autor:

mihaela idriceanu

» » Dulciuri diverse

panna cotta cu menta si sos de ciocolata

Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 iulie 2011

Ingrediente
500 ml smantana pt frisca, 120 g zahar, o mana de menta proaspata sau 4 linguri sirop de menta, 10 g gelatina, , pt sos:100 g ciocolata amara, 40 g unt

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

9 voturi

Mod de preparare

punem gelatina la hidratat in apa rece pt cel putin 10 min.
Frisca cu zaharul le punem la foc mic si lasam pana in momentul fierberii.Adaugam menta data prin robot si dupa 5 min gelatina,amestecam pt omogenizare.strecuram si punem in 4 pahare.
Daca folositi sirop nu mai e nevoie sa strecurati.
Lasam la frigider 4 ore.
pt sosul de ciocolata:topim ciocolata cu untul si cand sosul e caldut decoram panna cotta rasturnata pe o farfurie.Ornam cu frunze proaspete de menta.
Daca ti-a placut reteta noastra "panna cotta cu menta si sos de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clatite cu frisca si fructe

Clatite cu frisca si fructe

Intr-un bol mixati spuma albusurile. In alt bol mixati galbenusurile cu uleiul si laptele. Incorporati

6 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
PLACINTA CU BRANZA DULCE COAPTA LA TIGAIE

PLACINTA CU BRANZA DULCE COAPTA LA TIGAIE

Intr-un vas mai mare se pune faina,sarea,zaharul,galbenusul si drojdia.(eu am folosit drojdie uscata

20 voturi    6 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Salcia Curgatoare , 07 noiembrie 2013

    gelatina nu trebuie mai intai dizolvata-n apa ?

  • Fara foto

    Stan Ecaterina , 02 august 2013

    de ce folositi jumatate de cuvinte italiene si si jumatate romanesti? hotarati-va si mai mult panna cotta este un dolce italiano! foarte bun

  • Ramona

    Ramona (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2011

    Imi place foarte mult panna cota, preferata mea este cu capsuni...

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 09 iulie 2011

      Interesant, apetisant, incitant !!!!

    • Licuta Marin

      Licuta Marin (Chef de cuisine) , 04 iulie 2011

      Arata excelent!!!*****

    • TeoBucatar

      TeoBucatar (Chef de cuisine) , 04 iulie 2011

      Cred ca e foarte buna....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

25 min

9 voturi

Ingrediente

  • 500 ml smantana pt frisca
  • 120 g zahar
  • o mana de menta proaspata sau 4 linguri sirop de menta
  • 10 g gelatina
  • pt sos:100 g ciocolata amara
  • 40 g unt

Raporteaza reteta

Retete
de mihaela idriceanu
prajitura cu ananas

prajitura cu ananas

Din 180 g zahar se face zahar ars.Dupa ce s-a racit se pun deasupra feliile de de ananas taiate in

17 voturi    4 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Oul se bate cu 150 de grame de zahar si praful de sare.Adaugam faina,alternand cu laptele,astfel

14 voturi    4 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura cu cocos si ricotta

Prajitura cu cocos si ricotta

Se bat ouale cu zahar cateva minute, se adauga ricotta, nuca de cocos si la urma laptele sau lichiorul.

4 voturi    2 comentarii
1h 5 min
Prajituri

Ramona (Chef de cuisine)

Imi place foarte mult panna cota, preferata mea este cu capsuni...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Nuci