autor:

merisor

» » , , Delicii sanatoase de la bloggeri, Dulciuri diverse, Prajituri

Pandispan cu dovleac si nuca de cocos

Autor: merisor (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 octombrie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: merisor (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 octombrie 2018

Ingrediente
5 ouă medii, 5 linguri zahăr(100 g), 500 g dovleac plăcintar, ras, 3 plicuri zahăr vanilat, 1/2  linguriță scorțișoară, 1 lingură zeamă de lămâie, 125 ml ulei de măsline, 125 g făină, 50 g pesmet, 50 g nucă de cocos, 1 plic praf de copt, un praf sare

Dificultate: Medie Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Amestecăm într-un vas, la foc mic, dovleacul ras cu zahărul vanilat și îl lăsăm doar până se pătrunde ușor.

Ridicăm vasul de pe foc, adăugăm scorțișoara și lăsăm compoziția să se răcească.

Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm câte puțină sare peste ele.

Mixăm albușurile spumă, adăugăm treptat zahărul și zeama de lămâie și mixăm în continuare până obținem o bezea fermă.

Amestecăm gălbenușurile cu praful de sare, apoi le adăugăm peste bezea și omogenizăm compoziția.

Adăugăm, apoi, pe rînd: uleiul, dovleacul răcit, nuca de cocos, făina cernută împreună cu praful de copt și la final, pesmetul.

Urmărim să obținem o compoziție mai groasă decăt la un chec obișnuit.

Îmi place să combin la prăjituri făina cu pesmet, îmi lasă mie impresia că texturile prăjiturilor sunt mai aerate.

De data aceasta și nuca de cocos a avut un rol important în a rezulta o textură mai aerată.

Omogenizăm bine compoziția, amestecând-o ușor cu un tel(nu mai folosim mixerul, pentru a nu se lăsa compoziția), apoi o întindem în tava tapetată cu hârtie de copt, o nivelăm cu o spatulă de tort și o coacem la 180 de grade, pentru 40-45 de minute.

Va rezulta un blat ușor umed și frumos colorat de la dovleac.

Lăsăm prăjitura cu dovleac și nucă de cocos să se răcească, apoi o porționăm și o pudrăm cu zahăr.

O servim cu mare pofta, alături de un iaurt bun, lapte, ceai sau cafea, după pofta fiecăruia.

Să vă fie de folos!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu dovleac si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura dulsineea

Prajitura dulsineea

Foi: Margarina, mierea si zaharul se pun pe foc si se fierb la foc mic pana se dizolva zaharul complet

12 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri
Tarta rustica cu prune

Tarta rustica cu prune

Inca de cand au aparut prunele le-am dat tarcoale, cautand reteta perfecta. Am tot ales pana am cules...

5 voturi    4 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • 5 ouă medii
  • 5 linguri zahăr(100 g)
  • 500 g dovleac plăcintar
  • ras
  • 3 plicuri zahăr vanilat
  • 1/2  linguriță scorțișoară
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 125 ml ulei de măsline
  • 125 g făină
  • 50 g pesmet
  • 50 g nucă de cocos
  • 1 plic praf de copt
  • un praf sare

Raporteaza reteta

Retete
de merisor
Rulouri cu crema de vanilie

Rulouri cu crema de vanilie

Untul impreuna cu untura le-am pus la topit. Faina am amestecat-o cu bicarbonatul si drojdia. Ouale

39 voturi    15 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon

Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon

Am desfacut pieptul de pui l-am spalat si l-am portionat in doua fiecare bucata, apoi l-am filat

28 voturi    19 comentarii
50 min
Retete de Craciun
Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Punem untul cu uleiul, ciocolata rupta, putina sare si zaharul intr-un vas, la foc incet pana se

8 voturi    2 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura turnata cu branza si visine Prajitura turnata cu branza si visine

Ouale, sarea si zaharul se mixeaza. Se adauga uleiul, laptele, esenta de vanilie, faina si praful de copt si se omogenizeaza. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Choux a la framboise Choux a la framboise

Choux: Se pun la fiert apa cu untul și un praf de sare. Când fierbe apa, se adaugă făina (cernută) toată odată, se amestecă

0 voturi    0 comentarii
3h 15 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu foi cu cacao si branza dulce