Luam puiul si-l maruntim, il spalam bine si-l dam deoparte. Curatam morcovul si telina, le spalam si le taiem cubulete. Procedam la fel cu ceapa si o taiem marunt. Ardeii ii curatam de cotor si seminte si ii taiem feliute. Cartofii curatati si spalati, ii taiem pe lung in 4 sau 6 bucati functie de marime.
Punem intr-o cratita sau oala uleiul la incins. Adaugam ceapa , apoi carnea si amestecam bine. Lasam cam10’ amestecand din cand in cand sa nu se arda. Punem zarzavatul, mirodeniile si cartofii, mai lasam 10’, adaugam si ardeiul copt , apoi complectam cu apa, pana la nivelul cartofilor. Mai asezonam cu sare si piper, punem capacul si lasam la fiert cam 25-30’ (pana cartofii sunt patrunsi si carnita s-a fiert).
Sevim cu marar verde ca décor si alaturi de un castronel cu muraturi.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii