autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Dulciuri diverse

Pancake di zucca (clatite de dovleac)

Autor: angela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 21 noiembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: angela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 21 noiembrie 2012

Ingrediente
125gr faina, 100gr dovleac dulce (care se foloseste si la copt), 1/2lingurita drojdie deshidratata, 1 lingura zahar, 1ou, 200 lapte, unt cat o nuca, 30ml ulei, sare ,nucsoara, scortisoara

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Curatati dovleacul de samburi si filamente apoi infasurati-l in pelicula si coaceti la microunde 3 minute, daca aveti timp coaceti-l normal la cuptor. Dupa ce s-a copt scoateti coaja si miezul, striviti-l bine intr-un castron.

Separat, cerneti faina, drojdia, zaharul, sare, scortisoara si nucsoara dupa gust si amestecati bine de tot.

La piureul de dovleac adaugati uleiul si bateti cu un tel sau mixer, adaugati si oul batut apoi la sfarsit laptele; incorporati acum si faina cu celelalte ingrediente si amestecati bine. Compozitia trebuie sa rezulte omogena si pufoasa. Acum acoperiti cu pelicula si puneti cateva ore la frigider, ideal ar fi de pe o zi pe alta dar daca nu aveti rabdare e bine si cateva ore.

Acum luati o tigaie, incingeti-o bine, ungeti cu putin unt si puneti un polonic de compozitie, coaceti pe ambele parti, trebuie sa fie bine rumenite iar cand sunt toate gata decideti cu ce le mancati:

-cu dulceata

-cu ciocolata si frisca

-cu salata verde si branzeturi

-cu cremvursti

-cu sirop de artar

-cu unt de arahide

sau cu ce va mai trece prin minte sunt foarte bune cu orice chiar si simple .Probati-le si sa-mi spuneti cum v-au placut.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pancake di zucca (clatite de dovleac)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Rulouri cu crema de alune de padure

Rulouri cu crema de alune de padure

Dintre rulourile pregatite pana acum, acestea cu crema de alune de padure mi-au placut cel mai mult. Mod

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tortulete cu nutella

Tortulete cu nutella

Se incalzeste cuptorul la 190 de grade. In oala mixerului se bate crema de Nutella cu ouale pana

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 125gr faina
  • 100gr dovleac dulce (care se foloseste si la copt)
  • 1/2lingurita drojdie deshidratata
  • 1 lingura zahar
  • 1ou
  • 200 lapte
  • unt cat o nuca
  • 30ml ulei
  • sare ,nucsoara
  • scortisoara

Raporteaza reteta

Retete
de angela
Rustic cu ardei si praz

Rustic cu ardei si praz

Curatati ardeii si prazul.Intr-o tigaie incapatoare, puneti putin ulei de masline si puneti la calit

5 voturi    2 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tort Delicios

Tort Delicios

Blatul: Se separa ouale si se bat spuma tare albusurile dupa care se bat si galbenusurile cu zaharul

4 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Torturi
Paste cu ton

Paste cu ton

In primul rand punem la foc o oala cu apa in care punem sare (la 5 lt de apa o lingurita plina). Intr-o

3 voturi    0 comentarii
40 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Placinta aromata de toamna Placinta aromata de toamna

Umplutura: Mai intai se prepara umplutura deoarece dovleacul necesita mai mult timp la calit. Se curata de coaja si se da pe razatoarea

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu foi cu zahar ars si crema de frisca si nuca macinata