poate tine intr-o palma. Grosimea va fi cam de un deget. I se da o forma ovala sau rotunda.
- Palanetul se prajeste in ulei incins pana se rumeneste, apoi se intoarce pe cealalta parte.

Se mananca cu fasole frecata in loc de paine.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Palanete (pentru fasolea frecata)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Strudel cu mere si dovleac

Strudel cu mere si dovleac

Calim dovleacul si marul impreuna cu margarina topita adaugand zaharul treptat. Spre sfarsit adaugam

5 voturi    0 comentarii
45 min
Retete de post
Cartofi prajiti cu sos de rosii si tarhon

Cartofi prajiti cu sos de rosii si tarhon

Cartofii se curata de coaja,se spala ,se zvanta ,se taie pai si se prajesc . Usturoiul se curata

15 voturi    15 comentarii
40 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • - 3 cani (parti) faina grau
  • - 1 cana (parte) faina porumb
  • - drojdie cat o nuca (nu din cea granulata)
  • - 1 lingura zahar
  • - apa calda conform instructiunilor de preparare de mai jos
  • - sare dupa gust

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Tocana de galbiori Tocana de galbiori

Se curata ceapa, se toaca si se pune la prajit cu putin ulei. Cand ceapa este translucida, se adauga gogosarul taiat fideluta si se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Saramura de macrou Saramura de macrou

Peştii se eviscerează, dar se lasă cu tot cu cap. Se ung cu puţin ulei, se presară cu sare şi piper din belşug şi se pun

2 voturi    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Supa de porumb cu rosii