Pandispan cu mere

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Pandispan cu mere

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 linguri ulei
  • 12 linguri e zahar
  • 1 cana de faina
  • 6 mere
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • stafide
  • caise uscate.

Mod de preparare

Pentru compozitia de pandispan.

Se separa oualele. Abusurile se bat spuma, dupa ce spuma s-a intarit se adauga 6 linguri de zahar, pana se obtine o compozitie tare. Separat se amesteca galbenusurile cu uleiul, praful de copt. Apoi galbenusrile se aduga peste spuma de albusuri si se amescteca in continuare. Dupa care se pune faina. Faina nu se mixeaxa, se aduga usor cu o lingura.

Intr-un vas rotund care nu lipeste se caramelizeaza la foc mic cele alte 6 linguri de zahar.Intre timp 5 mere se decojesc si se taie in 4 bucati fiecare. Dupa ce s-a caramelizat zaharul se aseaza pe fundul vasului in forma de spirala bucatile de mar.Zaharul caramelizat trebuie sa fie firbinte, nu se lasa la racit.Se da la cuptor 10 min.

In compozitia de pandispan se pune 1 mar ras si stors de zeama, stafide, caise uscate.

Apoi se scoate vasul si se toarna compozitia de pandispan.

Se da la cuptor 25 minute. Dupa care se scoate vasul, se dezlipeste de pe margini cu un cutit subtire, se pune o farfurie intinsa deasupra vasului si se rastoarna. In acest fel merele care au stat dedesubt vor veni deaspura. Optional se pudreaza cu zahar. Nu se taie fierbinte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Turta dulce

Turta dulce

Turta dulce
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise