Pancakes cu miere și mac

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Pancakes cu miere și mac

Ingrediente

  • Ingrediente: 200 g faina,
  • 250 ml lapte,
  • 3 linguri ulei,
  • 2 oua,
  • un praf de sare,
  • 2,5 linguri zahar,
  • 1,5 lingurita praf de copt,
  • 1/4 lingurita bicarbonat,
  • 1 lingura mac,
  • 1,5 linguri miere (data viitoare cred ca o sa pun ceva mai multa).

Mod de preparare

Separam ouale; mixam spuma albusurile.

Galbenusurile le mixam cu un praf de sare, dupa care adaugam laptele si uleiul; amestecam bine. Adaugam si mierea.

Amestecam faina cu zaharul, bicarbonatul si praful de copt, dupa care cernem mixul obtinut. Adaugam macul. Incorporam ingredientele uscate in galbenusurile amestecate cu lapte si ulei, amestecam pana le omogenizam dupa care adaugam si albusurile. Amestecam usor, cu un tel, de jos in sus.

Obtinem o compozitie pufoasa, avand consistenta asemanatoare cu aluatul de pandispan.

Incingem tigaia de clatite (a mea e din aceea teflonata) si o ungem cu putin unt; stergem bine cu un servetel toata suprafata tigaii, ca sa obtinem o culoare uniforma (nu mai repet operatiunea, e suficient s-o fac inainte de a coace pancakes-urile).

Luam cu un polonic din compozitie si turnam aluatul in centrul tigaii; cand incep sa apara besicute la suprafata intoarcem cu grija pancake-ul cu o spatula de lemn. Mai lasam putin si scoatem din tigaie clatituta. Si tot asa, pana terminam compozitia.

Le-am consumat ca atare, dar si cu putina miere.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise