autor:

dicarmencitta1957

» » Mancaruri cu carne

Papricas

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 octombrie 2009

Ingrediente
1 kg carne macra (de vitel)., 600 gr ceapa., 70 ml ulei (din samburi de struguri)., 2 linguri boia dulce., 2 ardei grasi (rosii)., 1 ardei iute (bulgaresc)., sare, piper proaspat macinat, o foaie de dafin.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Carnea se spala si se taie bucati mai mici. Ceapa se curata, se spala si se toaca, apoi se pune la prajit in ulei. Cand devine sticloasa, se adauga carnea taiata, 1/2 lingurita de sare si se acopera, lasandu-se papricasul sa fiarba inabusit.



Tocam intre timp ardeiul gras si ardeiul iute (curatat de samburi) si se adauga in prapricas, impreuna cu 2 linguri de boia de ardei dulce. Daca papricasul e prea scazut se adauga cateva linguri de apa clocotita.



Se lasa sa fiarba bine carnea, cu cratita acoperita, amestecand des pentru ca papricasul sa nu se prinda ( eu personal il bag la cuptor). Daca folosim ceapa romaneasca, care se inmoaie si se topeste la fiert, papricasul va iesi absolut delicios, sosul format fiind foarte gustos.



Papricasul se poate servi cu galuste preparate din ou si gris (2 oua batute cu 1 praf de sare, amestecate cu gris pana capata consistenta de coca moale) si fierte in apa, sau cu paste fainoase.



Indiferent cu ce este servit (galuste sau paste), este bine sa le amestecam cu cateva ore inainte in papricas, pentru a prinde gustul mancarii.Este o mancare delicioasa.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Papricas cu pui de tara si galuste

Papricas cu pui de tara si galuste

Parlim bucatile de carne pe flacara aragazului, le spalam bine si pulpele le taiem in doua, adica

3 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciulama/papricas de pui

Ciulama/papricas de pui

Intr-un vas punem la incins uleiul si adaugam zarzavaturile taiate cubulete mici cu putina sare

12 voturi    6 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2009

    waw,waw ce bine miroase!!!!!

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2009

    O reteta foarte gustoasa,si mie imi place mult papricasul,dar fara ardei iute.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne macra (de vitel).
  • 600 gr ceapa.
  • 70 ml ulei (din samburi de struguri).
  • 2 linguri boia dulce.
  • 2 ardei grasi (rosii).
  • 1 ardei iute (bulgaresc).
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • o foaie de dafin.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume

Cely Snijec (Chef de cuisine)

waw,waw ce bine miroase!!!!!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Musaca de cartofi cu carne tocata si rosii cherry