autor:

Crama Haiducilor

» » , Budinci, Dulciuri diverse

Panna Cotta Traditionala

Autor: Crama Haiducilor (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 octombrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Crama Haiducilor (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 octombrie 2012

Ingrediente
500 ml smantana dulce, 80 ml lapte rece, 100 ml zahar, 1 plic de gelatina, seminte de vanilie, dulceata de fructe de padure sau sirop de caramel pentru servire, visine din compot

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Gelatina se pune la inmuiat in lapte rece taranesc pentru 5 minute.
Tot acum se aseaza smantana si zaharul, intr-o oala, la foc domol. Nu se lasa sa dea in clocot si se sting cu laptele rece si gelatina topita amestecand intruna pana se schimba in crema. Atunci se trage de pe foc si se pun semintele de vanilie amestecand iara.
Se toarna in forme sau in cani, dupa cum se doreste servita, si se pune sa seada la rece 2 ore.
Se serveste fie cu dulceata de zmeura (sau alte fructe de padure) fie cu sirop de caramel, garnisita cu visine din compot.
Siropul se face iute turnand 1/4 cana de apa peste 1 cana de zahar caramelizat. Se lasa la foc mic pana apa topeste caramelul apoi se amesteca cu putin rom.
Daca ti-a placut reteta noastra "Panna Cotta Traditionala" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Ciocolată aromată (de casă)

Ciocolată aromată (de casă)

Într-un castron se cerne cacaua şi laptele praf şi se omogenizează. Într-o cratiţă de 3

10 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Galusti cu gem

Galusti cu gem

Se pun cartofii la fiert cu tot cu coaja .Se curata apoi si se paseaza cat sunt calzi.Se amesteca

15 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013

    faina reteta !

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 500 ml smantana dulce
  • 80 ml lapte rece
  • 100 ml zahar
  • 1 plic de gelatina
  • seminte de vanilie
  • dulceata de fructe de padure sau sirop de caramel pentru servire
  • visine din compot

Raporteaza reteta

Retete
de Crama Haiducilor
Sarmalute in foi de vita pregatite si servite in dovleac

Sarmalute in foi de vita pregatite si servite in dovleac

• Se opareste frunza de vita de vie • Se face amestecul de pasat cu orez si carne • Se impacheteaza

13 voturi    9 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Cocorada ardeleneasca

Cocorada ardeleneasca

Se pune drojdia la dospit cu apa calaie, o lingura de faina si un praf de sare. Se adauga apoi cate

4 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Tocanita saseasca de iepure servita la ceaon cu mamaliguta

Tocanita saseasca de iepure servita la ceaon cu mamaliguta

Un iepure zglobiu si tinerel, maruntit cu satarul, se lasa peste noapte la fragezit sa se imbete

2 voturi    1 comentariu
4h 30 min
Mancaruri cu carne
Manolovici Eugen

Manolovici Eugen (Chef de cuisine)

faina reteta !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinte cu visine -din compot sau congelate Placinte cu visine -din compot sau congelate

Aluatul il pregatim de cu seara. Topim untul sau margarina in lapte sau lapte vegetarian la bain marie si lasam sa fie caldut. In oala

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Mini tarte cu aluat frantuzesc