Papricas

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg carne macra (de vitel).
  • 600 gr ceapa.
  • 70 ml ulei (din samburi de struguri).
  • 2 linguri boia dulce.
  • 2 ardei grasi (rosii).
  • 1 ardei iute (bulgaresc).
  • sare, piper proaspat macinat, o foaie de dafin.

Mod de preparare

Carnea se spala si se taie bucati mai mici. Ceapa se curata, se spala si se toaca, apoi se pune la prajit in ulei. Cand devine sticloasa, se adauga carnea taiata, 1/2 lingurita de sare si se acopera, lasandu-se papricasul sa fiarba inabusit.

Tocam intre timp ardeiul gras si ardeiul iute (curatat de samburi) si se adauga in prapricas, impreuna cu 2 linguri de boia de ardei dulce. Daca papricasul e prea scazut se adauga cateva linguri de apa clocotita.

Se lasa sa fiarba bine carnea, cu cratita acoperita, amestecand des pentru ca papricasul sa nu se prinda ( eu personal il bag la cuptor). Daca folosim ceapa romaneasca, care se inmoaie si se topeste la fiert, papricasul va iesi absolut delicios, sosul format fiind foarte gustos.

Papricasul se poate servi cu galuste preparate din ou si gris (2 oua batute cu 1 praf de sare, amestecate cu gris pana capata consistenta de coca moale) si fierte in apa, sau cu paste fainoase.

Indiferent cu ce este servit (galuste sau paste), este bine sa le amestecam cu cateva ore inainte in papricas, pentru a prinde gustul mancarii.Este o mancare delicioasa.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise