autor:

mihaela idriceanu

» » Dulciuri diverse

panna cotta cu menta si sos de ciocolata

Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 iulie 2011

Ingrediente
500 ml smantana pt frisca, 120 g zahar, o mana de menta proaspata sau 4 linguri sirop de menta, 10 g gelatina, , pt sos:100 g ciocolata amara, 40 g unt

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

9 voturi

Mod de preparare

punem gelatina la hidratat in apa rece pt cel putin 10 min.
Frisca cu zaharul le punem la foc mic si lasam pana in momentul fierberii.Adaugam menta data prin robot si dupa 5 min gelatina,amestecam pt omogenizare.strecuram si punem in 4 pahare.
Daca folositi sirop nu mai e nevoie sa strecurati.
Lasam la frigider 4 ore.
pt sosul de ciocolata:topim ciocolata cu untul si cand sosul e caldut decoram panna cotta rasturnata pe o farfurie.Ornam cu frunze proaspete de menta.
Daca ti-a placut reteta noastra "panna cotta cu menta si sos de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Placinta de dovleac împletita

Placinta de dovleac împletita

Aluat: cernem faina intr-un castron. Facem o adincitura in mijlocul fainii si punem restul ingredientelor.Framantam

1 vot    2 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Tarta cu mac si budinca de vanilie

Tarta cu mac si budinca de vanilie

Pentru blat,se freaca margarina,apoi se pune zaharul ;se mixeaza,f.bine.Apoi,se adauga oul,vanilia

15 voturi    12 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Salcia Curgatoare , 07 noiembrie 2013

    gelatina nu trebuie mai intai dizolvata-n apa ?

  • Fara foto

    Stan Ecaterina , 02 august 2013

    de ce folositi jumatate de cuvinte italiene si si jumatate romanesti? hotarati-va si mai mult panna cotta este un dolce italiano! foarte bun

  • Ramona

    Ramona (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2011

    Imi place foarte mult panna cota, preferata mea este cu capsuni...

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 09 iulie 2011

      Interesant, apetisant, incitant !!!!

    • Licuta Marin

      Licuta Marin (Chef de cuisine) , 04 iulie 2011

      Arata excelent!!!*****

    • TeoBucatar

      TeoBucatar (Chef de cuisine) , 04 iulie 2011

      Cred ca e foarte buna....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

25 min

9 voturi

Ingrediente

  • 500 ml smantana pt frisca
  • 120 g zahar
  • o mana de menta proaspata sau 4 linguri sirop de menta
  • 10 g gelatina
  • pt sos:100 g ciocolata amara
  • 40 g unt

Raporteaza reteta

Retete
de mihaela idriceanu
prajitura cu ananas

prajitura cu ananas

Din 180 g zahar se face zahar ars.Dupa ce s-a racit se pun deasupra feliile de de ananas taiate in

17 voturi    4 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Oul se bate cu 150 de grame de zahar si praful de sare.Adaugam faina,alternand cu laptele,astfel

13 voturi    4 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura cu cocos si ricotta

Prajitura cu cocos si ricotta

Se bat ouale cu zahar cateva minute, se adauga ricotta, nuca de cocos si la urma laptele sau lichiorul.

4 voturi    2 comentarii
1h 5 min
Prajituri

Ramona (Chef de cuisine)

Imi place foarte mult panna cota, preferata mea este cu capsuni...

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Fursecuri de Craciun (cu ness si nuci)