autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Pangasius cu vinete si sos de iaurt

Autor: Dana Macovei (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Macovei (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 august 2009

Ingrediente
300 grame pangasius, 500 grame vinete, 10 catei usturoi, 400 ml iaurt, 2 galbenusuri, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Fileul de pangasius se taie bucatele, se sareaza, se pipereaza si se lasa o jumatate de ora la frigider.
Vanata se curata, se taie feliute subtiri, se sareaza si se lasa o jumatate de ora sa-si lase sucul.
Fileul se prajeste in putin ulei 1 minut-2 pe fiecare parte, dupa care se scoate pe un servetel sa absoarba uleiul.
Vinetele se prajesc pe o parte si pe alta punand
o lingura de ulei in tigaie de fiecare data (absorb foarte mult ulei, ideal este sa fie prajite pe gratar).
Intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu unsa cu margarina sau unt asezam un strat de vinete, un strat de pangasius, 3-4 catei de usturoi pisati, un alt strat de vinete. Acoperim cu o alta folie de aluminiu si dam la cuptor cam 20 de minute.
Dupa 20 de minute se scoate folia de aluminiu de deasupra si se mai lasa 10 minute.
Intre timp se freaca 2 galbenusuri cu o lingura de apa si cu sare, se amesteca cu 200 ml de iaurt si 3-4 catei usturoi. Se adauga partunjel tocat dupa gust.
Compozitia se toarna peste vinete dupa ce au stat la cuptor 10 minute descoperite.
Se da iar la cuptor inca 15-20 de minute.
Se serveste cald cu mujdei cu iaurt (catei de usturoi ramasi se freaca cu sare si o lingura de ulei si se amesteca cu 200 ml de iaurt).
Daca ti-a placut reteta noastra "Pangasius cu vinete si sos de iaurt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Orez cu sepie

Orez cu sepie

Se curata sepia,(i se scoate ciocul negru si se spala putin cu apa)se taie in bucatele si se amesteca

11 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Tocanita cu sepie

Tocanita cu sepie

Luam legumele le spalam,le taiem marunt, si le calim in ulei.Adaugam apoi sepia taiata ,punem foile

15 voturi    13 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mardale Gabriela Louise (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

    pare interesant. am sa o incerc deoarece sunt curioasa sa vad ce savoare are. ( de obicei nu imi place sa combin usturoiul cu iaurt sau smantana si de aceea vreau sa vad ce gust are).

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 24 noiembrie 2009

    Merita incercata reteta!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 26 august 2009

    Buna reteta,trebuie testata.Felicitari.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      Interesanta reteta.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      Interesanta reteta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Macovei
Pizza cu paine

Pizza cu paine

Painea feliata se inmoaie putin in lapte si se tapeteaza cu ea o tava de copt. Se complecteaza cu

8 voturi    5 comentarii
50 min
Paste si pizza
Prajitura cu caramel si nuca

Prajitura cu caramel si nuca

Blat: Se bat 6 albusuri cu 200 g de zahar, apoi se adauga nuca, faina si praful de copt. Dupa ce

31 voturi    11 comentarii
40 min
Prajituri
Salata de papadie

Salata de papadie

Se spala frunzele de papadie. Se pune apa cu sare la fiert intr-o cratita. cand da in clocot se adauga

7 voturi    2 comentarii
15 min
Salate reci

Mardale Gabriela Louise (Chef de cuisine)

pare interesant. am sa o incerc deoarece sunt curioasa sa vad ce savoare are. ( de obicei nu imi place sa combin usturoiul cu iaurt sau smantana si de aceea vreau sa vad ce gust are).

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Chiftelute de peste