1. Se freaca mai intai zaharul cu margarina ( pana devine o pasta cremoasa ), se adauga ouale, unul cate unul, zaharul vanilat, esenta de rom si se amesteca in continuare; se pun apoi stafidele (care au fost inmuiate in prealabil in apa calduta), iar la final adaugam si faina -cernuta. Se amesteca totul foarte bine ,pana cand se obtine un aluat potrivit de moale.
2. Pe o tava unsa cu unt (se poate folosi si hartia de copt) se pun gramajoare cu lingurita, avand grija sa se pastreze distanta intre ele, deoarece in timpul coptului paleurile se latesc.
3. Se dau la copt in cuptorul deja incalzit si se scot in momentul in care sunt usor rumenite pe margine. Se scot cat sunt fierbinti, cu ajutorul unui cutit.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii