Amestecam intr-un vas, la foc mic, dovleacul ras cu zaharul vanilat si il lasam doar pana se patrunde usor.
Amestecăm într-un vas, la foc mic, dovleacul ras cu zahărul vanilat și îl lăsăm doar până se pătrunde ușor.
Ridicăm vasul de pe foc, adăugăm scorțișoara și lăsăm compoziția să se răcească.
Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm câte puțină sare peste ele.
Mixăm albușurile spumă, adăugăm treptat zahărul și zeama de lămâie și mixăm în continuare până obținem o bezea fermă.
Amestecăm gălbenușurile cu praful de sare, apoi le adăugăm peste bezea și omogenizăm compoziția.
Adăugăm, apoi, pe rînd: uleiul, dovleacul răcit, nuca de cocos, făina cernută împreună cu praful de copt și la final, pesmetul.
Urmărim să obținem o compoziție mai groasă decăt la un chec obișnuit.
Îmi place să combin la prăjituri făina cu pesmet, îmi lasă mie impresia că texturile prăjiturilor sunt mai aerate.
De data aceasta și nuca de cocos a avut un rol important în a rezulta o textură mai aerată.
Omogenizăm bine compoziția, amestecând-o ușor cu un tel(nu mai folosim mixerul, pentru a nu se lăsa compoziția), apoi o întindem în tava tapetată cu hârtie de copt, o nivelăm cu o spatulă de tort și o coacem la 180 de grade, pentru 40-45 de minute.
Va rezulta un blat ușor umed și frumos colorat de la dovleac.
Lăsăm prăjitura cu dovleac și nucă de cocos să se răcească, apoi o porționăm și o pudrăm cu zahăr.
O servim cu mare pofta, alături de un iaurt bun, lapte, ceai sau cafea, după pofta fiecăruia.
Să vă fie de folos!
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii