Carnea se spala si se taie bucati mai mici. Ceapa se curata, se spala si se toaca, apoi se pune la prajit in ulei. Cand devine sticloasa, se adauga carnea taiata, 1/2 lingurita de sare si se acopera, lasandu-se papricasul sa fiarba inabusit.
Tocam intre timp ardeiul gras si ardeiul iute (curatat de samburi) si se adauga in prapricas, impreuna cu 2 linguri de boia de ardei dulce. Daca papricasul e prea scazut se adauga cateva linguri de apa clocotita.
Se lasa sa fiarba bine carnea, cu cratita acoperita, amestecand des pentru ca papricasul sa nu se prinda ( eu personal il bag la cuptor). Daca folosim ceapa romaneasca, care se inmoaie si se topeste la fiert, papricasul va iesi absolut delicios, sosul format fiind foarte gustos.
Papricasul se poate servi cu galuste preparate din ou si gris (2 oua batute cu 1 praf de sare, amestecate cu gris pana capata consistenta de coca moale) si fierte in apa, sau cu paste fainoase.
Indiferent cu ce este servit (galuste sau paste), este bine sa le amestecam cu cateva ore inainte in papricas, pentru a prinde gustul mancarii.Este o mancare delicioasa.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii