autor:

dicarmencitta1957

» » Dulciuri diverse

Reţetă de preparare a papanaşilor

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 octombrie 2009

Ingrediente
300gr branza de vaca proaspata., 1 ou., coaja rasa de la o lamaie., 100 gr faina., un varf de cutit sare., zahar pudra si vanilie., dulceata de visine.

Dificultate: Redusa Timp: 30h

0 voturi

Mod de preparare

Reţetă de preparare a papanaşilor

Se pun toate ingredientele intr-un castron si se freaca bine cu dosul furculitei, pana cand se omogenizeaza. Compozitia se pune pe o foaie de nailon, presarata cu 2 linguri de faina, din ea se formeaza un sul gros care, apoi se taie in 12 bucati. Fiecare bucata se ruleaza prin faina, dandu-i forma rotunda si plata de chiftea, cu grosimea de 1 cm. Cand toate sunt gata, se infierbanta tigaia goala, 3-4 minute (dar nu direct pe flacara), la foc mijlociu, si in ea se pun 2 linguri cu untdelemn (30 ml), imediat, se aseaza papanasii, unii langa altii, cati incap, neinghesuiti. Se prajesc pe o parte, 1-2 minute, pana se rumenesc, apoi se intorc, cu lama cutitului, pe partea cealalta si se prajesc la fel, daca este nevoie, se pun inca 2 linguri cu untdelemn, ca papanasii sa nu se lipeasca de tigaie. Toata operatia dureaza 10-15 minute. Se servesc imediat, pudrati cu zahar si vanilie, sau cu dulceata de visine. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reţetă de preparare a papanaşilor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Intr-un bol punem branza, ouale, zaharul si le mixam la viteza nu foarte mare. Adaugam grisul, zaharul

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor fierţi

Reţetă de preparare a papanaşilor fierţi

Reţetă de preparare a papanaşilor fierţi amesteci branza de vaca cu ouale,3 linguri de zahar,zaharul

11 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei

4.5L DuraCeramic Manual

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2009

    Tare buni papanasii.Imi plac tare mult.

Dificultate

Redusa

Timp

30h

0 voturi

Ingrediente

  • 300gr branza de vaca proaspata.
  • 1 ou.
  • coaja rasa de la o lamaie.
  • 100 gr faina.
  • un varf de cutit sare.
  • zahar pudra si vanilie.
  • dulceata de visine.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume
Varadi Silvia

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

Tare buni papanasii.Imi plac tare mult.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri ptr ceai Fursecuri ptr ceai

In cuva mixerului cu paleta de ghitara se amesteca ingredientele lichide ca ouale cu zaharul, uleiul, apa si coaja rasa, dupa care se

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Gris cu lapte si sirop de zahar ars