autor:

Andrei Bordianu

» » Budinci

Panna Cotta

Autor: Andrei Bordianu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 07 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Andrei Bordianu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 07 martie 2009

Ingrediente
Pentru 6 pers., 2 dl de lapte, 8 dl de smantana de patiserie (peste 30% de grasime), 100 gr zahar, 15 gr. gelatina, aromen (scoartisoara, coaja de lamaie sau lichior)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

1) Se pune intr-o oala la foc smantana, laptele, zaharul si aromele si se amesteca bine ca sa ramana o crema fina.
2) Cand amestecul dinainte incepe sa fiarba, se ia de pe foc, dar continuand sa o amesteci. Cand s-a racit un pic, se adauga gelatina si se amesteca inca un pic.
3) Se serveste in cani ude in interior si cu un pic de zahar pudra (sau vanilat, depinde de gust) imprastiat.

Se serveste dupa 3 ore de preparare si se poate acompania cu sirop de capsuni.
Daca ti-a placut reteta noastra "Panna Cotta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Budinci
Panna cotta

Panna cotta

Gelatina se hidrateaza în apă rece. Se crestează batonul de vanilie şi se scoate miezul

0 voturi    0 comentarii
20 min
Spume si creme dulci
Panna Cotta Traditionala

Panna Cotta Traditionala

Gelatina se pune la inmuiat in lapte rece taranesc pentru 5 minute. Tot acum se aseaza smantana

7 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2009

    Arata superb

  • Andreea Constantina Manciu

    Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 03 iunie 2009

    Arata foarte bine! Cred ca ai avut boluri din silicon!

  • motosca mariana

    motosca mariana (Chef de cuisine) , 09 mai 2009

    Nu ai cum sa servesti in cani ude. Poate ai vrut sa spui ca amestecul se pune in cani ude pentru a fi bagate la frigider dupa care se rastoarna pe farfurie acompaniat sirop. Nu vreau sa fiu rautacioasa. Scuze....nu exista smintina de patiserie .....poate doar smintina dulce. Trebuie sa recunoastem ca se gateste dupa aceasta reteta iar nu toate gospodinele care incearca reteta sunt profesioniste sa inteleaga termenii bucatarilor....A, inca ceva, atentie, gelatina se desface cu putina apa calda inainte sa fie adaugata in compozitie.

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2009

      Foarte buna! Arata si bine,e ok! Studiile mele nu intereseaza pe nimeni, da? Inca o data: traducerea nu are legatura cu limba romana. Esti roman! Si daca te-ai ofensat asa de tare, scuza-ma!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • Pentru 6 pers.
  • 2 dl de lapte
  • 8 dl de smantana de patiserie (peste 30% de grasime)
  • 100 gr zahar
  • 15 gr. gelatina
  • aromen (scoartisoara
  • coaja de lamaie sau lichior)

Raporteaza reteta

Retete
de Andrei Bordianu
Inghetata

Inghetata

1) Se fierbe laptele cu rama de scortisoara si coaja de lamaie(se foloseste doar stratu subtire galben

4 voturi    6 comentarii
20 min
Inghetate
Lapte prajit

Lapte prajit

1) Se pune la fiert 3/4 de lapte cu coaja de lamaie si scortisoara 2) Deoparte se amesteca zaharul

22 voturi    7 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Iepure a la Segovia

Iepure a la Segovia

1) Iepurele se taie in bucati marunte. 2) Se taie patrunjelul si usturoiul curatat marunt. 3) Intr-o

3 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Arata superb

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Budinci

Budinca de paste cu ton salata si branza Budinca de paste cu ton salata si branza

Se fierb pastele in multa apa cu sare pana sant aproape moi-al dente.Se stropesc cu 2-3 linguri de ulei de masline ca sa nu se lipeasca

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Budinci
Crema de lamaie Crema de lamaie

Economica, sănătoasă și ușor de facut. Cea mai buna crema este cea făcută în casă. Se poate folosi pentru prajituri, rulade

2 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Budinca cu mere si struguri