autor:

dicarmencitta1957

» » Mancaruri cu carne

Papricas

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 octombrie 2009

Ingrediente
1 kg carne macra (de vitel)., 600 gr ceapa., 70 ml ulei (din samburi de struguri)., 2 linguri boia dulce., 2 ardei grasi (rosii)., 1 ardei iute (bulgaresc)., sare, piper proaspat macinat, o foaie de dafin.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Carnea se spala si se taie bucati mai mici. Ceapa se curata, se spala si se toaca, apoi se pune la prajit in ulei. Cand devine sticloasa, se adauga carnea taiata, 1/2 lingurita de sare si se acopera, lasandu-se papricasul sa fiarba inabusit.



Tocam intre timp ardeiul gras si ardeiul iute (curatat de samburi) si se adauga in prapricas, impreuna cu 2 linguri de boia de ardei dulce. Daca papricasul e prea scazut se adauga cateva linguri de apa clocotita.



Se lasa sa fiarba bine carnea, cu cratita acoperita, amestecand des pentru ca papricasul sa nu se prinda ( eu personal il bag la cuptor). Daca folosim ceapa romaneasca, care se inmoaie si se topeste la fiert, papricasul va iesi absolut delicios, sosul format fiind foarte gustos.



Papricasul se poate servi cu galuste preparate din ou si gris (2 oua batute cu 1 praf de sare, amestecate cu gris pana capata consistenta de coca moale) si fierte in apa, sau cu paste fainoase.



Indiferent cu ce este servit (galuste sau paste), este bine sa le amestecam cu cateva ore inainte in papricas, pentru a prinde gustul mancarii.Este o mancare delicioasa.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Papricas de ciuperci cu mamaliguta

Papricas de ciuperci cu mamaliguta

Se calesc ciupercile curatate si taiate feliute in putin ulei, se adauga apa(eu am pus ~1/2l), usturoiul

9 voturi    8 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Papricas de pui

Papricas de pui

Se incinge uleiul si se pun ciocanele sa se rumeneasca putin. Apoi se scot se pune ceapa rosia si

2 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 45 %
199.99 lei
109.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2009

    waw,waw ce bine miroase!!!!!

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2009

    O reteta foarte gustoasa,si mie imi place mult papricasul,dar fara ardei iute.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne macra (de vitel).
  • 600 gr ceapa.
  • 70 ml ulei (din samburi de struguri).
  • 2 linguri boia dulce.
  • 2 ardei grasi (rosii).
  • 1 ardei iute (bulgaresc).
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • o foaie de dafin.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume

Cely Snijec (Chef de cuisine)

waw,waw ce bine miroase!!!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cartofi cu rulouri surpriza si ciocanele delicioase,la cuptor Cartofi cu rulouri surpriza si ciocanele delicioase,la cuptor

Ciocanelele se spala si se aseaza spre marginea tavii,nuschiuletul se subtiaza pe lung cu lama unui cutit,se sareaza si se condimenteaza

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Humus reţetă Humus reţetă

Humus: 250g naut crud lasat cateva ore in cam de 3 ori apa in volum sa se umfle (si se umfla bine), fiert la foc mare in apa multa (completati

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Pui a la Nicoise - Poulet Nicoise