autor:

LUBITA

» » Dulciuri diverse

Reţetă de preparare a papanaşilor moldoveneşti

Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 octombrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 octombrie 2016

Ingrediente
250g branza de vaci, 4linguri faina, 1ou, 2linguri gris, 2linguri zahar, un praf de sare, 1varf de cutit bicarbonat, coaja de lamaie, ulei pentru prajit, smantana si, dulceata pentru servit

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

9 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol se amesteca faina cu gris,sare,zahar,coaja de lamaie,oul batut,branza si bicarbonatul stins,pana totul se omogenizeaza bine.

Dupa ce s-a odihnit 10min,se ia cu o lingura din aluat,in asa fel ca toate sa fie egale,se aplatizeaza in palme pudrate cu faina,se face o gaura in mijloc si se pun in vasul cu mult ulei incins iar dupa ce s-au rumenit,se scot pe prosop de hartie.

Se mai ia din aluat cu lingurita, se fac mici sfere egale si se pun in ulei sa se rumeneasca.

Se serveste pe farfurie un papanas,deasupra dulceata de orice fel,peste dulceata smantana,peste smantana cate o mica sfera apoi totul se pudreaza cu putin zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reţetă de preparare a papanaşilor moldoveneşti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Rafaello

Rafaello

Se freaca untul cu zaharul spuma, se adauga laptele praf si jumatate din cantitatea de nuca de cocos

8 voturi    6 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Grau fiert de Sf. Ilie

Grau fiert de Sf. Ilie

Graul spalat bine se pune la fiert cu sarea la foc mic (sau chiar la cuptor) timp de 1 ora, fara

6 voturi    10 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

9 voturi

Ingrediente

  • 250g branza de vaci
  • 4linguri faina
  • 1ou
  • 2linguri gris
  • 2linguri zahar
  • un praf de sare
  • 1varf de cutit bicarbonat
  • coaja de lamaie
  • ulei pentru prajit
  • smantana si
  • dulceata pentru servit

Raporteaza reteta

Retete
de LUBITA
Merluciu cu rosii

Merluciu cu rosii

Pestele curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei

4 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Ouale,mixate bine cu zahar, zahar vanilat, unt, coaja rasa si zeama de lamaie apoi se adauga faina

6 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Bors cu urzici

Bors cu urzici

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste

11 voturi    5 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri vegane cu ciocolata Fursecuri vegane cu ciocolata

In oala mixerului cu suport de ghiara se pun margarina cu zaharul si esenta de vanilie si se freaca pana devine spuma si zaharul nu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Gogosi cu branza dulce si potisa Gogosi cu branza dulce si potisa

Se pune branza dulce intr-un vas; peste ea se adauga laptele dulce, potisa in amestec cu faina, sare, esenta, oul si se omogenizeaza

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
PERE IMBATATE CU INGHETATA