autor:

MARIA

» » Aluaturi si Foietaje

Papanasi

Autor: MARIA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: MARIA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 aprilie 2010

Ingrediente
-1kg branza de vaci, -400gr faina, -4 oua, -150gr zahar farin, -4 g bicarbonat, -coaja rasa lamaie, -100gr gris, -200 ml ulei, -500gr smantana, -50gr zahar farin, -un praf sare

Dificultate: Medie Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Branza de vaci se amesteca cu faina cernuta,ouale batute,zaharul,bicarbonatul,coaja de lamaie,grisul si sarea.Se amesteca bine compozitia pana la omogenizare,apoi se modeleaza papanasi in forma rotunda,se apasa la mijloc formand un orificiu si se prajesc in ulei infierbantat,pana se rumenesc.Se servesc cu smantana si zahar farin deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Papanasi cu stafide

Papanasi cu stafide

Maiaua Amestecam faina cu putin zahar, drojdia si putina apa calda - amestecul se lasa 10 minute

2 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Se freaca intr-un castron brinza de vaci cu ouale, grisul si sarea. Se amesteca bine, sa fie compozitia

15 voturi    4 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • -1kg branza de vaci
  • -400gr faina
  • -4 oua
  • -150gr zahar farin
  • -4 g bicarbonat
  • -coaja rasa lamaie
  • -100gr gris
  • -200 ml ulei
  • -500gr smantana
  • -50gr zahar farin
  • -un praf sare

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Saratele cu mac