autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Reţetă de preparare a papanaşilor olteneşti

Autor: Bucatar de ocazie (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 august 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Bucatar de ocazie (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 august 2005

Ingrediente
2 oua, 4 linguri faina, 8 linguri gris, 400 g branza dulce, 50 g smantana, 50 g iaurt, dulceata de mure/ afine, 500 ml ulei, sare (daca branza nu este sarata deloc)

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

90 voturi

Mod de preparare


Reţetă de preparare a papanaşilor olteneşti

Cu mana, se sfarma branza si se amesteca apoi cu ouale, grisul si faina. Daca se pot face "galuste" din aluat, se poate trece la etapa urmatoare; daca branza este prea zemoasa, se adauga faina pana ce aluatul are consistenta necesara.



Se pune uleiul la incins. Cand este f. bine incins, se pun in tigaie "galustele", de doua marimi, 6 mari si 6 mici. Se prajesc la foc mediu, pana se rumenesc.



Se aseaza pe o farfurioara intai cea mare, sepune iaurt peste ea, apoi cea mica, se "inveleste" cu smantana si se orneaza cu dulceata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reţetă de preparare a papanaşilor olteneşti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Ciocolata Black&White

Ciocolata Black&White

Untul se incalzeste in deshidrator, sau in orice alt mod dorim, la 40 de grade, pana devine lichid.

4 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse
Placinta cu branza si seminte de pin

Placinta cu branza si seminte de pin

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade C. 2. Pentru a obtine baza, amestecam toate ingredientele

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

90 voturi

Ingrediente

  • 2 oua
  • 4 linguri faina
  • 8 linguri gris
  • 400 g branza dulce
  • 50 g smantana
  • 50 g iaurt
  • dulceata de mure/ afine
  • 500 ml ulei
  • sare (daca branza nu este sarata deloc)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de cirese amare cu aroma de menta Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar, se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Fursecuri ptr ceai Fursecuri ptr ceai

In cuva mixerului cu paleta de ghitara se amesteca ingredientele lichide ca ouale cu zaharul, uleiul, apa si coaja rasa, dupa care se

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Briose cu malai si afine