Batem albusurile spuma, iar apoi adaugăm jumatate din cantitatea de zahar.
Batem albușurile spuma, iar apoi adăugăm jumătate din cantitatea de zahar. Gălbenușurile împreună cu restul de zahar vor fi bătute alături de cele doua linguri de apa cu mixerul pentru aproximativ 2 minute. Aici putem adăuga și esențe. Le adăugăm peste albușurile spuma. Amestecam ușor, cu o lingură, după care punem făina în ploaie împreună cu praful de copt. Incorporam conținutul, adăugăm untul topit. Amestecam puțin, ușor, după care punem conținutul într-o tava cu hârtie de copt puțin unsă cu unt sau faina. Adăugăm jumătate de compoziție, iar apoi jumătate din fructe. Facem același lucru cu cealaltă jumătate. Dacă fructele sunt umede și își lasă zeama putem sa le amestecam înainte cu o linguriță de făină pentru a nu se lăsa. Eu am folosit o mana de cireșe și o mana de vișine, cam 300-400 de grame în total. Puteti opta și pentru mure, fructe de pădure, căpșuni, zmeura, piersici, afine.
Lăsăm pentru 40-50 de minute la cuptor (180 grade). Facem testul scobitorii după aproximativ 35 de minute pentru a ne asigura.
Lăsăm la răcit înainte, presarăm zahar pudra deasupra și o servim ca atare.
Pandișpanul cu vișine și cireșe este pufos și gustos. Se poate servit cu un pahar fresh de suc de portocale făcut în casă

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii