autor:

Lia Maria

» » Mancaruri cu carne

Papricas cu carne de pui

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 septembrie 2010

Ingrediente
Aceasta mancare este specifica Ardealului si se face cu orice fel de carne. In retetele clasice, se foloseste boia de ardei, dar eu incerc macar pe perioada de vara, sa o inlocuesc cu mirodenii proaspete, noua ne plac si sunt grozave!, 1kg carne de pui cu os, 1kg cartofi roz, 1 morcov, 1 telina, 1 lingura ulei, 2 cepe mari, 2 ardei kapia, copti, 1 lingurita chimen, Tarhon proaspat, rozmarin proaspat, sare, piper, Frunze de marar pt décor

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

15 voturi

Mod de preparare

Luam puiul si-l maruntim, il spalam bine si-l dam deoparte. Curatam morcovul si telina, le spalam si le taiem cubulete. Procedam la fel cu ceapa si o taiem marunt. Ardeii ii curatam de cotor si seminte si ii taiem feliute. Cartofii curatati si spalati, ii taiem pe lung in 4 sau 6 bucati functie de marime.

Punem intr-o cratita sau oala uleiul la incins. Adaugam ceapa , apoi carnea si amestecam bine. Lasam cam10’ amestecand din cand in cand sa nu se arda. Punem zarzavatul, mirodeniile si cartofii, mai lasam 10’, adaugam si ardeiul copt , apoi complectam cu apa, pana la nivelul cartofilor. Mai asezonam cu sare si piper, punem capacul si lasam la fiert cam 25-30’ (pana cartofii sunt patrunsi si carnita s-a fiert).

Sevim cu marar verde ca décor si alaturi de un castronel cu muraturi.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas cu carne de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Vinete umplute la cuptor-specific tarilor arabe

Vinete umplute la cuptor-specific tarilor arabe

Se curata vinetele de coaja si se taie in jumatati. Se scoate miezul vinetelor si se aseaza intr-o

21 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Pui cu smantana la cuptor

Pui cu smantana la cuptor

Se curata cartofii, se taie rondele si se fierb 5 minute. Pieptul de pui se taie fasii si se caleste

28 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    laura , 18 aprilie 2016

    Reteta la papricas este alta .Ceea ce s-a pregatit conform retetei este o tocanita de pui !

  • Fara foto

    Ioana Vladoi , 25 martie 2014

    POFTA BUNA........

  • Fara foto

    Luminita Constantin , 25 martie 2014

    fOARTE BUN PAPRICASU..

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2010

      Foarte bunã!!!si nouã ne place :)

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2010

      Noroc ca e prea dimineata si nu mi-e foame, ca veneam la tine urgent. Arata foarte bine!

    • doru simona

      doru simona (Chef de cuisine) , 17 septembrie 2010

      Arata minunat!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 17 septembrie 2010

      Foarte aromat si apetisant!***** Eu am profitat de vizita la Budapesta si mi-am facut o rezerva de boia dulce( " edesh paprika").

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

15 voturi

Ingrediente

  • Aceasta mancare este specifica Ardealului si se face cu orice fel de carne. In retetele clasice
  • se foloseste boia de ardei
  • dar eu incerc macar pe perioada de vara
  • sa o inlocuesc cu mirodenii proaspete
  • noua ne plac si sunt grozave!
  • 1kg carne de pui cu os
  • 1kg cartofi roz
  • 1 morcov
  • 1 telina
  • 1 lingura ulei
  • 2 cepe mari
  • 2 ardei kapia
  • copti
  • 1 lingurita chimen
  • Tarhon proaspat
  • rozmarin proaspat
  • sare
  • piper
  • Frunze de marar pt décor

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

11 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

laura

Reteta la papricas este alta .Ceea ce s-a pregatit conform retetei este o tocanita de pui !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Friptura de vita la cuptor Friptura de vita la cuptor

Scoatem carnea de vită pe care am ținut-o in frigider o oră, ungem carnea pe toate părtile cu ulei sare și piper o mai lăsăm

1 vot    1 comentariu
30 min
Fripturi
Pulpa de porc in sos cu bulion si mamaliga