Gelatina se pune la inmuiat in lapte rece taranesc pentru 5 minute.
Tot acum se aseaza smantana si zaharul, intr-o oala, la foc domol. Nu se lasa sa dea in clocot si se sting cu laptele rece si gelatina topita amestecand intruna pana se schimba in crema. Atunci se trage de pe foc si se pun semintele de vanilie amestecand iara.
Se toarna in forme sau in cani, dupa cum se doreste servita, si se pune sa seada la rece 2 ore.
Se serveste fie cu dulceata de zmeura (sau alte fructe de padure) fie cu sirop de caramel, garnisita cu visine din compot.
Siropul se face iute turnand 1/4 cana de apa peste 1 cana de zahar caramelizat. Se lasa la foc mic pana apa topeste caramelul apoi se amesteca cu putin rom.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii