autor:

Sidy

» » Dulciuri diverse

Papanasi fierti.

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 iunie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 iunie 2014

Ingrediente
500 g branza de vaci, 3 oua, 250 g gris, coaja de lamaie( optional), *, 200 g gris sau pesmet, 2 linguri ulei sau 50 g unt, 250 ml apa, *, 100 g zahar pudra, 1 plic zahar vanilat

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Intr-o tigaie non-aderenta topim untul( incalzim uleiul) , adaugam cele 200 g gris.Se poate folosi pesmet, dar noua ne place mai mult cu gris.Invartim continuu pina cand grisul isi schimba culoarea, se inchide putin la culoare din cauza ca se prajeste. Cand e gata adaugam apa toata odata ( 250 ml)si mai amestecam de cateva ori pina se mai evapora din ea si firele de gris se desprind una de alta...
Separam galbenusurile de albusuri. Albusurile le batem bine spuma.
Branza o faramitam cu furculita si adaugam galbenusurile, coaja rasa de lamaie ,apoi grisul, amestecam sa se omogenizeze, apoi adaugam albusurile batute spuma si amestecam incet pina se incorporeaza.
In cazul in care branza de vaci este mai grasa , se mai adauga putin gris sa se obtina o pasta cremoasa.
Cu o linurita luam din branza amestecata si cu ajutorul palmelor umezite facem bilutele de papanasi.
Intr-o cratita punem apa cu putina sare, la fiert. In momentul cand incepe sa clocoteasca adaugam 1/2 din papanasii formati si ii lasam sa fiarba pina cand se ridica la suprafata.Avem grija sa nu ramana lipiti de fundul cratitei.
Cand toti sunt la suprafata apei , ii mai lasam 5 minute sa fiarba, dupa care ii scoatem cu spumiera si ii punem peste grisul prajit.Ii tavalim pe rind prin gris, iar cealalta 1/2 de papanasi ii punem la fiert in apa clocotinda.
Procedam si cu ei la fel ca si cu primii.
Zaharul pudra il amestecam cu zaharul vanilat.
La servire, deasupra papanasilor din farfurie presaram zaharul praf vanilat.
Pofta mare sa aveti !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2013/06/papanasi-fiertide-data-aceasta.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi fierti." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Papanasi fierti

Papanasi fierti

Preparare Se amesteca intr-un bol ingredientele pentru papanasi pana se omogenizeaza compozitia. Se

2 voturi    1 comentariu
25 min
Dulciuri diverse
Papanasi fierti

Papanasi fierti

amesteci branza de vaca cu ouale,3 linguri de zahar,zaharul vanilat,grisul si lasi aproximativ o

11 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • cotizo

    cotizo (Chef de cuisine) , 17 iunie 2014

    Buni de tot !

  • Fara foto

    Toncean Sidonia , 10 iunie 2014

    Buna ideea cu tavalitul prin nuca Kok miori draga ! Trebuie incercat !

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 10 iunie 2014

    Buna ideea cu tavalitul prin nuca Kok miori draga ! Trebuie incercat !

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 08 iunie 2014

      Imi plac papanasii dar mie imi place sa-i tavalesc in nuca/

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 500 g branza de vaci
  • 3 oua
  • 250 g gris
  • coaja de lamaie( optional)
  • *
  • 200 g gris sau pesmet
  • 2 linguri ulei sau 50 g unt
  • 250 ml apa
  • *
  • 100 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

61 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

cotizo (Chef de cuisine)

Buni de tot !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Chec cu banane