autor:

Rita Ilieș

» » Mancaruri cu carne

Papricas de porc

Autor: Rita Ilieș (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 mai 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rita Ilieș (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 mai 2015

Ingrediente
4 limbi de porc + zeama în care acestea au fiert, două cepe medii, doi morcovi, 70 g de unt, 250 ml lapte integral, 150 ml smântână integrală, 3 linguri cu făină cernută, o lingură paprika dulce, sare și piper după gust, verdeață de pătrunjel și leuștean

Dificultate: Medie Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Am ras morcovii, am tăiat ceapa julien și le-am pus în tigaie împreună cu 50 g de unt.

Am adăugat carnea tăiată felii și treptat, câte puțină zeamă din oala în care au fiert limbile.

Când ceapa s-a înmuiat am adăugat paprika și încă 200 ml de zeamă. Am acoperit cu un capac și am lăsat să fiarbă 5 minute la foc iute.

Am pregătit sosul bechamel într-un castron amestecând cu un tel cele 20 g de unt rămase, sarea și piperul, laptele, smântâna și făina. L-am turnat în tigaie și l-am fiert timp de 5 minute la foc moale amestecând constant cu o spatulă. Când acesta s-a îngroșat, am dat tigaia la o parte și am presărat verdețurile tocate.

Se poate servi cu mămăliguță, griș pârgălit, sau chiar cu paste.

Poftă bună!

Pont: Când cumpărați limbă, vă recomand să cumpărați mai multă și s-o fierbeți pe toată o dată. Durează câteva ore până când este fiartă perfect și astfel puteți economisi timp și energie. Păstrați și zeama ( v-am mai spus eu :) ). Se păstrează foarte bine la congelator.
Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Papricas de porc cu galuste

Papricas de porc cu galuste

Spalam carnea si o taiem cubulete. Ceapa spalata si taiata marunt o calim in uleiul incins. Adaugam

25 voturi    17 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
PASTAI CU CARNE DE PORC

PASTAI CU CARNE DE PORC

Carnea de porc se taie cuburi mici si se pune la fiert in oala sub presiune in 100 ml apa si 50 ml

2 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 4 limbi de porc + zeama în care acestea au fiert
  • două cepe medii
  • doi morcovi
  • 70 g de unt
  • 250 ml lapte integral
  • 150 ml smântână integrală
  • 3 linguri cu făină cernută
  • o lingură paprika dulce
  • sare și piper după gust
  • verdeață de pătrunjel și leuștean

Raporteaza reteta

Retete
de Rita Ilieș
Shaorma... cu sănătate! :)

Shaorma... cu sănătate! :)

Am așezat lipia pe folie de aluminiu. Am întins crema de brânză, am presărat semințele, apoi

2 voturi    4 comentarii
15 min
Salate cu carne
Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană

Se pun la fiert legumele întregi, pieptul de pui și piperul boabe. Când pieptul s-a fiert, se

16 voturi    6 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Peștele se fierbe în 5 l de apă cu sare. Când acesta a fiert am scos bucățile de crap pe o

7 voturi    7 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Friptura de vita la cuptor Friptura de vita la cuptor

Scoatem carnea de vită pe care am ținut-o in frigider o oră, ungem carnea pe toate părtile cu ulei sare și piper o mai lăsăm

1 vot    1 comentariu
30 min
Fripturi
Gulas de vita