Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Timp pregatire
1800 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300gr branza de vaca proaspata.
  • 1 ou.
  • coaja rasa de la o lamaie.
  • 100 gr faina.
  • un varf de cutit sare.
  • zahar pudra si vanilie.
  • dulceata de visine.

Mod de preparare

Reţetă de preparare a papanaşilor

Se pun toate ingredientele intr-un castron si se freaca bine cu dosul furculitei, pana cand se omogenizeaza. Compozitia se pune pe o foaie de nailon, presarata cu 2 linguri de faina, din ea se formeaza un sul gros care, apoi se taie in 12 bucati. Fiecare bucata se ruleaza prin faina, dandu-i forma rotunda si plata de chiftea, cu grosimea de 1 cm. Cand toate sunt gata, se infierbanta tigaia goala, 3-4 minute (dar nu direct pe flacara), la foc mijlociu, si in ea se pun 2 linguri cu untdelemn (30 ml), imediat, se aseaza papanasii, unii langa altii, cati incap, neinghesuiti. Se prajesc pe o parte, 1-2 minute, pana se rumenesc, apoi se intorc, cu lama cutitului, pe partea cealalta si se prajesc la fel, daca este nevoie, se pun inca 2 linguri cu untdelemn, ca papanasii sa nu se lipeasca de tigaie. Toata operatia dureaza 10-15 minute. Se servesc imediat, pudrati cu zahar si vanilie, sau cu dulceata de visine. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise