autor:

mihaela idriceanu

» » Dulciuri diverse

panna cotta cu zahar ars

Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 februarie 2010

Ingrediente
500 g smantana pt frisca, 8 g gelatina, 180 g zahar, 1 plic zahar vanilat

Dificultate: Redusa Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Se face caramel din 100 de grame de zahar(daca il vrei mai deschis la culoare,puneti si o lg zeama de lamaie) si se toarna in 4 forme mici rotunde sau o cratita mai mica,etc.
Gelatina se pune la inmuiat in apa rece.
Smantana cu 80 de grame de zahar si zaharul vanilat se pun pe foc,pana la punctul de fierbere.Se da deoparte se adauga gelatina stoarsa ,amestecand pana cand aceasta se dizolva.Se torna peste zaharul ars si se da la rece pt 4-5 ore,dupa care se rastoarna pe platou(desprindeti putin marginile cu cutitul,astfel nu se rupe).
Daca ti-a placut reteta noastra "panna cotta cu zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tiramisu cu piure de zmeura

Tiramisu cu piure de zmeura

Pentru piureul de zmeura Punem zmeura intr.un bol mai inalt si pasam pentru a obtine un piure. Dam

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Clatite cu gem si topping

Clatite cu gem si topping

Ouale se bat cu zaharul,laptele, uleiul, zaharul vanilat se amesteca bine apoi se adauga apa minerala.Se

4 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • mihaela idriceanu

    mihaela idriceanu (Chef de cuisine) , 28 martie 2011

    Caramelul se intareste,dar in cand turnam compozitia fierbinte se topeste.Lasam la racit intr-adevar inainte de a baga la frigider.

  • vitan aneta

    vitan aneta (Chef de cuisine) , 26 martie 2011

    super buna aceasta reteta,dar vreau sa va intreb ceva,dupa ce turnam in forma trebuie lasata la racit si dupa aceea o bagam doar la rece,nu?caramelul nu se intareste prea tare,multumesc

  • NADIA MARIA

    NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 28 martie 2010

    Oooooooooooooo ce bunatate de desert! Rapid de facut si foarte usor. Minunat, felicitari!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 22 februarie 2010

      O reteta rapida si gustoasa. Felicitari !

    • mihaela idriceanu

      mihaela idriceanu (Chef de cuisine) , 17 februarie 2010

      rasp pt ancuta: ba da,se intareste,dar in mom in care pui compozitia fierbinte se topeste la loc:D

    • Fara foto

      Maria , 17 februarie 2010

      Ai votul meu!

    • ancuta

      ancuta (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

      te rog sa imi zici si mie zaharul caramelizat nu se intareste pana punem compozitia formata din smantana cu zahar?

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

      Minunat! O voi salva!

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

      Delicios.....

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

      Imi place tare mult...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • 500 g smantana pt frisca
  • 8 g gelatina
  • 180 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de mihaela idriceanu
prajitura cu ananas

prajitura cu ananas

Din 180 g zahar se face zahar ars.Dupa ce s-a racit se pun deasupra feliile de de ananas taiate in

17 voturi    4 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Oul se bate cu 150 de grame de zahar si praful de sare.Adaugam faina,alternand cu laptele,astfel

13 voturi    4 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura cu cocos si ricotta

Prajitura cu cocos si ricotta

Se bat ouale cu zahar cateva minute, se adauga ricotta, nuca de cocos si la urma laptele sau lichiorul.

4 voturi    2 comentarii
1h 5 min
Prajituri

mihaela idriceanu (Chef de cuisine)

Caramelul se intareste,dar in cand turnam compozitia fierbinte se topeste.Lasam la racit intr-adevar inainte de a baga la frigider.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Orez cu lapte