autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Papanasi

Autor: uryanaconda (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: uryanaconda (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 martie 2009

Ingrediente
500 gr branza de vaci, 3-4 pliculte zahar vanilat, 2 oua, 9-10 linguri faina, 1 praf de coft (bicarbonat de sodiu), coaja de lamaie sau de portocale, dulceata sau gem dupa preferinte, smantana dupa gust

Dificultate: Medie Timp: 15 min

1 vot

Mod de preparare

Branza de vaci se amesteca cu lingura pana devine cremoasa, se adauga ouale intregi, zaharul valinat, praful de copt (bicarbonat de sodiu) stins in zeama de lamaie, coaja de potocale si la sfarsit faina. Aluatul trebuie sa se dezlipeasca de pe maini respectiv lingura.

La sfarsit se ia in mana aluatul pregatit, se fac niste mingiute de marimea unui mar, dar mai mici, dupa care se face o gaura in mijlocul mingii, care in prelabil a fost putin turtita,care se prajesc in ulei. Daca se doreste ca papanasul sa aiba si "mot" se mai face o biluta care dupa ce a fost prjita se aseaza deasupra.Se serveste cu dulceata sau gem, iar deasupra se pune din abundenta smnatana .
Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Papanasi cu smantana si dulceata

Papanasi cu smantana si dulceata

Se amesteca branza de vaci cu faina , coaja rasa de lamaie , bicarbonatul stins cu sucul de lamaie

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Papanasi cu dulceata de visine

Papanasi cu dulceata de visine

Faina se amesteca cu bicarbonatul de sodiu. Ouale se separa de galbenus. Intr-un vas se amesteca

10 voturi    10 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Tatar Nicu

    Tatar Nicu (Chef de cuisine) , 24 martie 2011

    Super buna reteta.Nu reiese clar ca se prajeste.

Dificultate

Medie

Timp

15 min

1 vot

Ingrediente

  • 500 gr branza de vaci
  • 3-4 pliculte zahar vanilat
  • 2 oua
  • 9-10 linguri faina
  • 1 praf de coft (bicarbonat de sodiu)
  • coaja de lamaie sau de portocale
  • dulceata sau gem dupa preferinte
  • smantana dupa gust

Raporteaza reteta

Tatar Nicu

Tatar Nicu (Chef de cuisine)

Super buna reteta.Nu reiese clar ca se prajeste.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Placinta cu branza, insiropata