Panna cotta cu fructe de padure

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Panna cotta cu fructe de padure

Ingrediente

  • 600 ml smantana pentru frisca (eu am combinat 400 ml frisca si 200 ml smantana dulce pentru gatit)
  • 200 gr zahar pudra
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic si jumatate de gelatina
  • fructe de padure proaspete
  • sirop de fructe de padure

Mod de preparare

Hidratam gelatina in 150 ml apa rece timp de 10 minute.

Amestecam smantana cu zaharul si zaharul vanilat.si le punem pe aragaz la foc mediu pana ajung la punctul de fierbere. Adaugam gelatina si amestecam pana ce aceasta este complet dizolvata.

Lasam amestecul la racit timp de aproximativ 30 de minute, apoi il turnam in formele udate in prealabil cu apa rece.

Dupa racirea completa a desertului il introducem la frigider pana a doua zi. Inainte de a le rasturna, tinem formele timp de 2-3 minute in apa calda.

Servim cu fructe de padure proapete si cu sirop de fructe de padure.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)
Iahnie de fasole

Iahnie de fasole

Se spala fasolea, apoi se pune in apa rece, la hidratat.

Iahnie de fasole
Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor