autor:

ana catalina focsa

» » Dulciuri diverse

Papanasi

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2008

Ingrediente
un kg branza de vaci, faina 0.4kg, 4 oua, zahar 100 g, bicarbonat, coaja rasa de lamaie, gris 100 g, ulei 200 ml, smintina 0.5kg, zahar pudra 50 g, sare 20 g

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Amestecati branza cu faina cernuta, ouale batute, zaharul, bicarbonat, coaja de lamaie, gris si sare. Amestecati compozitia pana la omogenizare, modelati papanasii in forma rotunda, apasati la mijloc pentru a forma un orificiu si puneti prajiturile la prajit in uleiul infierbintat, pana se rumenesc. Se mananca cu smantana si zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
PAPANASI DIN BRANZA DE VACI

PAPANASI DIN BRANZA DE VACI

Branza de vaci am maruntit-o bine; am adaugat ouale, vanilia, zaharul, sarea si bicarbonatul stins

38 voturi    21 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Papanaşi în fel şi chipuri

Papanaşi în fel şi chipuri

Se amestecă brânza de vaci mărunţită bine cu furculiţa cu ouăle, grişul, făina, coaja de

4 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2009

    Eu pun si dulceata deasupra pe papanasi.Deliciosi !

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 31 martie 2009

    Pentru cine nu mananca prajeli, se poate face compozitie mai tare, se modeleaza bile,se fierb in apa colocotita. Se servesc cu smantana, zahar si arome dupa placere

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • un kg branza de vaci
  • faina 0.4kg
  • 4 oua
  • zahar 100 g
  • bicarbonat
  • coaja rasa de lamaie
  • gris 100 g
  • ulei 200 ml
  • smintina 0.5kg
  • zahar pudra 50 g
  • sare 20 g

Raporteaza reteta

Retete
de ana catalina focsa
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Se curata cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Acelasi lucru se face si cu ceapa.

96 voturi    31 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar

Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire, se spala bine

9 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Gelatina foi se inmoaie in apa rece. Galbenusurile se freaca cu zahar. Capsunile se spala, se taie

3 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci

cristina i. (Chef de cuisine)

Eu pun si dulceata deasupra pe papanasi.Deliciosi !

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Whoopie pies