autor:

Rita Ilieș

» » Mancaruri cu carne

Papricas de porc

Autor: Rita Ilieș (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 mai 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rita Ilieș (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 mai 2015

Ingrediente
4 limbi de porc + zeama în care acestea au fiert, două cepe medii, doi morcovi, 70 g de unt, 250 ml lapte integral, 150 ml smântână integrală, 3 linguri cu făină cernută, o lingură paprika dulce, sare și piper după gust, verdeață de pătrunjel și leuștean

Dificultate: Medie Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Am ras morcovii, am tăiat ceapa julien și le-am pus în tigaie împreună cu 50 g de unt.

Am adăugat carnea tăiată felii și treptat, câte puțină zeamă din oala în care au fiert limbile.

Când ceapa s-a înmuiat am adăugat paprika și încă 200 ml de zeamă. Am acoperit cu un capac și am lăsat să fiarbă 5 minute la foc iute.

Am pregătit sosul bechamel într-un castron amestecând cu un tel cele 20 g de unt rămase, sarea și piperul, laptele, smântâna și făina. L-am turnat în tigaie și l-am fiert timp de 5 minute la foc moale amestecând constant cu o spatulă. Când acesta s-a îngroșat, am dat tigaia la o parte și am presărat verdețurile tocate.

Se poate servi cu mămăliguță, griș pârgălit, sau chiar cu paste.

Poftă bună!

Pont: Când cumpărați limbă, vă recomand să cumpărați mai multă și s-o fierbeți pe toată o dată. Durează câteva ore până când este fiartă perfect și astfel puteți economisi timp și energie. Păstrați și zeama ( v-am mai spus eu :) ). Se păstrează foarte bine la congelator.
Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Papricas de porc cu galuste

Papricas de porc cu galuste

Spalam carnea si o taiem cubulete. Ceapa spalata si taiata marunt o calim in uleiul incins. Adaugam

24 voturi    17 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pulpe de pasare in sos de bere

Pulpe de pasare in sos de bere

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade.Intr-un vas se amesteca uleiul cu boiaua dulce si cea iute

11 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 4 limbi de porc + zeama în care acestea au fiert
  • două cepe medii
  • doi morcovi
  • 70 g de unt
  • 250 ml lapte integral
  • 150 ml smântână integrală
  • 3 linguri cu făină cernută
  • o lingură paprika dulce
  • sare și piper după gust
  • verdeață de pătrunjel și leuștean

Raporteaza reteta

Retete
de Rita Ilieș
Shaorma... cu sănătate! :)

Shaorma... cu sănătate! :)

Am așezat lipia pe folie de aluminiu. Am întins crema de brânză, am presărat semințele, apoi

2 voturi    4 comentarii
15 min
Salate cu carne
Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană

Se pun la fiert legumele întregi, pieptul de pui și piperul boabe. Când pieptul s-a fiert, se

15 voturi    6 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Peștele se fierbe în 5 l de apă cu sare. Când acesta a fiert am scos bucățile de crap pe o

7 voturi    6 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pulpe de pui pe grill cu garnitura de orez Pulpe de pui pe grill cu garnitura de orez

Pulpele le dezosam si le condimentam cu sare si piper pe ambele parti, apoi le punem intr-o tigaie grill impreuna cu uleiul pana se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Platou cu cartofi taranesti si ficatei de pui Platou cu cartofi taranesti si ficatei de pui

Mod de preparare: Îmi plac mult cartofii țărănești, sunt printre mâncărurile pe care le adoram când eram mică.

0 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Mancaruri cu carne
Platou mixt cu friptura si legume