Autor:
amalia (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 24 iulie 2011
Ingrediente
3 oua mari, 200 gr faina, 250 ml lapte batut sau iaurt, 1 pliculet praf de copt, 1 praf de sare, 7 linguri zahar, 3 pliculete zahr vanilat, 100g fulgi de ciocolata, 200 ml frisca lichida, 150g zahar pudra, 100g visine in sirop
Dificultate: Redusa | Timp: 45 min
Mod de preparare
Se separa galbenusirile de albusuri, iar galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc, se adauga laptele batut putin, cate putin, mixad in continuare,se adauga in ploaie faina amestecata cu praful de copt,fulgii de ciocolata, iar albusurile se bat spuma si se adauga peste galbenusuri, amestecand incet, cu ajutorul unei linguri de lemn, de sus in jos, pana se incorporeaza totul.
Incingem o tigaie de teflon unsa cu putin ulei si cu ajutorul unei linguri mai mari punem in tigaie compozitia, formand sfere din loc in loc ( in tigaia mea au intrat doar 3 o data). Le lasam la prajit pana se rumenesc pe o parte apoi le intoarcem si procedam la fel si cu partea cealalta. Le scoatem pe un servetel si le lasam la racit. Intre timp batem frisca cu zaharul pudra si o dam apoi la frigider pana inainte de servire.
Cand servim aceste pancakes, le ornam cu frisca, iar deasupra punem niste visine in sirop propriu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pancakes cu fulgi de ciocolata, cu frisca si visine" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Albusurile se bat spuma tare cu zaharul apoi adaugam , pe rand, galbenusurile si uleiul. Punem faina
30 voturi
21 comentarii
1h
Prima data facem foile; batem albusurile spuma , adaugam zaharul si batem pana acesta se topeste.
4 voturi
6 comentarii
2h 10 min
Recomandari pentru tine si casa ta
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate