autor:

Cely Snijec

» » Dulciuri diverse

Papanasi cu sos

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 iunie 2009

Ingrediente
Papanasi:, 1/2 kg branza de vaci, 200 g faina, 2 oua, un praf de copt, 2 plicuri zahar vanilat, coaja de lamaie, ulei pentru prajit, Sosul: 1/2 borcan gem de caise(sau alte fructe)200g frisca, 1 plic zahar vanlat

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Se framanta un aluat din branza, oua, faina, arome si praful de copt.(se mai adauga faina dupa nevoie, astfel incat compozitia sa fie consistenta, sa se poata modela).Se modeleaza bile care se prajesc in ulei incins pe ambele parti. Pentru sos, bati frisca, adaugi gemul, zaharul vanilat.Se servesc fierbinti cu sos
Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi cu sos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Papanasi cu sos de capsuni

Papanasi cu sos de capsuni

Intr-un bol punem branza, ouale, zaharul si le mixam la viteza nu foarte mare. Adaugam grisul, zaharul

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
pandispan pufos

pandispan pufos

Separam oualele. In bolul de la mixer punem galbenusurile cu zahar si le amestecam pentru 10 minute.

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

    Imi plac tare mult papanasii.

  • Ramona

    Ramona (Chef de cuisine) , 12 iulie 2009

    Eu fac papanasii cu gris, nu cu faina, si ii fierb in apa, apoi ii servesc cu pesmet si zahar, prajite in putin ulei. Deasupra se pune smintina. Am sa incerc si aceasta reteta cu papanasi de faina, prajiti in ulei.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 iunie 2009

    Interesanta si reteta ta...Imi plac mult papanasii cu gem,dulceata si smantana.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • Papanasi:
  • 1/2 kg branza de vaci
  • 200 g faina
  • 2 oua
  • un praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • ulei pentru prajit
  • Sosul: 1/2 borcan gem de caise(sau alte fructe)200g frisca
  • 1 plic zahar vanlat

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Imi plac tare mult papanasii.

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Bautura cu lapte si ovaz