autor:

ana catalina focsa

» » Dulciuri diverse

Papanasi

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2008

Ingrediente
un kg branza de vaci, faina 0.4kg, 4 oua, zahar 100 g, bicarbonat, coaja rasa de lamaie, gris 100 g, ulei 200 ml, smintina 0.5kg, zahar pudra 50 g, sare 20 g

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Amestecati branza cu faina cernuta, ouale batute, zaharul, bicarbonat, coaja de lamaie, gris si sare. Amestecati compozitia pana la omogenizare, modelati papanasii in forma rotunda, apasati la mijloc pentru a forma un orificiu si puneti prajiturile la prajit in uleiul infierbintat, pana se rumenesc. Se mananca cu smantana si zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Papanasi fierti cu smantana si dulceata

Papanasi fierti cu smantana si dulceata

Sunt mai sanatosi fierti si constituie un desert delicios, aromat si foarte apreciat. Puneti branza

86 voturi    19 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Papanaşi cu dulceaţă de căpsuni reţetă

Papanaşi cu dulceaţă de căpsuni reţetă

Se amestecă bine oul cu brănza de vaci, zahărul şi pliculetul de zahăr vanilat, după care se

4 voturi    0 comentarii
59 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2009

    Eu pun si dulceata deasupra pe papanasi.Deliciosi !

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 31 martie 2009

    Pentru cine nu mananca prajeli, se poate face compozitie mai tare, se modeleaza bile,se fierb in apa colocotita. Se servesc cu smantana, zahar si arome dupa placere

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • un kg branza de vaci
  • faina 0.4kg
  • 4 oua
  • zahar 100 g
  • bicarbonat
  • coaja rasa de lamaie
  • gris 100 g
  • ulei 200 ml
  • smintina 0.5kg
  • zahar pudra 50 g
  • sare 20 g

Raporteaza reteta

Retete
de ana catalina focsa
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Se curata cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Acelasi lucru se face si cu ceapa.

99 voturi    31 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar

Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire, se spala bine

9 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Gelatina foi se inmoaie in apa rece. Galbenusurile se freaca cu zahar. Capsunile se spala, se taie

4 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci

cristina i. (Chef de cuisine)

Eu pun si dulceata deasupra pe papanasi.Deliciosi !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

0 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Dulceata de cirese amare cu aroma de menta Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar, se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Rulada turceasca