autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Mancaruri cu carne

Papricaş de pui ca la omama

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 noiembrie 2010

Ingrediente
1 pui de casă, 3 cepe mari, 2 căţei de usturoi, 1 ardei rosu, 2 roşii, 1 foaie de dafin, 1 legătura de pătrunjel, boia, sare, piper, ulei, 2 linguri de făină, 2 linguri de smântână, , Pentru găluşte:, 1 ou, 100 g de făină, 50 g de unt

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

15 voturi

Mod de preparare

Se călesc bucăţile de pui în ulei, se scot şi se căleşte ceapa tăiată mărunt până devine sticloasă. Se adaugă carnea, sare, dafin şi apă fierbinte. Se pune capac şi se face focul mic.
Intre timp se fac găluştele. Se amestecă ingredientele şi se fac găluşte care se pun pe o folie de plastic. Se fierb în apă clocotită, cu sare, cam 10 minute(CU CAPAC). Se scot cu spumiera şi se pun în cratiţa cu carnea fiartă.
Se adauga roşiile felii, ardeiul sau pastă de ardei, usturoiul tocat, boia, piper, se potriveşte de sare.
Se amestecă 2 linguri de faină cu 2 linguri se smântănă şi puţină apă. Se adaugă la pui, se amesteca şi se dau câteva clocote.
Se presară pătrunjel verde tocat, se serveşte cu murături.
NOTĂ
Eu am făcut 2 porţii de galuşte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Papricaş de pui ca la omama" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Shaorma cu tortilla si salata

Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Friptura de Craciun

Friptura de Craciun

Cu un cutit lung, se fac niste gauri pe orizontala in cotlet. In gaurile formate se introduc firele

4 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lidia Ardelean , 21 februarie 2014

    daa nu e bun e foarte bunnnnnn......incercatio....

  • Fara foto

    Anisoara Toma , 21 februarie 2014

    amintiri de acasa

  • Fara foto

    Ionescu Nicolae , 20 februarie 2014

    Foarte bun

    • Nick_Schuller

      Nick_Schuller (Maestru bucatar) , 08 februarie 2014

      foarte buna!

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2010

      mi-ai facut o pofta................felicitari

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2010

      o bunatate trebuie incercata felicitari

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2010

      Un deliciu, cu sigurantã am sã fac cât de curând!!! Felicitãri :)

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2010

      Foarte aromata si apetisanta! Da ne-ai adus aminte de aromele copilariei;mancarurile aveau alt gust atunci...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2010

      Papicras din vremea copilariei mele...supe bun ! felicitari !*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

15 voturi

Ingrediente

  • 1 pui de casă
  • 3 cepe mari
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 ardei rosu
  • 2 roşii
  • 1 foaie de dafin
  • 1 legătura de pătrunjel
  • boia
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 2 linguri de făină
  • 2 linguri de smântână
  • Pentru găluşte:
  • 1 ou
  • 100 g de făină
  • 50 g de unt

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

90 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Nick_Schuller (Maestru bucatar)

foarte buna!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
aripioare crocante la ceaun