autor:

Crama Haiducilor

» » , Budinci, Dulciuri diverse

Panna Cotta Traditionala

Autor: Crama Haiducilor (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 octombrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Crama Haiducilor (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 octombrie 2012

Ingrediente
500 ml smantana dulce, 80 ml lapte rece, 100 ml zahar, 1 plic de gelatina, seminte de vanilie, dulceata de fructe de padure sau sirop de caramel pentru servire, visine din compot

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Gelatina se pune la inmuiat in lapte rece taranesc pentru 5 minute.
Tot acum se aseaza smantana si zaharul, intr-o oala, la foc domol. Nu se lasa sa dea in clocot si se sting cu laptele rece si gelatina topita amestecand intruna pana se schimba in crema. Atunci se trage de pe foc si se pun semintele de vanilie amestecand iara.
Se toarna in forme sau in cani, dupa cum se doreste servita, si se pune sa seada la rece 2 ore.
Se serveste fie cu dulceata de zmeura (sau alte fructe de padure) fie cu sirop de caramel, garnisita cu visine din compot.
Siropul se face iute turnand 1/4 cana de apa peste 1 cana de zahar caramelizat. Se lasa la foc mic pana apa topeste caramelul apoi se amesteca cu putin rom.
Daca ti-a placut reteta noastra "Panna Cotta Traditionala" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cheesecake cu ciocolata

Cheesecake cu ciocolata

1. Pune branza de vaci intr-un bol impreuna cu ouale si mixeaza cu ajutorul unui mixer vertical pana

9 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Dulciuri diverse
Prajitura rapida cu prune

Prajitura rapida cu prune

Se amesteca ouale cu zaharul bine, se adauga apa minerala, uleiul, sarea, aromele si la final faina

8 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013

    faina reteta !

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 500 ml smantana dulce
  • 80 ml lapte rece
  • 100 ml zahar
  • 1 plic de gelatina
  • seminte de vanilie
  • dulceata de fructe de padure sau sirop de caramel pentru servire
  • visine din compot

Raporteaza reteta

Retete
de Crama Haiducilor
Sarmalute in foi de vita pregatite si servite in dovleac

Sarmalute in foi de vita pregatite si servite in dovleac

• Se opareste frunza de vita de vie • Se face amestecul de pasat cu orez si carne • Se impacheteaza

13 voturi    9 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Cocorada ardeleneasca

Cocorada ardeleneasca

Se pune drojdia la dospit cu apa calaie, o lingura de faina si un praf de sare. Se adauga apoi cate

4 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Tocanita saseasca de iepure servita la ceaon cu mamaliguta

Tocanita saseasca de iepure servita la ceaon cu mamaliguta

Un iepure zglobiu si tinerel, maruntit cu satarul, se lasa peste noapte la fragezit sa se imbete

2 voturi    1 comentariu
4h 30 min
Mancaruri cu carne
Manolovici Eugen

Manolovici Eugen (Chef de cuisine)

faina reteta !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Chec economic