autor:

kamy

» » Dulciuri diverse

Reţetă de preparare a papanaşilor

Autor: kamy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 septembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kamy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 septembrie 2011

Ingrediente
-600 g de urda(se poate folosi si branza de vaci moale), -5 oua mari(6 oua daca sunt mai mici), -un pliculet zahar vanilat, -un varf de cutit cu sare, -2 lingurite bicarbonat de sodiu, -2 cani mari cu faina(cca 400 g), -dulceata de mere(de visine sau gutui), -ulei pentru prajit, -zahar pudra,vreo 50 g

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

1 vot

Mod de preparare

Urda se pune intr-un lighenas impreuna cu ouale,sarea si zaharul vanilat.Se amesteca totul bine.Faina amestecata cu bicarbonatul se rastoarna peste urda si se framanta cu mana,sau mixer pentru aluat.Aluatul nu trebuie sa fie tare,manipularea lui se face cu mana umezita cu apa.
Pe o folie se presara putina faina si se fac cu mainile umezite in apa gogoloaie de cca 5-6 cm diametru,pe mijlocul lor se fac gauri unind policele(degetul mare) cu aratatorul pe mijlocul gogoloiului,largind apoi putin gaura.Se lasa pe folie vreo 5 min sa se odihneasca.Intr-o tigaie se pune ulei , cca 2 cm,sau mai mult se lasa la infierbantat apoi se aseaza papanasii.Se prajesc pe ambele parti la foc relativ mic.Dupa ce se scot se pudreaza cu zahar pudra si se aseaza pe mijlocul lor cate o lingurita de dulceata de mere. Cand le scoatem din tigaie sunt un pic tari la coaja,dar se inmoaie pe masura ce se racesc.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reţetă de preparare a papanaşilor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor cu rom

Reţetă de preparare a papanaşilor cu rom

Reţetă de preparare a papanaşilor cu rom 1.Se amesteca branza cu mixerul, appoi se adauga grisul

14 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor Mixam branza cu zaharul,oul si aromele,adaugam faina si grisul.

504 voturi    51 comentarii
35 min
Dulciuri diverse

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

1 vot

Ingrediente

  • -600 g de urda(se poate folosi si branza de vaci moale)
  • -5 oua mari(6 oua daca sunt mai mici)
  • -un pliculet zahar vanilat
  • -un varf de cutit cu sare
  • -2 lingurite bicarbonat de sodiu
  • -2 cani mari cu faina(cca 400 g)
  • -dulceata de mere(de visine sau gutui)
  • -ulei pentru prajit
  • -zahar pudra,vreo 50 g

Raporteaza reteta

Retete
de kamy
Placinta cu dovleac

Placinta cu dovleac

Ca tot e perioada dovlecilor,am petrecut vreo jumatate de ora sa tai si sa curat o jumatate de dovleac,

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Rulada cu ghebe (sau bureti de padure)

Rulada cu ghebe (sau bureti de padure)

Aluat:se pun apa+sarea+ulei+unt la fiert. Dupa ce dau in clocot se rastoarna faina toata odata si

6 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Oreo Cheesecake