autor:

Caraș Georgiana

» » Prajituri

Pandispan

Autor: Caraș Georgiana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Caraș Georgiana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 februarie 2015

Ingrediente
4 ouă, 250 gr. făină, 6 linguri de apă rece, 250 gr. zahăr

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Se separă gălbenușurile de albuș intr-un vas adânc. Se bat spumă cu 6 linguri de apă rece,se adaugă zahărul și se continuă operația până când zahărul nu se mai simnte în compoziție, iar amestecul devine alb.



Se bat albușurile spumă,se pune peste amestec, apoi se adaugă făina proaspăt cernută, în ploaie.



Se omogenizează amestecul, se adaugă un praf se sare,apoi se toarnă compoziția intr-o tavă unsă cu unt și tapetată cu făină. Pandispanul se coace la foc potrivit o jumătate de oră, se scoate când s-a rumenit puțin și se lasă să se racească în tavă. Se taie numai rece.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Pandispan ptr torta

Pandispan ptr torta

Se unge tavaua cu putin ulei si se pune o hirtie pergament pe care o ungem cu putin ulei. Se bat

10 voturi    2 comentarii
30 min
Torturi
Pandispan cu visine si glazura de capsuni

Pandispan cu visine si glazura de capsuni

Se bat albusurile spuma, se adauga treptat zaharul, zaharul pudra. Dupa ce s-a incorporat zaharul

13 voturi    7 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 27 %
299.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Caraș Georgiana

    Caraș Georgiana (Chef de cuisine) , 04 martie 2015

    Thank you

  • Fara foto

    Adriana Lawton , 03 martie 2015

    very good

Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 250 gr. făină
  • 6 linguri de apă rece
  • 250 gr. zahăr

Raporteaza reteta

Retete
de Caraș Georgiana
Saratele cu cascaval

Saratele cu cascaval

Se dizolva drojdia in lapte, se adauga un praf de sare si se amesteca bine. Se adauga peste faina.

22 voturi    4 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Negresă însiropată

Negresă însiropată

Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu o cana si jumatate de zahar, 2

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Foi cu crema de vanilie

Foi cu crema de vanilie

Amestecăm toate ingredientele cu un praf de sare și le frământăm bine. Pe urmă împărțim

8 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri
Caraș Georgiana

Caraș Georgiana (Chef de cuisine)

Thank you

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Tarta cu banane Tarta cu banane

Untul il topim si il lasam sa se raceasca Intre timp macinam biscuitii sau ii zdrobim bine si ii amestecam cu zaharul pudra si cu ciocolata

23 voturi    1 comentariu
30 min
Prajituri
Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu iaurt si branza