Pandispan cu cirese si visine

Batem albusurile spuma, iar apoi adaugăm jumatate din cantitatea de zahar.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Pandispan cu cirese si visine

Ingrediente

  • -200 de grame de faina
  • -200 de grame de zahar
  • -6 ouă
  • -doua linguri de apă
  • -70 grame unt topit
  • -un plic de zahar vanilat
  • -esență (vanilie sau lămâie, după gust)
  • -2 linguri de apa
  • -un praf de copt

Mod de preparare

Batem albușurile spuma, iar apoi adăugăm jumătate din cantitatea de zahar. Gălbenușurile împreună cu restul de zahar vor fi bătute alături de cele doua linguri de apa cu mixerul pentru aproximativ 2 minute. Aici putem adăuga și esențe. Le adăugăm peste albușurile spuma. Amestecam ușor, cu o lingură, după care punem făina în ploaie împreună cu praful de copt. Incorporam conținutul, adăugăm untul topit. Amestecam puțin, ușor, după care punem conținutul într-o tava cu hârtie de copt puțin unsă cu unt sau faina. Adăugăm jumătate de compoziție, iar apoi jumătate din fructe. Facem același lucru cu cealaltă jumătate. Dacă fructele sunt umede și își lasă zeama putem sa le amestecam înainte cu o linguriță de făină pentru a nu se lăsa. Eu am folosit o mana de cireșe și o mana de vișine, cam 300-400 de grame în total. Puteti opta și pentru mure, fructe de pădure, căpșuni, zmeura, piersici, afine.

Lăsăm pentru 40-50 de minute la cuptor (180 grade). Facem testul scobitorii după aproximativ 35 de minute pentru a ne asigura.

Lăsăm la răcit înainte, presarăm zahar pudra deasupra și o servim ca atare.

Pandișpanul cu vișine și cireșe este pufos și gustos. Se poate servit cu un pahar fresh de suc de portocale făcut în casă

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise