autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Reţetă de preparare a papanaşilor olteneşti

Autor: Bucatar de ocazie (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 august 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Bucatar de ocazie (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 august 2005

Ingrediente
2 oua, 4 linguri faina, 8 linguri gris, 400 g branza dulce, 50 g smantana, 50 g iaurt, dulceata de mure/ afine, 500 ml ulei, sare (daca branza nu este sarata deloc)

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

90 voturi

Mod de preparare


Reţetă de preparare a papanaşilor olteneşti

Cu mana, se sfarma branza si se amesteca apoi cu ouale, grisul si faina. Daca se pot face "galuste" din aluat, se poate trece la etapa urmatoare; daca branza este prea zemoasa, se adauga faina pana ce aluatul are consistenta necesara.



Se pune uleiul la incins. Cand este f. bine incins, se pun in tigaie "galustele", de doua marimi, 6 mari si 6 mici. Se prajesc la foc mediu, pana se rumenesc.



Se aseaza pe o farfurioara intai cea mare, sepune iaurt peste ea, apoi cea mica, se "inveleste" cu smantana si se orneaza cu dulceata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reţetă de preparare a papanaşilor olteneşti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cuib de viespe cu nuci si merisoare

Cuib de viespe cu nuci si merisoare

Incepeti prin a faramita drojdia intr-un bol la care se adauga putin lapte cat sa acopere drojdia,

7 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Ochi de elefant

Ochi de elefant

Se sfarma biscuiti si separat se face sirop din apa, zahar,es de rom, unt si cacao care se pune pe

19 voturi    16 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

90 voturi

Ingrediente

  • 2 oua
  • 4 linguri faina
  • 8 linguri gris
  • 400 g branza dulce
  • 50 g smantana
  • 50 g iaurt
  • dulceata de mure/ afine
  • 500 ml ulei
  • sare (daca branza nu este sarata deloc)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri fragede cu merisoare uscate si glazura de ciocolata Fursecuri fragede cu merisoare uscate si glazura de ciocolata

1.Se amesteca untul aflat la temperatura camerei cu zaharul turnat treptat,esenta,oul si galbenusurile adaugate cate unul. Se hidrateaza

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Fursecuri vegane cu ciocolata Fursecuri vegane cu ciocolata

In oala mixerului cu suport de ghiara se pun margarina cu zaharul si esenta de vanilie si se freaca pana devine spuma si zaharul nu

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Ciocolata de casa cu nuca