autor:

iuliana tarnoveanu

» » Aluaturi si Foietaje

papanasi

Autor: iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 iunie 2008

Ingrediente
100g brinza telemea, 2oua, 100g faina, 100gsmintina

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se amesteca brinza telemea cu ouale si faina. Se pun papanasii la fiert in apa clocotita. Se servesc imediat cu smantina, dulceata etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "papanasi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Papanasi

Papanasi

Branza de vaci se freaca cu ouale, sare, coaja de lamaie, vanilie, bicarbonat si stafide. Se adauga

89 voturi    16 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Papanasi la tigaie cu lingura

Papanasi la tigaie cu lingura

Amestecam branza cu sarea si zaharul, adaugam pe rand ouale, smantana, vanilia, iar la urma faina

5 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    rolly , 05 decembrie 2008

    Cred ca a vrut sa zica ca sunt papnasi cu telemea :))) (cine stie, poate sunt buni)

  • Fara foto

    paul , 04 decembrie 2008

    Nu concep papanasii numai cu branza proaspata de vaci!

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 12 august 2008

    Nici eu nu am folosit niciodata telemea pentru prepararea papanasilor.Indiferent ca se fierb sau se frig in ulei incins, in compozitia papanasilor intra branza dulce de vaci.Celor din familia mea le plac papanasii fripti ,cu orificiu pe mijloc si putin aplatizati, pe care in dau prin faina inainte de a-i frige si pe care ii pudrez cu zahar si ii servesc cu smantana proaspata si dulceata, in speta cea de capsuni.Vekas Maria

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 100g brinza telemea
  • 2oua
  • 100g faina
  • 100gsmintina

Raporteaza reteta

Retete
de iuliana tarnoveanu
ciorba de dovlecei

ciorba de dovlecei

Se spala si se curata morcovul si dovleceii.Se taie dovleceii cubulete de marime potrivita,morcovul

3 voturi    5 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Sarmalute de curcan invelite in dragavei

Sarmalute de curcan invelite in dragavei

Carnea tocata de curcan se amesteca impreuna cu ceapa tocata fin,orez si cimbru.Frunzele de dragavei

3 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
sarmalute in foi de varza

sarmalute in foi de varza

Se scoate cotorul de la varza dupa care se pune la fiert intr-un vas pentru a se inmuia frunzele.De

10 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

rolly

Cred ca a vrut sa zica ca sunt papnasi cu telemea :))) (cine stie, poate sunt buni)

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Panettone