Reţetă de preparare a papanaşilor
Urda se pune intr-un lighenas impreuna cu ouale,sarea si zaharul vanilat.Se amesteca totul bine.Faina amestecata cu bicarbonatul se rastoarna peste urda si se framanta cu mana,sau mixer pentru aluat.Aluatul nu trebuie sa fie tare,manipularea lui se face cu mana umezita cu apa.
Pe o folie se presara putina faina si se fac cu mainile umezite in apa gogoloaie de cca 5-6 cm diametru,pe mijlocul lor se fac gauri unind policele(degetul mare) cu aratatorul pe mijlocul gogoloiului,largind apoi putin gaura.Se lasa pe folie vreo 5 min sa se odihneasca.Intr-o tigaie se pune ulei , cca 2 cm,sau mai mult se lasa la infierbantat apoi se aseaza papanasii.Se prajesc pe ambele parti la foc relativ mic.Dupa ce se scot se pudreaza cu zahar pudra si se aseaza pe mijlocul lor cate o lingurita de dulceata de mere. Cand le scoatem din tigaie sunt un pic tari la coaja,dar se inmoaie pe masura ce se racesc.Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii