Reţetă de preparare a papanaşilor fierţi

Reţetă de preparare a papanaşilor fierţi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Reţetă de preparare a papanaşilor fierţi

Ingrediente

  • 500 g branza de vaci
  • 3 oua
  • 250 g gris
  • coaja de lamaie( optional)
  • *
  • 200 g gris sau pesmet
  • 2 linguri ulei sau 50 g unt
  • 250 ml apa
  • *
  • 100 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Intr-o tigaie non-aderenta topim untul( incalzim uleiul) , adaugam cele 200 g gris.Se poate folosi pesmet, dar noua ne place mai mult cu gris.Invartim continuu pina cand grisul isi schimba culoarea, se inchide putin la culoare din cauza ca se prajeste. Cand e gata adaugam apa toata odata ( 250 ml)si mai amestecam de cateva ori pina se mai evapora din ea si firele de gris se desprind una de alta...

Separam galbenusurile de albusuri. Albusurile le batem bine spuma.

Branza o faramitam cu furculita si adaugam galbenusurile, coaja rasa de lamaie ,apoi grisul, amestecam sa se omogenizeze, apoi adaugam albusurile batute spuma si amestecam incet pina se incorporeaza.

In cazul in care branza de vaci este mai grasa , se mai adauga putin gris sa se obtina o pasta cremoasa.

Cu o linurita luam din branza amestecata si cu ajutorul palmelor umezite facem bilutele de papanasi.

Intr-o cratita punem apa cu putina sare, la fiert. In momentul cand incepe sa clocoteasca adaugam 1/2 din papanasii formati si ii lasam sa fiarba pina cand se ridica la suprafata.Avem grija sa nu ramana lipiti de fundul cratitei.

Cand toti sunt la suprafata apei , ii mai lasam 5 minute sa fiarba, dupa care ii scoatem cu spumiera si ii punem peste grisul prajit.Ii tavalim pe rind prin gris, iar cealalta 1/2 de papanasi ii punem la fiert in apa clocotinda.

Procedam si cu ei la fel ca si cu primii.

Zaharul pudra il amestecam cu zaharul vanilat.

La servire, deasupra papanasilor din farfurie presaram zaharul praf vanilat.

Pofta mare sa aveti !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2013/06/papanasi-fiertide-data-aceasta.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise