autor:

emilia g

» » Prajituri

Panseluta

Autor: emilia g (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: emilia g (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 iunie 2009

Ingrediente
Aluatul:, 6 oua,, 150gr margarina,, 200 gr zahar,, 300gr faina,, 1praf de copt,, 200ml iaurt,, 1lingura cacao,, 2linguri esenta de migdale(pt culoarea verde),, 1lingurita scortisoara., , Crema:, 500ml lapte,, 1 pachet de budinca cu aroma de punci,, 100gr margarina,, 150 gr zahar pudra.

Dificultate: Medie Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Pt aluat:

Se freaca galbenusele cu 200 gr zahar si 150 gr margarina,pana devine spumoasa.Apoi se pune iaurtul,faina si praful de copt.Se bat albusele spuma ,apoi se amesteca cele doua compozitii.Aluatul se imparte in 3 parti.Prima foaie ramine galbena,a doua foaie se adauga 1 lingura de cacao si 1 lingura de scortisoara,iar pentru foaia 3 se adauga 2 linguri esenta de migdale verde.



Pt crema:

se prepara budinca dupa instructiunile de pe pachet iar cind e rece se adauga margarina frecata cu zaharul.



Aranjare:

se pune foaia verde,crema,foaia galbena,crema,foaia maro si putina crema deasupra apoi se orneaza cu bombonele.



!(se poate folosi 2 budinci de fructe de padure in care se adauga 2 linguri de zeama de lamaie.)
Daca ti-a placut reteta noastra "Panseluta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Ciuperci ca la Panseluta si paste fainoase cu garnitura ca la Cely

Ciuperci ca la Panseluta si paste fainoase cu garnitura ca la Cely

Pregatim garnitura ca la Cely Snijec Ceapa taiata fidelute sau cuburi se pune la incins cu 2-3 linguri

19 voturi    7 comentarii
45 min
Retete de post
Choux a la creme

Choux a la creme

Puneti la fiert laptele (apa) cu uleiul de palmier. Cantariti bine toate ingredientele, pentru ca

6 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 6 oua,
  • 150gr margarina,
  • 200 gr zahar,
  • 300gr faina,
  • 1praf de copt,
  • 200ml iaurt,
  • 1lingura cacao,
  • 2linguri esenta de migdale(pt culoarea verde),
  • 1lingurita scortisoara.
  • Crema:
  • 500ml lapte,
  • 1 pachet de budinca cu aroma de punci,
  • 100gr margarina,
  • 150 gr zahar pudra.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Cum se face coliva Cum se face coliva

Cum se face coliva Se spala bine arpacasul si se pune la fiert la foc potrivit. Se amesteca cu o lingura de lemn pentru a nu se prinde.

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Inimioare cu blat din fulgi de mei Inimioare cu blat din fulgi de mei

Se prepara blatul mixand bine albusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul pana se inatareste.Se incorporeaza si fulgii de mei si

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Chec cu iaurt natural