Pancake di zucca (clatite de dovleac)

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 125gr faina
  • 100gr dovleac dulce (care se foloseste si la copt)
  • 1/2lingurita drojdie deshidratata
  • 1 lingura zahar
  • 1ou
  • 200 lapte
  • unt cat o nuca
  • 30ml ulei
  • sare ,nucsoara, scortisoara

Mod de preparare

Curatati dovleacul de samburi si filamente apoi infasurati-l in pelicula si coaceti la microunde 3 minute, daca aveti timp coaceti-l normal la cuptor. Dupa ce s-a copt scoateti coaja si miezul, striviti-l bine intr-un castron.

Separat, cerneti faina, drojdia, zaharul, sare, scortisoara si nucsoara dupa gust si amestecati bine de tot.

La piureul de dovleac adaugati uleiul si bateti cu un tel sau mixer, adaugati si oul batut apoi la sfarsit laptele; incorporati acum si faina cu celelalte ingrediente si amestecati bine. Compozitia trebuie sa rezulte omogena si pufoasa. Acum acoperiti cu pelicula si puneti cateva ore la frigider, ideal ar fi de pe o zi pe alta dar daca nu aveti rabdare e bine si cateva ore.

Acum luati o tigaie, incingeti-o bine, ungeti cu putin unt si puneti un polonic de compozitie, coaceti pe ambele parti, trebuie sa fie bine rumenite iar cand sunt toate gata decideti cu ce le mancati:

-cu dulceata

-cu ciocolata si frisca

-cu salata verde si branzeturi

-cu cremvursti

-cu sirop de artar

-cu unt de arahide

sau cu ce va mai trece prin minte sunt foarte bune cu orice chiar si simple .Probati-le si sa-mi spuneti cum v-au placut.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise