Paleuri cu stafide

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua,
  • 300 gr zahar,
  • 300 gr margarina,
  • 100 gr stafide,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • esenta rom.

Mod de preparare

1. Se freaca mai intai zaharul cu margarina ( pana devine o pasta cremoasa ), se adauga ouale, unul cate unul, zaharul vanilat, esenta de rom si se amesteca in continuare; se pun apoi stafidele (care au fost inmuiate in prealabil in apa calduta), iar la final adaugam si faina -cernuta. Se amesteca totul foarte bine ,pana cand se obtine un aluat potrivit de moale.

2. Pe o tava unsa cu unt (se poate folosi si hartia de copt) se pun gramajoare cu lingurita, avand grija sa se pastreze distanta intre ele, deoarece in timpul coptului paleurile se latesc.

3. Se dau la copt in cuptorul deja incalzit si se scot in momentul in care sunt usor rumenite pe margine. Se scot cat sunt fierbinti, cu ajutorul unui cutit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise