Palanete (pentru fasolea frecata)

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 3 cani (parti) faina grau
  • - 1 cana (parte) faina porumb
  • - drojdie cat o nuca (nu din cea granulata)
  • - 1 lingura zahar
  • - apa calda conform instructiunilor de preparare de mai jos
  • - sare dupa gust

Mod de preparare

- Se amesteca cele 4 cani de faina (alba+grau) intr-un lighean. Se face o gaura la mijloc.

- Drojdia se amesteca ca zaharul pana devine lichida si se toarna in gaura din faina. Se presara putina faina pe deasupra, astfel incat sa o acopere si se lasa cam 5-10 minute sa dospeasca.

- Cand a dospit se amesteca cu restul de faina, adaugandu-se apa calda. Cantitatea de apa depinde de marimea canii sau partea de faina folosita. Aluatul rezultat trebuie sa fie de consistenta normala, nu tare, asa ca si aluatul de paine. Daca va iese prea moale adaugati faina alba, daca iese prea tare mai puneti apa. Se framanta pana "asuda grinda" cum spunea bunica, adica cam 15 minute. Apoi se acopera cu un prosop de bucatarie curat si se lasa intr-un loc caldut, ferit de curent, 1 ora.

- Dupa ce a dospit se ia din compozitie cantitatea care se poate tine intr-o palma. Grosimea va fi cam de un deget. I se da o forma ovala sau rotunda.

- Palanetul se prajeste in ulei incins pana se rumeneste, apoi se intoarce pe cealalta parte.

Se mananca cu fasole frecata in loc de paine.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise