autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Papricas ardelenesc de pui

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
un pui, o legatura patrunjel, o ceapa, boia, piper, sare, 1/4 kg. smintina, o lingura faina

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

56 voturi

Mod de preparare

Se pune ceapa la prajit, de preferinta in untura de porc (o lingura). Cind devine albicioasa, se adauga boia si 1/2 legatura din patrunjelul spalat si taiat. Se pune puiul, transat bucati si spalat, se lasa sa se inabuse sub capac aproximativ 20 min. Se toarna apa fierbinte peste carne, cit sa o acopere, se sareaza si pipareaza. Cind e fiarta carnea, se face un sos din faina cu apa, si se toarna peste carne, se dau doua-trei clocote. Inainte de a se lua de pe foc, se toarna smintina si restul de patrunjel, amestecindu-se usor.
Se serveste cu mamaliguta calda si brinza proaspata
Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas ardelenesc de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Drob

Drob

Se fierb maruntaiele de miel,ficatul de pui si de porc dupa care se trec prin masina de tocat,se

7 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Ciuperci umplute cu carne tocata si sos de parmezan

Ciuperci umplute cu carne tocata si sos de parmezan

Se spala ciupercile, se rup coditele, si se aseaza pe o tava si se sareaza putin. Se marunteste ceapa,

38 voturi    10 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • samoila tudorel

    samoila tudorel (Chef de cuisine) , 07 februarie 2009

    Am gasit in luna decembrie o reteta de papricas cu: pui (eu pun mereu pui), kaiser si carnati afumati. Cand le prajim (eu, mai putin), miroase... o nebunie. Deci. Cum va spuneam, papricasul... nu pun nici ceapa. Dar reteta de care va spun: se fac galusti din faina + putina apa, oua si smantana. Stiu ca este scrisa de un domn. Aveam o intrebare pentru dansul. Am intrebat o prietena din Reghin si nu m-a lamurit, spunandu-mi ca sunt mai multe feluri de papricas si gulas. Am mai facut reteta, dar eu nu respect niciodata cantitatile si galustile ies prea moi. O prepar oricum! Chiar acum!

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

56 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

108 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
samoila tudorel

samoila tudorel (Chef de cuisine)

Am gasit in luna decembrie o reteta de papricas cu: pui (eu pun mereu pui), kaiser si carnati afumati. Cand le prajim (eu, mai putin), miroase... o nebunie. Deci. Cum va spuneam, papricasul... nu pun nici ceapa. Dar reteta de care va spun: se fac galusti din faina + putina apa, oua si smantana. Stiu ca este scrisa de un domn. Aveam o intrebare pentru dansul. Am intrebat o prietena din Reghin si nu m-a lamurit, spunandu-mi ca sunt mai multe feluri de papricas si gulas. Am mai facut reteta, dar eu nu respect niciodata cantitatile si galustile ies prea moi. O prepar oricum! Chiar acum!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Friptura de vita la cuptor Friptura de vita la cuptor

Scoatem carnea de vită pe care am ținut-o in frigider o oră, ungem carnea pe toate părtile cu ulei sare și piper o mai lăsăm

1 vot    1 comentariu
30 min
Fripturi
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat
Cookie Settings