autor:

autor

» » Dulciuri diverse

Panforte di Sienna

    Reteta postata pe: 21 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 21 februarie 2014

Ingrediente
80 g ciocolata cu 85% cacao,, 100 g zahar,, 150 g alune,, 200 g miere,, 100 ml apa,, 200 g stafide negre,, mari,, o lingurita de coaja de portocala rasa,, 200 g faina,, o lingurita rasa de scortisoara,, 50 g unt,, plus unt pt uns tava,, o lingurita rasa de praf de copt,, zahar pudra pentru decor

Dificultate: Redusa Timp: nespecificat

3 voturi

Mod de preparare

Apa si mierea impreuna cu ciocolata rupta bucatele, le-am pus pe foc sa dea in clocot. Cand au inceput sa fiarba, am dat deoparte vasul si am turnat imediat faina, am amestecat, apoi am incorporat, pe rand, restul ingredientelor. A rezultat un aluat cremos, moale, dar nu fluid, ci asemanator cu aluatul de ecler. Am pus compozitia intr-o tava rotunda unsa cu unt solid si am dat la cuptor la foc potrivit cca 50 de minute. Am facut testul cu scobitoarea si am scos tava cand a fost gata lasand sa se racoreasca in tava, apoi am pudrat cu un strat gros de zahar pudra, am portionat si am servit. Este un desert aromat, care e specific sarbatorii Craciunului in Italia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Panforte di Sienna" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu capsiuni

Tarta cu capsiuni

Mod de preparare: Crusta: Se incorporeaza faina cu untul, cu ajutorul degetelor pana cand compozitia

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Chec alb negru

Chec alb negru

Intii se ung 2 tavi lunguiete cu putin unt si se tapeteaza cu faina. compozitia alba.-Se bate

5 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Popa Adelo Symona , 23 februarie 2014

    Panforte di Sienna

Dificultate

Redusa

Timp

nespecificat

3 voturi

Ingrediente

  • 80 g ciocolata cu 85% cacao,
  • 100 g zahar,
  • 150 g alune,
  • 200 g miere,
  • 100 ml apa,
  • 200 g stafide negre,
  • mari,
  • o lingurita de coaja de portocala rasa,
  • 200 g faina,
  • o lingurita rasa de scortisoara,
  • 50 g unt,
  • plus unt pt uns tava,
  • o lingurita rasa de praf de copt,
  • zahar pudra pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

104 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Placinta cu branza si stafide