autor:

Nicoleta Mariana Sandulache

» » Mancaruri cu carne

Papricas cu carne de pui si galusti

Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 aprilie 2010

Ingrediente
4 pulpe de pui mari, 2-3 cepe albe, 1 legatura ceapa verde, 1-2 ardei(rosu si verde), 3-4 catei de usturoi, patrunjel, sare, piper, ulei, paprica dulce, sare, piper, ulei, 1 lingurita de delicat, 2-3 linguri pasta de tomate, , Pentru galusti:, 100-150 gr faina, 1-2 oua, 1 lingura de ulei, 75-100 ml de apa

Dificultate: Medie Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Intr-o oala se pune apa la fiert impreuna cu o lingurita de delicat, cand aceasta da in clocot se adauga pulpele de pui(pot fi lasate intregi sau taiate in doua) se continua fierberea pana cand pulpele de pui sunt fierte pe jumatate. Atunci se scoat din oala in care au fiert si se vor pune intr-un tuci sa se prajeasca 10 minute pentru a prinde o culoare aurie. Ceapa si ardeii se taie marunt si se pun in cratita la calit, se adauga supa de pui in care se va continua fierberea.

Dupa cele 10 minute scurse, pulpele se adauga si ele langa ceapa si ardei continuandu-se fierberea, se pune capacul si se lasa la foc mic sa fiarba, se adauga si pasta de tomate.

Usturoiul se taie lamele dar se va pune mai tarziu la fel ca ceapa verde.

Trecem la pregatirea galustilor, se bat bine ouale cu faina, se adauga lingura de ulei si cantitatea de apa, dupa ce acest amestec este bine omogenizat se trece la punerea galustilor in mancare pentru a fierbe( sau galustile pot fi fierte separat intr-o alta oala, in care a fost pus 750 ml de apa si un praf de sare, acestea se lasa la fiert, cand sunt gata se vor ridica la suprafata si se vor putea pune in mancare). Dupa ce au fost puse in mancare se va continua fierberea inca 10-15 minute, acum se adauga, ceapa verde, usturoiul.

La final se va adauga patrunjelul.

Pofta Buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas cu carne de pui si galusti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Chec aperitiv

Chec aperitiv

Preparatele, branzeturile, ciupercile, ardeiul gras, toate curatate, spalate, taiate marunt, se pun

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui cu vin si usturoi la cuptor

Pulpe de pui cu vin si usturoi la cuptor

Fragede,gustoase si simplu de preparat. Curatam,spalam si taiem pulpele in jumatati. Le lasam

13 voturi    0 comentarii
15 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 mai 2010

    Te asteptam cu noutati culinare cand te vei intoarce.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

    Asta da surpriza de ziua mea ! Multumesc frumos si...drum bun sa ai ! Te astept cu mare drag sa te reintorci sanatoasa...

  • Nicoleta Mariana Sandulache

    Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

    Sincer Sidy m-a inspirat la aceasta reteta.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      Foarte bun, intotdeauna mi-a placut.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2010

      Deci ai testat reteta pina la urma !!! Ma bucur enorm ..... Sper ca ti-a placut !

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2010

      Bun.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

      Un deliciu!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 4 pulpe de pui mari
  • 2-3 cepe albe
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1-2 ardei(rosu si verde)
  • 3-4 catei de usturoi
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • ulei
  • paprica dulce
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 1 lingurita de delicat
  • 2-3 linguri pasta de tomate
  • Pentru galusti:
  • 100-150 gr faina
  • 1-2 oua
  • 1 lingura de ulei
  • 75-100 ml de apa

Raporteaza reteta

Retete
de Nicoleta Mariana Sandulache
Peste in aluat

Peste in aluat

Pestele se spala si se usuca cu servete absorbante, se da deoparte, se curata, spala si taie cartofi

29 voturi    11 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Smecherul Catel sau Pluto

Smecherul Catel sau Pluto

Pentru copii este o reteta care atrage foarte mult si vor fi incantati sa manance. Seaseaza cele

22 voturi    6 comentarii
5 min
Sandviciuri
Crocodilul buclucas

Crocodilul buclucas

Se taie unn castravete cu aparatul special(pentru ai apare corpul spiralat) se lasa decat capatul

18 voturi    12 comentarii
10 min
Sandviciuri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Te asteptam cu noutati culinare cand te vei intoarce.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

2 voturi    1 comentariu
3h
Mancaruri cu carne
Musaca De Cartofi