autor:

Fara foto

» » Aperitive

Papanasi

Autor: irinel (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 01 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: irinel (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 01 martie 2010

Ingrediente
- 2 oua, - 250 gr.branza proaspata de vaci, - 3 linguri zahar, - 1 plic zahar vanilat, - 1 plic praf de copt, - 200 gr.faina, - dulceata (de visine,de afine,etc.), - smantana, - ulei pentru prajit

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare


Se bat ouale, impreuna cu zaharul si cu zaharul vanilat, dupa care se adauga branza, mixandu-se foarte bine. Faina se amesteca cu praful de copt si se pun peste compozitie, omogenizandu-se. aluatul rezultat trebuie sa aiba o consistenta moale, dar si pufoasa. Se modeleaza apoi in forma de papanasi si se pun la prajit in uleiul incins.Se scot pe un servetel de hartie, sa se scurga uleiul si se servesc garnisiti cu smantana si dulceata.



Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Papanasi

Papanasi

Se amesteca branza cu ouale, zaharul vanilat si bicarbonatul de sodiu stins in putina zeama de lamaie.

7 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Papanasi

Papanasi

Oul se bate bine într-un castron, peste care se adaugă apoi bicarbonatul stins cu o linguriță

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 02 martie 2010

    Imi plac papanasii la nebunie. Ai o reteta buna.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • - 2 oua
  • - 250 gr.branza proaspata de vaci
  • - 3 linguri zahar
  • - 1 plic zahar vanilat
  • - 1 plic praf de copt
  • - 200 gr.faina
  • - dulceata (de visine,de afine,etc.)
  • - smantana
  • - ulei pentru prajit

Raporteaza reteta

Camelia Grosu

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Imi plac papanasii la nebunie. Ai o reteta buna.

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri din aluat de cartofi Cornuri din aluat de cartofi

Se fierb cartofii pana cand sunt moi, se scurg de apa, apoi se pun in bol si se paseaza. Lasa-i sa se raceasca. Se adauga parmezanul

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Batoane de mamaliga cu ierburi, rosii uscate si gorgonzola