autor:

Lia Maria

» » Mancaruri cu carne

Papricas cu carne de pui

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 septembrie 2010

Ingrediente
Aceasta mancare este specifica Ardealului si se face cu orice fel de carne. In retetele clasice, se foloseste boia de ardei, dar eu incerc macar pe perioada de vara, sa o inlocuesc cu mirodenii proaspete, noua ne plac si sunt grozave!, 1kg carne de pui cu os, 1kg cartofi roz, 1 morcov, 1 telina, 1 lingura ulei, 2 cepe mari, 2 ardei kapia, copti, 1 lingurita chimen, Tarhon proaspat, rozmarin proaspat, sare, piper, Frunze de marar pt décor

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

15 voturi

Mod de preparare

Luam puiul si-l maruntim, il spalam bine si-l dam deoparte. Curatam morcovul si telina, le spalam si le taiem cubulete. Procedam la fel cu ceapa si o taiem marunt. Ardeii ii curatam de cotor si seminte si ii taiem feliute. Cartofii curatati si spalati, ii taiem pe lung in 4 sau 6 bucati functie de marime.

Punem intr-o cratita sau oala uleiul la incins. Adaugam ceapa , apoi carnea si amestecam bine. Lasam cam10’ amestecand din cand in cand sa nu se arda. Punem zarzavatul, mirodeniile si cartofii, mai lasam 10’, adaugam si ardeiul copt , apoi complectam cu apa, pana la nivelul cartofilor. Mai asezonam cu sare si piper, punem capacul si lasam la fiert cam 25-30’ (pana cartofii sunt patrunsi si carnita s-a fiert).

Sevim cu marar verde ca décor si alaturi de un castronel cu muraturi.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas cu carne de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Involtini di pollo a la romana

Involtini di pollo a la romana

Se taie pieptul de pui in doua bucati, se elimina oasele si pielita. Fiecare bucata de piept se bate

2 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu sos de lamaie si garnitura de orez cu sofran

Pui cu sos de lamaie si garnitura de orez cu sofran

Pieptul de pui se taie fasiute subtiri si se trece prin nuca sau alune sau seminte de dovleac tocate

3 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    laura , 18 aprilie 2016

    Reteta la papricas este alta .Ceea ce s-a pregatit conform retetei este o tocanita de pui !

  • Fara foto

    Ioana Vladoi , 25 martie 2014

    POFTA BUNA........

  • Fara foto

    Luminita Constantin , 25 martie 2014

    fOARTE BUN PAPRICASU..

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2010

      Foarte bunã!!!si nouã ne place :)

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2010

      Noroc ca e prea dimineata si nu mi-e foame, ca veneam la tine urgent. Arata foarte bine!

    • doru simona

      doru simona (Chef de cuisine) , 17 septembrie 2010

      Arata minunat!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 17 septembrie 2010

      Foarte aromat si apetisant!***** Eu am profitat de vizita la Budapesta si mi-am facut o rezerva de boia dulce( " edesh paprika").

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

15 voturi

Ingrediente

  • Aceasta mancare este specifica Ardealului si se face cu orice fel de carne. In retetele clasice
  • se foloseste boia de ardei
  • dar eu incerc macar pe perioada de vara
  • sa o inlocuesc cu mirodenii proaspete
  • noua ne plac si sunt grozave!
  • 1kg carne de pui cu os
  • 1kg cartofi roz
  • 1 morcov
  • 1 telina
  • 1 lingura ulei
  • 2 cepe mari
  • 2 ardei kapia
  • copti
  • 1 lingurita chimen
  • Tarhon proaspat
  • rozmarin proaspat
  • sare
  • piper
  • Frunze de marar pt décor

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

laura

Reteta la papricas este alta .Ceea ce s-a pregatit conform retetei este o tocanita de pui !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Pui cu sos de rosii