autor:

LUBITA

» » Dulciuri diverse

Reţetă de preparare a papanaşilor moldoveneşti

Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 octombrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 octombrie 2016

Ingrediente
250g branza de vaci, 4linguri faina, 1ou, 2linguri gris, 2linguri zahar, un praf de sare, 1varf de cutit bicarbonat, coaja de lamaie, ulei pentru prajit, smantana si, dulceata pentru servit

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

11 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol se amesteca faina cu gris,sare,zahar,coaja de lamaie,oul batut,branza si bicarbonatul stins,pana totul se omogenizeaza bine.

Dupa ce s-a odihnit 10min,se ia cu o lingura din aluat,in asa fel ca toate sa fie egale,se aplatizeaza in palme pudrate cu faina,se face o gaura in mijloc si se pun in vasul cu mult ulei incins iar dupa ce s-au rumenit,se scot pe prosop de hartie.

Se mai ia din aluat cu lingurita, se fac mici sfere egale si se pun in ulei sa se rumeneasca.

Se serveste pe farfurie un papanas,deasupra dulceata de orice fel,peste dulceata smantana,peste smantana cate o mica sfera apoi totul se pudreaza cu putin zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reţetă de preparare a papanaşilor moldoveneşti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Rotisserie Air Fryer Oven

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

11 voturi

Ingrediente

  • 250g branza de vaci
  • 4linguri faina
  • 1ou
  • 2linguri gris
  • 2linguri zahar
  • un praf de sare
  • 1varf de cutit bicarbonat
  • coaja de lamaie
  • ulei pentru prajit
  • smantana si
  • dulceata pentru servit

Raporteaza reteta

Retete
de LUBITA
Merluciu cu rosii

Merluciu cu rosii

Pestele curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei

5 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Ouale,mixate bine cu zahar, zahar vanilat, unt, coaja rasa si zeama de lamaie apoi se adauga faina

7 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Bors cu urzici

Bors cu urzici

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste

11 voturi    5 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Foi napolitana cu crema caramel