Fileurile de peste se ajusteaja frumos,se spala si se sterg bine.Cartofii curatati se feliaza subtire apoi se decupeaza rondele mici.Cartofii se oparesc in apa cu sare apoi se scurg.Fileurile de peste se sareaza si se pipareaza .Cartofii se ung cu unt topit si se dau prin faina apoi se lipesc in forma unor soltzi pe fileurile unse in prealabil cu galbenus.Fileurile se rumenesc pe ambele parti intr-o tigaie cu ulei incins,prima data pe partea fara cartofi.Se lasa pana se prajesc cartofii.
Sosul se prepara astfel.
ceapa tocata marunt se prajeste in unt apoi se stinge cu vin si vermut.Se fierbe pana se mai ingroasa.Se adauga smantana dulce.Sucul de portocale se fierbe separat cu crenguta de rozmarin ,se pune in sos si se mai fierbe putin.Se strecoara sosul printr-o sita apoi se pun 2 linguri de sos pe o farfurie peste care se aseaza fileul.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii