autor:

kati09

» » Dulciuri diverse

Papanasi de branza- fara fierbere

Autor: kati09 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kati09 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 februarie 2010

Ingrediente
- 1/2 l lapte, - 4 linguri gris, - 250 g branza de vaca, - 1 plic zahar vanilat, - zahar dupa gust, - coaja rasa de la 1/2 lamaie, - pesmet

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Incalzim laptele si adaugam treptat cele 4 linguri de gris, amestecand continuu. Fierbem grisul cu lapte pana cand devine foarte gros (apr. 10 minute). Luam de pe foc grisul cu lapte si adaugam zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie si zahar, dupa gust, tinand cont ca acest gris trebuie sa fie un pic mai dulce, fiindca urmeaza sa-l amestecam cu branza de vaci si ulterior nu mai adaugam zahar.
Lasam grisul sa se raceasca de tot, pana cand se intareste bine. Amestecam acum grisul cu branza da vaci si formam din aceasta compozitie bilute. Tavalim papanasii prin pesmet, prajit in prealabil in putin ulei.
Papanasii se pot servi ca atare, presarate cu zahar pudra sau cu gem de orice fel. Se pot servi si a doua zi, pentru ca raman moi, nu se intaresc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi de branza- fara fierbere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Gogoase

Gogoase

Se poate face un aluat cu robotul de bucatarie sau de mina. Intr-un vas punem drojdia cu zaharul

21 voturi    2 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura cu kiwi

Prajitura cu kiwi

Amestecam ouale intregi cu zaharul si coaja de lamiie pina obtinem o crema, apoi adaugam uleiul alternind

9 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iulie 2012

    O reteta interesanta ,merita incercata !

  • Tatar Nicu

    Tatar Nicu (Chef de cuisine) , 24 martie 2011

    Dupa parerea mea, e o reteta Super Buna(S.B).As inlocui pesmetul din reteta cu pesmet de biscuiti.

  • kati09

    kati09 (Chef de cuisine) , 21 februarie 2010

    Pt. joly-gina: Seamana doar ca si forma, dar compozitia si gustul sunt total diferite.

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 21 februarie 2010

      seamana cu galustele cu prune?

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 20 februarie 2010

      Kati foarte interesanta reteta ta...sa sti ca am sa o incerc.Nu am facut papanasi fara sa fie fierti sau prajiti...

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 19 februarie 2010

      Se vede buni.

    • Fara foto

      andreea , 19 februarie 2010

      foarte gustos

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • - 1/2 l lapte
  • - 4 linguri gris
  • - 250 g branza de vaca
  • - 1 plic zahar vanilat
  • - zahar dupa gust
  • - coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • - pesmet

Raporteaza reteta

Retete
de kati09
Prajitura cu umplutura de mere si crema de cocos

Prajitura cu umplutura de mere si crema de cocos

Preparam prima data unplutura de mere: curatam merele, le razuim si le punem la calit intr-o oala,

0 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu mac, branza si mere

Prajitura cu mac, branza si mere

Pentru blat se încălzeşte puţin laptele. Se cerne făina într-un castron şi se face o gropiţă

1 vot    3 comentarii
1h
Prajituri
Tort de branza in doua culori

Tort de branza in doua culori

Intr-un castron se amesteca faina cu praf de copt. Se inglobeaza zahar tos, zahar vanilinat, oua

11 voturi    13 comentarii
1h
Torturi

constanta proca (Chef de cuisine)

O reteta interesanta ,merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi coapte umplute cu dulceata Gogosi coapte umplute cu dulceata

In oala mixerului cu suportul ptr. framantat adaugam fainile, drojdia zaharul, uleiul si incepem sa lucram; treptat adaugam ouale, apa

9 voturi    9 comentarii
2h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Rulada cu branza dulce de vaci si stafide