autor:

Simon Oana

» » Retete de post

Palanete (pentru fasolea frecata)

Autor: Simon Oana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 august 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simon Oana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 august 2012

Ingrediente
- 3 cani (parti) faina grau, - 1 cana (parte) faina porumb, - drojdie cat o nuca (nu din cea granulata), - 1 lingura zahar, - apa calda conform instructiunilor de preparare de mai jos, - sare dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

- Se amesteca cele 4 cani de faina (alba+grau) intr-un lighean. Se face o gaura la mijloc.
- Drojdia se amesteca ca zaharul pana devine lichida si se toarna in gaura din faina. Se presara putina faina pe deasupra, astfel incat sa o acopere si se lasa cam 5-10 minute sa dospeasca.
- Cand a dospit se amesteca cu restul de faina, adaugandu-se apa calda. Cantitatea de apa depinde de marimea canii sau partea de faina folosita. Aluatul rezultat trebuie sa fie de consistenta normala, nu tare, asa ca si aluatul de paine. Daca va iese prea moale adaugati faina alba, daca iese prea tare mai puneti apa. Se framanta pana "asuda grinda" cum spunea bunica, adica cam 15 minute. Apoi se acopera cu un prosop de bucatarie curat si se lasa intr-un loc caldut, ferit de curent, 1 ora.
- Dupa ce a dospit se ia din compozitie cantitatea care se poate tine intr-o palma. Grosimea va fi cam de un deget. I se da o forma ovala sau rotunda.
- Palanetul se prajeste in ulei incins pana se rumeneste, apoi se intoarce pe cealalta parte.

Se mananca cu fasole frecata in loc de paine.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Palanete (pentru fasolea frecata)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Mucenici moldovenesti - Sfintisori

Mucenici moldovenesti - Sfintisori

Punem apa la incalzit ,cat sa nu ne ardä cand incercam cu degetul mic.In apa dizolvam zaharul .Drojdia

27 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Spaghete cu legume - de post

Spaghete cu legume - de post

Spaghetele se fierb in apa cu putina sare si o lingura de ulei de masline . Intotdeauna pastele

27 voturi    12 comentarii
30 min
Retete de post
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • - 3 cani (parti) faina grau
  • - 1 cana (parte) faina porumb
  • - drojdie cat o nuca (nu din cea granulata)
  • - 1 lingura zahar
  • - apa calda conform instructiunilor de preparare de mai jos
  • - sare dupa gust

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Placinta cu mere si aluat de casa Placinta cu mere si aluat de casa

O reteta de post de placinta cu mere si aluat fraged Se spală merele, se decojesc sau nu, în funcţie de preferinţe. Se dau

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Mancare de legume la Crock Pot Mancare de legume la Crock Pot

Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, morcovii rondele, dovlecelul, ceapa, usturoiul si ardeii ii taiem marunt. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aperitive cu carne
Baghetă cu măr, țelină și hrean
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania