autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Papricas ardelenesc de pui

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
un pui, o legatura patrunjel, o ceapa, boia, piper, sare, 1/4 kg. smintina, o lingura faina

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

56 voturi

Mod de preparare

Se pune ceapa la prajit, de preferinta in untura de porc (o lingura). Cind devine albicioasa, se adauga boia si 1/2 legatura din patrunjelul spalat si taiat. Se pune puiul, transat bucati si spalat, se lasa sa se inabuse sub capac aproximativ 20 min. Se toarna apa fierbinte peste carne, cit sa o acopere, se sareaza si pipareaza. Cind e fiarta carnea, se face un sos din faina cu apa, si se toarna peste carne, se dau doua-trei clocote. Inainte de a se lua de pe foc, se toarna smintina si restul de patrunjel, amestecindu-se usor.
Se serveste cu mamaliguta calda si brinza proaspata
Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas ardelenesc de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ostropel de pui

Ostropel de pui

Pulpele se spala se curate de piele si se taie in doua.Intr-o cratita se pune uleiul si se pun la

5 voturi    10 comentarii
20 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita

Lasagna cu carne de vita

Se rumenesc ceapa si usturoiul in putin ulei, apoi se adauga carnea tocata, sare, piper si se fierb

3 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • samoila tudorel

    samoila tudorel (Chef de cuisine) , 07 februarie 2009

    Am gasit in luna decembrie o reteta de papricas cu: pui (eu pun mereu pui), kaiser si carnati afumati. Cand le prajim (eu, mai putin), miroase... o nebunie. Deci. Cum va spuneam, papricasul... nu pun nici ceapa. Dar reteta de care va spun: se fac galusti din faina + putina apa, oua si smantana. Stiu ca este scrisa de un domn. Aveam o intrebare pentru dansul. Am intrebat o prietena din Reghin si nu m-a lamurit, spunandu-mi ca sunt mai multe feluri de papricas si gulas. Am mai facut reteta, dar eu nu respect niciodata cantitatile si galustile ies prea moi. O prepar oricum! Chiar acum!

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

56 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
samoila tudorel

samoila tudorel (Chef de cuisine)

Am gasit in luna decembrie o reteta de papricas cu: pui (eu pun mereu pui), kaiser si carnati afumati. Cand le prajim (eu, mai putin), miroase... o nebunie. Deci. Cum va spuneam, papricasul... nu pun nici ceapa. Dar reteta de care va spun: se fac galusti din faina + putina apa, oua si smantana. Stiu ca este scrisa de un domn. Aveam o intrebare pentru dansul. Am intrebat o prietena din Reghin si nu m-a lamurit, spunandu-mi ca sunt mai multe feluri de papricas si gulas. Am mai facut reteta, dar eu nu respect niciodata cantitatile si galustile ies prea moi. O prepar oricum! Chiar acum!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Stufat de vita Stufat de vita

Se taie carnea in cuburi mici (cca 2 cm) si se rumeneste in margarina si cca. 2 linguri de ulei de masline. Adaugam boiaua si chimionul,

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Vinete umplute la cuptor
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania