autor:

Caraș Georgiana

» » Prajituri

Pandispan

Autor: Caraș Georgiana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Caraș Georgiana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 februarie 2015

Ingrediente
4 ouă, 250 gr. făină, 6 linguri de apă rece, 250 gr. zahăr

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Se separă gălbenușurile de albuș intr-un vas adânc. Se bat spumă cu 6 linguri de apă rece,se adaugă zahărul și se continuă operația până când zahărul nu se mai simnte în compoziție, iar amestecul devine alb.



Se bat albușurile spumă,se pune peste amestec, apoi se adaugă făina proaspăt cernută, în ploaie.



Se omogenizează amestecul, se adaugă un praf se sare,apoi se toarnă compoziția intr-o tavă unsă cu unt și tapetată cu făină. Pandispanul se coace la foc potrivit o jumătate de oră, se scoate când s-a rumenit puțin și se lasă să se racească în tavă. Se taie numai rece.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
PANDISPAN CU CREMA

PANDISPAN CU CREMA

Se freaca separat albusul cu zaharul pana se omogenizeaza foarte bine, la galbenus se adauga 10 linguri

24 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri
Prajitura de mere cu pandispan

Prajitura de mere cu pandispan

Am pus biscuiti pe fundul tavi si deasupra am pus merele putin scurse si deasupra am pus pandispanul,

49 voturi    7 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Caraș Georgiana

    Caraș Georgiana (Chef de cuisine) , 04 martie 2015

    Thank you

  • Fara foto

    Adriana Lawton , 03 martie 2015

    very good

Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 250 gr. făină
  • 6 linguri de apă rece
  • 250 gr. zahăr

Raporteaza reteta

Retete
de Caraș Georgiana
Saratele cu cascaval

Saratele cu cascaval

Se dizolva drojdia in lapte, se adauga un praf de sare si se amesteca bine. Se adauga peste faina.

48 voturi    6 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Negresă însiropată

Negresă însiropată

Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu o cana si jumatate de zahar, 2

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Foi cu crema de vanilie

Foi cu crema de vanilie

Amestecăm toate ingredientele cu un praf de sare și le frământăm bine. Pe urmă împărțim

34 voturi    9 comentarii
2h
Prajituri
Caraș Georgiana

Caraș Georgiana (Chef de cuisine)

Thank you

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon

 Într-un bol mixăm cele 4 ouă împreună cu zahărul până capătă consistența unei creme; Adăugăm smântâna

4 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure

Iaurtul grecesc se pune intr-un tifon si se lasa la scurs peste noapte. Se pune faina cernuta impreuna cu untul,ouale, laptele si sarea

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura fantastica cu migdale si spuma din lapte condensat