autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Reţetă de preparare a papanaşilor olteneşti

Autor: Bucatar de ocazie (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 august 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Bucatar de ocazie (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 august 2005

Ingrediente
2 oua, 4 linguri faina, 8 linguri gris, 400 g branza dulce, 50 g smantana, 50 g iaurt, dulceata de mure/ afine, 500 ml ulei, sare (daca branza nu este sarata deloc)

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

90 voturi

Mod de preparare


Reţetă de preparare a papanaşilor olteneşti

Cu mana, se sfarma branza si se amesteca apoi cu ouale, grisul si faina. Daca se pot face "galuste" din aluat, se poate trece la etapa urmatoare; daca branza este prea zemoasa, se adauga faina pana ce aluatul are consistenta necesara.



Se pune uleiul la incins. Cand este f. bine incins, se pun in tigaie "galustele", de doua marimi, 6 mari si 6 mici. Se prajesc la foc mediu, pana se rumenesc.



Se aseaza pe o farfurioara intai cea mare, sepune iaurt peste ea, apoi cea mica, se "inveleste" cu smantana si se orneaza cu dulceata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reţetă de preparare a papanaşilor olteneşti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Esenta naturala din coji de portocale

Esenta naturala din coji de portocale

Un praf cu o aroma foarte puternica si rezultate intense. Imi place foarte mult gustul si mirosul

19 voturi    6 comentarii
48h
Dulciuri diverse
Napolitane cu crema caramel si nuca ! Pe gustul tuturor !

Napolitane cu crema caramel si nuca ! Pe gustul tuturor !

300 de grame de zahar se caramelizeaza. Cand capata o culoare maroniu-roscat se ia de pe foc si se

40 voturi    5 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

90 voturi

Ingrediente

  • 2 oua
  • 4 linguri faina
  • 8 linguri gris
  • 400 g branza dulce
  • 50 g smantana
  • 50 g iaurt
  • dulceata de mure/ afine
  • 500 ml ulei
  • sare (daca branza nu este sarata deloc)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Ciocolata de casa Ciocolata de casa

Intr-o craticioara se pune zaharul si apa si se fierbe pana se topeste zaharul. Se ia de pe foc si se adauga untul. Se amesteca pana

0 voturi    0 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Baclava