autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Mancaruri cu carne

Papricaş de pui ca la omama

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 noiembrie 2010

Ingrediente
1 pui de casă, 3 cepe mari, 2 căţei de usturoi, 1 ardei rosu, 2 roşii, 1 foaie de dafin, 1 legătura de pătrunjel, boia, sare, piper, ulei, 2 linguri de făină, 2 linguri de smântână, , Pentru găluşte:, 1 ou, 100 g de făină, 50 g de unt

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

16 voturi

Mod de preparare

Se călesc bucăţile de pui în ulei, se scot şi se căleşte ceapa tăiată mărunt până devine sticloasă. Se adaugă carnea, sare, dafin şi apă fierbinte. Se pune capac şi se face focul mic.
Intre timp se fac găluştele. Se amestecă ingredientele şi se fac găluşte care se pun pe o folie de plastic. Se fierb în apă clocotită, cu sare, cam 10 minute(CU CAPAC). Se scot cu spumiera şi se pun în cratiţa cu carnea fiartă.
Se adauga roşiile felii, ardeiul sau pastă de ardei, usturoiul tocat, boia, piper, se potriveşte de sare.
Se amestecă 2 linguri de faină cu 2 linguri se smântănă şi puţină apă. Se adaugă la pui, se amesteca şi se dau câteva clocote.
Se presară pătrunjel verde tocat, se serveşte cu murături.
NOTĂ
Eu am făcut 2 porţii de galuşte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Papricaş de pui ca la omama" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii

  • Lidia Ardelean , 21 februarie 2014

    daa nu e bun e foarte bunnnnnn......incercatio....

  • Anisoara Toma , 21 februarie 2014

    amintiri de acasa

  • Ionescu Nicolae , 20 februarie 2014

    Foarte bun

    • Nick_Schuller

      Nick_Schuller (Maestru bucatar) , 08 februarie 2014

      foarte buna!

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2010

      mi-ai facut o pofta................felicitari

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2010

      o bunatate trebuie incercata felicitari

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2010

      Un deliciu, cu sigurantã am sã fac cât de curând!!! Felicitãri :)

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2010

      Foarte aromata si apetisanta! Da ne-ai adus aminte de aromele copilariei;mancarurile aveau alt gust atunci...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2010

      Papicras din vremea copilariei mele...supe bun ! felicitari !*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

16 voturi

Ingrediente

  • 1 pui de casă
  • 3 cepe mari
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 ardei rosu
  • 2 roşii
  • 1 foaie de dafin
  • 1 legătura de pătrunjel
  • boia
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 2 linguri de făină
  • 2 linguri de smântână
  • Pentru găluşte:
  • 1 ou
  • 100 g de făină
  • 50 g de unt

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

128 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

4 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Nick_Schuller (Maestru bucatar)

foarte buna!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Snitel vienez cu piure de cartofi cu broccoli