autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Papanasi

Autor: uryanaconda (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: uryanaconda (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 martie 2009

Ingrediente
500 gr branza de vaci, 3-4 pliculte zahar vanilat, 2 oua, 9-10 linguri faina, 1 praf de coft (bicarbonat de sodiu), coaja de lamaie sau de portocale, dulceata sau gem dupa preferinte, smantana dupa gust

Dificultate: Medie Timp: 15 min

1 vot

Mod de preparare

Branza de vaci se amesteca cu lingura pana devine cremoasa, se adauga ouale intregi, zaharul valinat, praful de copt (bicarbonat de sodiu) stins in zeama de lamaie, coaja de potocale si la sfarsit faina. Aluatul trebuie sa se dezlipeasca de pe maini respectiv lingura.

La sfarsit se ia in mana aluatul pregatit, se fac niste mingiute de marimea unui mar, dar mai mici, dupa care se face o gaura in mijlocul mingii, care in prelabil a fost putin turtita,care se prajesc in ulei. Daca se doreste ca papanasul sa aiba si "mot" se mai face o biluta care dupa ce a fost prjita se aseaza deasupra.Se serveste cu dulceata sau gem, iar deasupra se pune din abundenta smnatana .
Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Papanasi de branza- fara fierbere

Papanasi de branza- fara fierbere

Incalzim laptele si adaugam treptat cele 4 linguri de gris, amestecand continuu. Fierbem grisul cu

6 voturi    7 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Papanasi cu smantana si dulceata

Papanasi cu smantana si dulceata

Ouale se bat un pic cu cele 10 gr de zahar, coaja de lamaie si bicarbonatul, apoi se adauga branza

13 voturi    5 comentarii
1h 15 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Tatar Nicu

    Tatar Nicu (Chef de cuisine) , 24 martie 2011

    Super buna reteta.Nu reiese clar ca se prajeste.

Dificultate

Medie

Timp

15 min

1 vot

Ingrediente

  • 500 gr branza de vaci
  • 3-4 pliculte zahar vanilat
  • 2 oua
  • 9-10 linguri faina
  • 1 praf de coft (bicarbonat de sodiu)
  • coaja de lamaie sau de portocale
  • dulceata sau gem dupa preferinte
  • smantana dupa gust

Raporteaza reteta

Tatar Nicu

Tatar Nicu (Chef de cuisine)

Super buna reteta.Nu reiese clar ca se prajeste.

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Sirop natural de salvie