autor:

Simon Oana

» » Retete de post

Palanete (pentru fasolea frecata)

Autor: Simon Oana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 august 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simon Oana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 august 2012

Ingrediente
- 3 cani (parti) faina grau, - 1 cana (parte) faina porumb, - drojdie cat o nuca (nu din cea granulata), - 1 lingura zahar, - apa calda conform instructiunilor de preparare de mai jos, - sare dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

- Se amesteca cele 4 cani de faina (alba+grau) intr-un lighean. Se face o gaura la mijloc.
- Drojdia se amesteca ca zaharul pana devine lichida si se toarna in gaura din faina. Se presara putina faina pe deasupra, astfel incat sa o acopere si se lasa cam 5-10 minute sa dospeasca.
- Cand a dospit se amesteca cu restul de faina, adaugandu-se apa calda. Cantitatea de apa depinde de marimea canii sau partea de faina folosita. Aluatul rezultat trebuie sa fie de consistenta normala, nu tare, asa ca si aluatul de paine. Daca va iese prea moale adaugati faina alba, daca iese prea tare mai puneti apa. Se framanta pana "asuda grinda" cum spunea bunica, adica cam 15 minute. Apoi se acopera cu un prosop de bucatarie curat si se lasa intr-un loc caldut, ferit de curent, 1 ora.
- Dupa ce a dospit se ia din compozitie cantitatea care se poate tine intr-o palma. Grosimea va fi cam de un deget. I se da o forma ovala sau rotunda.
- Palanetul se prajeste in ulei incins pana se rumeneste, apoi se intoarce pe cealalta parte.

Se mananca cu fasole frecata in loc de paine.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Palanete (pentru fasolea frecata)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Iahnie de fasole

Iahnie de fasole

Se spală fasolea, apoi se pune în apă rece, la hidratat. Se lasă de seara până a

4 voturi    3 comentarii
2h
Retete de post
Supa de sparanghel verde si crutoane.(post)

Supa de sparanghel verde si crutoane.(post)

Punem o oala pe foc.Punem uleiul la incalzit adaugam ceapa si usturoiul taiate marunt.calim apoi

17 voturi    14 comentarii
1h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • - 3 cani (parti) faina grau
  • - 1 cana (parte) faina porumb
  • - drojdie cat o nuca (nu din cea granulata)
  • - 1 lingura zahar
  • - apa calda conform instructiunilor de preparare de mai jos
  • - sare dupa gust

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Zacusca de vinete si ardei Zacusca de vinete si ardei

Se coc vinetele, se lasă la scurs şi răcit, se curăţă. Se coc ardeii. Pe măsură ce se înnegresc, se iau şi se depozitează

2 voturi    0 comentarii
3h 45 min
Conserve si muraturi
Chiftele din soia Chiftele din soia

Se pune soia la fiert asa cum scrie pe pachet, dupa ce se fierbe, o punem la scurs intr-o strecuratoare. Punem cartofii la fiert intregi

61 voturi    13 comentarii
5h
Retete de post
Chiftele de soia cu legume