autor:

simona stana

» » Mancaruri cu peste

Pangasius cu solzi si sos

Autor: simona stana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: simona stana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 august 2009

Ingrediente
2 File de pangasius, 2 cartofi, 50 grame de unt, 2 linguri de faina, 1 galbenus de ou, sare si piper, ulei pentru prajit, Pentru sos, 200 grame ceapa, zeama de la o portocala, 50 ml vermut, 50 ml vin alb sec, 500 ml supa de peste9sau de concentrat), 20 grame unt, 400 ml smantana dulce, 1 crenguta rozmaein

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Fileurile de peste se ajusteaja frumos,se spala si se sterg bine.Cartofii curatati se feliaza subtire apoi se decupeaza rondele mici.Cartofii se oparesc in apa cu sare apoi se scurg.Fileurile de peste se sareaza si se pipareaza .Cartofii se ung cu unt topit si se dau prin faina apoi se lipesc in forma unor soltzi pe fileurile unse in prealabil cu galbenus.Fileurile se rumenesc pe ambele parti intr-o tigaie cu ulei incins,prima data pe partea fara cartofi.Se lasa pana se prajesc cartofii.
Sosul se prepara astfel.
ceapa tocata marunt se prajeste in unt apoi se stinge cu vin si vermut.Se fierbe pana se mai ingroasa.Se adauga smantana dulce.Sucul de portocale se fierbe separat cu crenguta de rozmarin ,se pune in sos si se mai fierbe putin.Se strecoara sosul printr-o sita apoi se pun 2 linguri de sos pe o farfurie peste care se aseaza fileul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pangasius cu solzi si sos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Pangasius cu solzi si sos

Pangasius cu solzi si sos

Fileurile de peste se ajusteaja frumos,se spala si se sterg bine.Cartofii curatati se feliaza subtire

1 vot    2 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Tortellini cu cod pane

Tortellini cu cod pane

Punem sare si piper peste Cod si lasam 10 min. Trecem prin faina si prajim in 5 linguri ulei pana

13 voturi    2 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 2 File de pangasius
  • 2 cartofi
  • 50 grame de unt
  • 2 linguri de faina
  • 1 galbenus de ou
  • sare si piper
  • ulei pentru prajit
  • Pentru sos
  • 200 grame ceapa
  • zeama de la o portocala
  • 50 ml vermut
  • 50 ml vin alb sec
  • 500 ml supa de peste9sau de concentrat)
  • 20 grame unt
  • 400 ml smantana dulce
  • 1 crenguta rozmaein

Raporteaza reteta

Retete
de simona stana
Chiftea umpluta cu oua

Chiftea umpluta cu oua

Se pune painea la inmuiat intr-un vas cu apa.Intr-un bol se pune carnea,miezul de paine stors de

20 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Salata de legume cu carne

Salata de legume cu carne

Se pun la fiert in 5litri de apa carnea cu sare,cateii de usturoi,ceapa intreaga,jumatate din legatura

9 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Salate de legume
Chiftelute cu cascaval si oua fierte

Chiftelute cu cascaval si oua fierte

Se pune painea la inmuiat intr-un vas cu apa.Intr-un bol se pune carnea,miezul de paine stors de

1 vot    4 comentarii
1h
Aperitive cu oua
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
saramura de peste