Panforte di Sienna

Panforte di Sienna

Ingrediente

  • 80 g ciocolata cu 85% cacao,
  • 100 g zahar,
  • 150 g alune,
  • 200 g miere,
  • 100 ml apa,
  • 200 g stafide negre,
  • mari,
  • o lingurita de coaja de portocala rasa,
  • 200 g faina,
  • o lingurita rasa de scortisoara,
  • 50 g unt,
  • plus unt pt uns tava,
  • o lingurita rasa de praf de copt,
  • zahar pudra pentru decor

Mod de preparare

Apa si mierea impreuna cu ciocolata rupta bucatele, le-am pus pe foc sa dea in clocot. Cand au inceput sa fiarba, am dat deoparte vasul si am turnat imediat faina, am amestecat, apoi am incorporat, pe rand, restul ingredientelor. A rezultat un aluat cremos, moale, dar nu fluid, ci asemanator cu aluatul de ecler. Am pus compozitia intr-o tava rotunda unsa cu unt solid si am dat la cuptor la foc potrivit cca 50 de minute. Am facut testul cu scobitoarea si am scos tava cand a fost gata lasand sa se racoreasca in tava, apoi am pudrat cu un strat gros de zahar pudra, am portionat si am servit. Este un desert aromat, care e specific sarbatorii Craciunului in Italia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele.

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Salata de icre

Salata de icre

Reteta de salata de icre. Cum faci acasa salata de icre.

Salata de icre
Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor