autor:

» » Dulciuri diverse

Reţetă de preparare a papanaşilor

Autor: uryanaconda (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: uryanaconda (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 martie 2009

Ingrediente
500 gr branza de vaci, 3-4 pliculte zahar vanilat, 2 oua, 9-10 linguri faina, 1 praf de coft (bicarbonat de sodiu), coaja de lamaie sau de portocale, dulceata sau gem dupa preferinte, smantana dupa gust

Dificultate: Medie Timp: 15 min

1 vot

Mod de preparare

Branza de vaci se amesteca cu lingura pana devine cremoasa, se adauga ouale intregi, zaharul valinat, praful de copt (bicarbonat de sodiu) stins in zeama de lamaie, coaja de potocale si la sfarsit faina. Aluatul trebuie sa se dezlipeasca de pe maini respectiv lingura.



La sfarsit se ia in mana aluatul pregatit, se fac niste mingiute de marimea unui mar, dar mai mici, dupa care se face o gaura in mijlocul mingii, care in prelabil a fost putin turtita,care se prajesc in ulei. Daca se doreste ca papanasul sa aiba si "mot" se mai face o biluta care dupa ce a fost prjita se aseaza deasupra.Se serveste cu dulceata sau gem, iar deasupra se pune din abundenta smnatana .

Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reţetă de preparare a papanaşilor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor cu rom

Reţetă de preparare a papanaşilor cu rom

Reţetă de preparare a papanaşilor cu rom 1.Se amesteca branza cu mixerul, appoi se adauga grisul

14 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor Mixam branza cu zaharul,oul si aromele,adaugam faina si grisul.

504 voturi    51 comentarii
35 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • Tatar Nicu

    Tatar Nicu (Chef de cuisine) , 24 martie 2011

    Super buna reteta.Nu reiese clar ca se prajeste.

Dificultate

Medie

Timp

15 min

1 vot

Ingrediente

  • 500 gr branza de vaci
  • 3-4 pliculte zahar vanilat
  • 2 oua
  • 9-10 linguri faina
  • 1 praf de coft (bicarbonat de sodiu)
  • coaja de lamaie sau de portocale
  • dulceata sau gem dupa preferinte
  • smantana dupa gust

Raporteaza reteta

Tatar Nicu

Tatar Nicu (Chef de cuisine)

Super buna reteta.Nu reiese clar ca se prajeste.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor