Reteta postata pe: 09 martie 2009
Ingrediente
500 gr branza de vaci, 3-4 pliculte zahar vanilat, 2 oua, 9-10 linguri faina, 1 praf de coft (bicarbonat de sodiu), coaja de lamaie sau de portocale, dulceata sau gem dupa preferinte, smantana dupa gust
Dificultate: Medie | Timp: 15 min
Mod de preparare
Branza de vaci se amesteca cu lingura pana devine cremoasa, se adauga ouale intregi, zaharul valinat, praful de copt (bicarbonat de sodiu) stins in zeama de lamaie, coaja de potocale si la sfarsit faina. Aluatul trebuie sa se dezlipeasca de pe maini respectiv lingura.
La sfarsit se ia in mana aluatul pregatit, se fac niste mingiute de marimea unui mar, dar mai mici, dupa care se face o gaura in mijlocul mingii, care in prelabil a fost putin turtita,care se prajesc in ulei. Daca se doreste ca papanasul sa aiba si "mot" se mai face o biluta care dupa ce a fost prjita se aseaza deasupra.Se serveste cu dulceata sau gem, iar deasupra se pune din abundenta smnatana .
Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reţetă de preparare a papanaşilor" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor cu rom
1.Se amesteca branza cu mixerul, appoi se adauga grisul
14 voturi
5 comentarii
50 min
Reţetă de preparare a papanaşilor
Mixam branza cu zaharul,oul si aromele,adaugam faina si grisul.
504 voturi
51 comentarii
35 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Tatar Nicu (Chef de cuisine) , 24 martie 2011
Super buna reteta.Nu reiese clar ca se prajeste.