autor:

Fara foto

» » Prajituri

Pandispan cu mere

Autor: carmen macelaru (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: carmen macelaru (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2008

Ingrediente
6 oua, 6 linguri ulei, 12 linguri e zahar, 1 cana de faina, 6 mere, 1 plic praf de copt, 1 plic zahar vanilat, stafide, caise uscate.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

33 voturi

Mod de preparare

Pentru compozitia de pandispan.
Se separa oualele. Abusurile se bat spuma, dupa ce spuma s-a intarit se adauga 6 linguri de zahar, pana se obtine o compozitie tare. Separat se amesteca galbenusurile cu uleiul, praful de copt. Apoi galbenusrile se aduga peste spuma de albusuri si se amescteca in continuare. Dupa care se pune faina. Faina nu se mixeaxa, se aduga usor cu o lingura.
Intr-un vas rotund care nu lipeste se caramelizeaza la foc mic cele alte 6 linguri de zahar.Intre timp 5 mere se decojesc si se taie in 4 bucati fiecare. Dupa ce s-a caramelizat zaharul se aseaza pe fundul vasului in forma de spirala bucatile de mar.Zaharul caramelizat trebuie sa fie firbinte, nu se lasa la racit.Se da la cuptor 10 min.
In compozitia de pandispan se pune 1 mar ras si stors de zeama, stafide, caise uscate.
Apoi se scoate vasul si se toarna compozitia de pandispan.
Se da la cuptor 25 minute. Dupa care se scoate vasul, se dezlipeste de pe margini cu un cutit subtire, se pune o farfurie intinsa deasupra vasului si se rastoarna. In acest fel merele care au stat dedesubt vor veni deaspura. Optional se pudreaza cu zahar. Nu se taie fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura de mere cu pandispan

Prajitura de mere cu pandispan

Am pus biscuiti pe fundul tavi si deasupra am pus merele putin scurse si deasupra am pus pandispanul,

41 voturi    7 comentarii
50 min
Prajituri
Prajitura ''Noapte venetiana''

Prajitura ''Noapte venetiana''

Blatul alb: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, cocosul si faina si se amesteca usor, sa

49 voturi    16 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Halaszi_Alexandra

    Halaszi_Alexandra (Chef de cuisine):

    am incercat azi aceasta reteta, dar am mai adaugat si frisca deasupra dupa ce s-a racit!!! buna de tot!!!!!!!!!!!

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 iunie 2009

    Gustos si usor de preparat...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 iunie 2009

    Un preparat-desert foarte rapid!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 iunie 2009

    Arata bine, as manca si eu, mi-ati facut pofta!

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

33 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 linguri ulei
  • 12 linguri e zahar
  • 1 cana de faina
  • 6 mere
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • stafide
  • caise uscate.

Raporteaza reteta

Retete
de carmen macelaru
Omleta

Omleta

Se taie julien ceapa, ardeiul si salamul apoi se pun in tigaie cu putin ulei la rumenit. Se bat oualele

10 voturi    6 comentarii
15 min
Aperitive cu oua
Strudele

Strudele

Pentru compozitie. Cele 10 mere se decojesc si se dau prin razatoarea mare, apoi se aseaza intr-o

3 voturi    0 comentarii
20 min
Prajituri
Peste cu sos de lamaie

Peste cu sos de lamaie

Se spala bine pestele si se usuca intr-un prosop curat. Nu se da nici prin faina, nici prin malai.

8 voturi    2 comentarii
15 min
Mancaruri cu peste

valentina ionita (Chef de cuisine)

Gustos si usor de preparat...

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Pancakes cu dulceata de gutui (fara zahar) Pancakes cu dulceata de gutui (fara zahar)

Bananele se pasează ușor cu o furculiță. Se adaugă ouăle, un praf de sare. Se mixează cu totul până se obține o compoziție

0 voturi    0 comentarii
40 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Chec alb cu lamaie Chec alb cu lamaie

Se pornește cuptorul, la 170 grade C. Se pregătește o tavă de chec. Albușurile se spumează cu un praf de sare. Când devin

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere felii