Reţetă de preparare a papanaşilor moldoveneşti
Intr-un bol se amesteca faina cu gris,sare,zahar,coaja de lamaie,oul batut,branza si bicarbonatul stins,pana totul se omogenizeaza bine.
Dupa ce s-a odihnit 10min,se ia cu o lingura din aluat,in asa fel ca toate sa fie egale,se aplatizeaza in palme pudrate cu faina,se face o gaura in mijloc si se pun in vasul cu mult ulei incins iar dupa ce s-au rumenit,se scot pe prosop de hartie.
Se mai ia din aluat cu lingurita, se fac mici sfere egale si se pun in ulei sa se rumeneasca.
Se serveste pe farfurie un papanas,deasupra dulceata de orice fel,peste dulceata smantana,peste smantana cate o mica sfera apoi totul se pudreaza cu putin zahar.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii