Reţetă de preparare a papanaşilor fierţi

Reţetă de preparare a papanaşilor fierţi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Reţetă de preparare a papanaşilor fierţi

Ingrediente

  • 500 g branza de vaci
  • 3 oua
  • 250 g gris
  • coaja de lamaie( optional)
  • *
  • 200 g gris sau pesmet
  • 2 linguri ulei sau 50 g unt
  • 250 ml apa
  • *
  • 100 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Intr-o tigaie non-aderenta topim untul( incalzim uleiul) , adaugam cele 200 g gris.Se poate folosi pesmet, dar noua ne place mai mult cu gris.Invartim continuu pina cand grisul isi schimba culoarea, se inchide putin la culoare din cauza ca se prajeste. Cand e gata adaugam apa toata odata ( 250 ml)si mai amestecam de cateva ori pina se mai evapora din ea si firele de gris se desprind una de alta...

Separam galbenusurile de albusuri. Albusurile le batem bine spuma.

Branza o faramitam cu furculita si adaugam galbenusurile, coaja rasa de lamaie ,apoi grisul, amestecam sa se omogenizeze, apoi adaugam albusurile batute spuma si amestecam incet pina se incorporeaza.

In cazul in care branza de vaci este mai grasa , se mai adauga putin gris sa se obtina o pasta cremoasa.

Cu o linurita luam din branza amestecata si cu ajutorul palmelor umezite facem bilutele de papanasi.

Intr-o cratita punem apa cu putina sare, la fiert. In momentul cand incepe sa clocoteasca adaugam 1/2 din papanasii formati si ii lasam sa fiarba pina cand se ridica la suprafata.Avem grija sa nu ramana lipiti de fundul cratitei.

Cand toti sunt la suprafata apei , ii mai lasam 5 minute sa fiarba, dupa care ii scoatem cu spumiera si ii punem peste grisul prajit.Ii tavalim pe rind prin gris, iar cealalta 1/2 de papanasi ii punem la fiert in apa clocotinda.

Procedam si cu ei la fel ca si cu primii.

Zaharul pudra il amestecam cu zaharul vanilat.

La servire, deasupra papanasilor din farfurie presaram zaharul praf vanilat.

Pofta mare sa aveti !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2013/06/papanasi-fiertide-data-aceasta.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise