autor:

Bianca

» » Prajituri

Reţetă de preparare a papanaşilor cu glazură de ciocolată

Autor: Bianca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Bianca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 septembrie 2013

Ingrediente
Pentru compozitie:, , 500 gr branza dulce, , 1 ou, , 150 gr. zahar, , o esenta de vanilie, , coaja rasa de lamaie, , 5 linguri de gris, , faina pana cand compozitia e lipicioasa, dar totusi nu ramane multa pe maini, , ulei pentru prajit, , , , Pentru decor:, , smantana ducle/ frisca lichida +, , dulceata/ nectar de fructe/ zahar pudra/ glazura/

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

2 voturi

Mod de preparare

Branza dulce se mixeaza, incorporand si oul, zaharul si esenta. Apoi, adaugati grisul si faina si amestecati cu mainile bine de tot. Daca nu vreti sa folositi mixerul, faceti acest lucru cu o furculita.







Adaugati faina pana cand obtineti o compozitie lipicioasa, dar sa nu ramana pe mana o cantitate mare. Apoi, faceti bilute de dimensiunea unui mar, luati una cate una, asezati-o pe o planseta si cu podul palmei, apasati usor pe ea pentru a o presa. Apoi, dati o forma frumoasa, luati un dop de sticla si exact in centru faceti cate o gaura. Apoi prajiti-le in ulei. Intre timp faceti si biluete mai mici, de dimensiunea unei mingiute de ping-pong, sau a unei bomboane Raffaello si prajiti-le si pe acestea.



Cat sunt calde, asezati papanasii unii langa altii pe o farfurie si turnati peste fiecare, cu ajutorul unei linguri, smantana dulce/ frisca lichida, urmata de gem/ glazura sau orice altceva preferati dvs.







Link glazura: http://www.gustos.ro/retete-culinare/glazura-de-ciocolata-3.html



Link nectar coacaze: http://www.gustos.ro/retete-culinare/sirop-de-afine-3.html







Pofta mare va doresc la acest preparat simplu, dar delicios!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reţetă de preparare a papanaşilor cu glazură de ciocolată" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu nectarine

Prajitura cu nectarine

Se unge tava cu margarina (si pe partile laterale). Se presara zahar in ea si se aseaza jumatati

47 voturi    22 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Rulada cu frisca si capsuni

Rulada cu frisca si capsuni

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se bat spuma tare albusurile cu putina sare si cu zaharul

1 vot    3 comentarii
1h 15 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dorina Cîndroiu , 10 septembrie 2013

    DELICIOASE!

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru compozitie:
  • 500 gr branza dulce
  • 1 ou
  • 150 gr. zahar
  • o esenta de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • 5 linguri de gris
  • faina pana cand compozitia e lipicioasa
  • dar totusi nu ramane multa pe maini
  • ulei pentru prajit
  • Pentru decor:
  • smantana ducle/ frisca lichida +
  • dulceata/ nectar de fructe/ zahar pudra/ glazura/

Raporteaza reteta

Retete
de Bianca
Frigarui la cuptor din piept de pui si legume

Frigarui la cuptor din piept de pui si legume

Se pregatesc toate ingredientele pentru ca mai apoi asezatul lor pe betisoare sa mearga repede. Se

17 voturi    11 comentarii
59 min
Mancaruri cu carne
Tarta cu branza dulce si stafide

Tarta cu branza dulce si stafide

In primul rand se pun stafidele la hidratat in esenta de vanilie cu putina apa (sau ceva ceai de

1 vot    3 comentarii
59 min
Prajituri
Dulceata de dovlecei

Dulceata de dovlecei

Dovleceii trebuie sa fie mai batrani si mai mari, intrucat se curata si mai usor de seminte si se

6 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Sucuri si compoturi de fructe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Guguluf cu ciocolata Guguluf cu ciocolata

Procedam asa : mixam galbenusurile cu zaharul, uleiul, praful de copt si zaharul vanilat; albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura desteapta cu dovleac Prajitura desteapta cu dovleac

Dovleacul a fost spalat, sters cu prosop de bucatarie, taiat in felii groase, scos miezul cu samburi si copt in tava tapetata cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Prajitura...dimineti dulci