autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Reţetă de preparare a papanaşilor

Autor: uryanaconda (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: uryanaconda (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 martie 2009

Ingrediente
500 gr branza de vaci, 3-4 pliculte zahar vanilat, 2 oua, 9-10 linguri faina, 1 praf de coft (bicarbonat de sodiu), coaja de lamaie sau de portocale, dulceata sau gem dupa preferinte, smantana dupa gust

Dificultate: Medie Timp: 15 min

1 vot

Mod de preparare

Branza de vaci se amesteca cu lingura pana devine cremoasa, se adauga ouale intregi, zaharul valinat, praful de copt (bicarbonat de sodiu) stins in zeama de lamaie, coaja de potocale si la sfarsit faina. Aluatul trebuie sa se dezlipeasca de pe maini respectiv lingura.



La sfarsit se ia in mana aluatul pregatit, se fac niste mingiute de marimea unui mar, dar mai mici, dupa care se face o gaura in mijlocul mingii, care in prelabil a fost putin turtita,care se prajesc in ulei. Daca se doreste ca papanasul sa aiba si "mot" se mai face o biluta care dupa ce a fost prjita se aseaza deasupra.Se serveste cu dulceata sau gem, iar deasupra se pune din abundenta smnatana .

Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reţetă de preparare a papanaşilor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Branza se mixeaza cu zaharul si oul, pana devine cremoasa.Se adauga faina, jumatate de plic praf

6 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Amestecam branza cu oualele,sarea, zaharul si apoi adaugam faina.Facem din aluat o minge mai mare,

3 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Tatar Nicu

    Tatar Nicu (Chef de cuisine) , 24 martie 2011

    Super buna reteta.Nu reiese clar ca se prajeste.

Dificultate

Medie

Timp

15 min

1 vot

Ingrediente

  • 500 gr branza de vaci
  • 3-4 pliculte zahar vanilat
  • 2 oua
  • 9-10 linguri faina
  • 1 praf de coft (bicarbonat de sodiu)
  • coaja de lamaie sau de portocale
  • dulceata sau gem dupa preferinte
  • smantana dupa gust

Raporteaza reteta

Tatar Nicu

Tatar Nicu (Chef de cuisine)

Super buna reteta.Nu reiese clar ca se prajeste.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Budinca de lapte cu Agar agar Budinca de lapte cu Agar agar

Punem apa cu agar agar, intr-o oala, pe foc. Amestecam bine si lasam sa fiarba, dupa ce incepe sa fiarba, punem si lingura de sirop

0 voturi    0 comentarii
45 min
Budinci
Ciocolata de casa Ciocolata de casa

Intr-o craticioara se pune zaharul si apa si se fierbe pana se topeste zaharul. Se ia de pe foc si se adauga untul. Se amesteca pana

0 voturi    0 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
Clătite cu dulceaţă de cireşe