Reţetă de preparare a papanaşilor moldoveneşti

Reţetă de preparare a papanaşilor moldoveneşti

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Reţetă de preparare a papanaşilor moldoveneşti

Ingrediente

  • 250g branza de vaci
  • 4linguri faina
  • 1ou
  • 2linguri gris
  • 2linguri zahar
  • un praf de sare
  • 1varf de cutit bicarbonat
  • coaja de lamaie
  • ulei pentru prajit
  • smantana si
  • dulceata pentru servit

Mod de preparare

Intr-un bol se amesteca faina cu gris,sare,zahar,coaja de lamaie,oul batut,branza si bicarbonatul stins,pana totul se omogenizeaza bine.

Dupa ce s-a odihnit 10min,se ia cu o lingura din aluat,in asa fel ca toate sa fie egale,se aplatizeaza in palme pudrate cu faina,se face o gaura in mijloc si se pun in vasul cu mult ulei incins iar dupa ce s-au rumenit,se scot pe prosop de hartie.

Se mai ia din aluat cu lingurita, se fac mici sfere egale si se pun in ulei sa se rumeneasca.

Se serveste pe farfurie un papanas,deasupra dulceata de orice fel,peste dulceata smantana,peste smantana cate o mica sfera apoi totul se pudreaza cu putin zahar.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor