autor:

Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii)

» » Aluaturi si Foietaje

Panettone cu crusta de migdale caramelizate

Autor: Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii) (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii) (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 ianuarie 2013

Ingrediente
Ingrediente pentru o tava de chec de 30 cm lungime:, - 120 ml lapte caldut, - 25 grame drojdie proaspata, - 2 linguri de miere, - 400 grame faina alba cernuta, - 1 lingurita (de cafea) sare, - 1 ou mare de casa, - 1 ou pentru uns, - 50 grame unt, - 150 grame iaurt grecesc, - coaja de la o portocala, - 50 grame merisoare, - 60 grame mango confiat, - 30 grame migdale taiate marunt, - o lingura de zahar brun.

Dificultate: Medie Timp: 3h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Maruntiti drojdia intre degete si intr-un bol il amestecati cu laptele. Lasati la dospit pentru 10 minute, adaugati apoi mierea si mai lasati 5 minute. Se cerne faina, se adauga sarea, oul, untul topit, iaurtul si drojdia dospita. Aluatul trebuie sa fie foarte moale si usor de framantat, daca este cazul mai puteti adauga putin lapte. Se framanta bine pana se incorporeaza ingredientele.
Se lasa aluatul la dospit pentru doua ore si se acopera cu un servet de bucatarie, mentinut la temperatura camerei. Intre timp puneti merisoarele si fructele confiate (eu am folosit mango confiate, mi s-a parut interesanta combinatia) in rom si lasati la inmuiat pana aluatul dospeste.
Dupa ce aluatul s-a dospit, adaugati fructele confiate pana se omogenizeaza si se distribuie uniform.
Ungeti tava cu unt sau folositi hartie de copt, iar apoi asezati aluatul in tava si mai lasati la dospit pentru inca 40 de minute. N-am avut hartie pentru panettone, asa incat tava de chec a fost inlocuitorul perfect.
Pregatiti intre timp crusta de migdale: puneti intr-o tigaie zaharul si migdalele si lasati la caramelizat. Dupa care transferati intr-o tava la racit si apoi maruntiti cu mojarul pana se face praf. Ungeti aluatul cu ou, eu am folosit doar galbenusul pentru ca de albus voi avea nevoie pentru a pregati pavlova de Anul Nou. Presarati cu migdale caramelizate deasupra aluatului.
Incalziti cuptorul la 250 de grade, apoi reduceti focul la 200 de grade si introduceti cozonacul la copt pentru 30 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Panettone cu crusta de migdale caramelizate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Saratele

Saratele

Se amesteca toate ingredientele. Se framanta un aluat mai tare. Se unge presa cu grasime

10 voturi    7 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje
Focacia

Focacia

Se amesteca faina cu drojdia si sarea dupa care se adauga apa si se framanta.La sfarsit se incorporeaza

9 voturi    5 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente pentru o tava de chec de 30 cm lungime:
  • - 120 ml lapte caldut
  • - 25 grame drojdie proaspata
  • - 2 linguri de miere
  • - 400 grame faina alba cernuta
  • - 1 lingurita (de cafea) sare
  • - 1 ou mare de casa
  • - 1 ou pentru uns
  • - 50 grame unt
  • - 150 grame iaurt grecesc
  • - coaja de la o portocala
  • - 50 grame merisoare
  • - 60 grame mango confiat
  • - 30 grame migdale taiate marunt
  • - o lingura de zahar brun.

Raporteaza reteta

Retete
de Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii)
Clatite cu ricotta si mere (Ricotta apple pancakes)

Clatite cu ricotta si mere (Ricotta apple pancakes)

Merele se spala, se curata de coaja, se indeparteaza cotorul si se dau prin razatoare. Stoarceti

4 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Guguluf cu mirodenii

Guguluf cu mirodenii

Mod de preparare: Pentru blat procedati asa: Pregatiti tava de guguluf si o ungeti cu unt, pana

7 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Prajituri
Bruschetta con feta

Bruschetta con feta

a inarmati cu buna dispozitie, ingredientele necesare si dupa ce ati baut cafeaua de dimineata, purcedeti

6 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu varza si carnati de vita