autor:

mihaela idriceanu

» » Dulciuri diverse

panna cotta cu zahar ars

Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 februarie 2010

Ingrediente
500 g smantana pt frisca, 8 g gelatina, 180 g zahar, 1 plic zahar vanilat

Dificultate: Redusa Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Se face caramel din 100 de grame de zahar(daca il vrei mai deschis la culoare,puneti si o lg zeama de lamaie) si se toarna in 4 forme mici rotunde sau o cratita mai mica,etc.
Gelatina se pune la inmuiat in apa rece.
Smantana cu 80 de grame de zahar si zaharul vanilat se pun pe foc,pana la punctul de fierbere.Se da deoparte se adauga gelatina stoarsa ,amestecand pana cand aceasta se dizolva.Se torna peste zaharul ars si se da la rece pt 4-5 ore,dupa care se rastoarna pe platou(desprindeti putin marginile cu cutitul,astfel nu se rupe).
Daca ti-a placut reteta noastra "panna cotta cu zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu alune, nuci si cacao

Prajitura cu alune, nuci si cacao

Am mixat bine toate ingredientele pt blat (a iesit un aluat pufos si curgator), pe care l-am asezat

5 voturi    6 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura After Eight

Prajitura After Eight

Blat: Separam albusurile de galbenusuri.Galbenusurile le mixam cu zaharul ,pana devin ca o crema,

7 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • mihaela idriceanu

    mihaela idriceanu (Chef de cuisine) , 28 martie 2011

    Caramelul se intareste,dar in cand turnam compozitia fierbinte se topeste.Lasam la racit intr-adevar inainte de a baga la frigider.

  • vitan aneta

    vitan aneta (Chef de cuisine) , 26 martie 2011

    super buna aceasta reteta,dar vreau sa va intreb ceva,dupa ce turnam in forma trebuie lasata la racit si dupa aceea o bagam doar la rece,nu?caramelul nu se intareste prea tare,multumesc

  • NADIA MARIA

    NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 28 martie 2010

    Oooooooooooooo ce bunatate de desert! Rapid de facut si foarte usor. Minunat, felicitari!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 22 februarie 2010

      O reteta rapida si gustoasa. Felicitari !

    • mihaela idriceanu

      mihaela idriceanu (Chef de cuisine) , 17 februarie 2010

      rasp pt ancuta: ba da,se intareste,dar in mom in care pui compozitia fierbinte se topeste la loc:D

    • Fara foto

      Maria , 17 februarie 2010

      Ai votul meu!

    • ancuta

      ancuta (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

      te rog sa imi zici si mie zaharul caramelizat nu se intareste pana punem compozitia formata din smantana cu zahar?

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

      Minunat! O voi salva!

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

      Delicios.....

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

      Imi place tare mult...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • 500 g smantana pt frisca
  • 8 g gelatina
  • 180 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de mihaela idriceanu
prajitura cu ananas

prajitura cu ananas

Din 180 g zahar se face zahar ars.Dupa ce s-a racit se pun deasupra feliile de de ananas taiate in

17 voturi    4 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Oul se bate cu 150 de grame de zahar si praful de sare.Adaugam faina,alternand cu laptele,astfel

13 voturi    4 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura cu cocos si ricotta

Prajitura cu cocos si ricotta

Se bat ouale cu zahar cateva minute, se adauga ricotta, nuca de cocos si la urma laptele sau lichiorul.

4 voturi    2 comentarii
1h 5 min
Prajituri

mihaela idriceanu (Chef de cuisine)

Caramelul se intareste,dar in cand turnam compozitia fierbinte se topeste.Lasam la racit intr-adevar inainte de a baga la frigider.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta by Alice85 cu capsuni.