autor:

Nicoleta Mariana Sandulache

» » Mancaruri cu carne

Papricas cu carne de pui si galusti

Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 aprilie 2010

Ingrediente
4 pulpe de pui mari, 2-3 cepe albe, 1 legatura ceapa verde, 1-2 ardei(rosu si verde), 3-4 catei de usturoi, patrunjel, sare, piper, ulei, paprica dulce, sare, piper, ulei, 1 lingurita de delicat, 2-3 linguri pasta de tomate, , Pentru galusti:, 100-150 gr faina, 1-2 oua, 1 lingura de ulei, 75-100 ml de apa

Dificultate: Medie Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Intr-o oala se pune apa la fiert impreuna cu o lingurita de delicat, cand aceasta da in clocot se adauga pulpele de pui(pot fi lasate intregi sau taiate in doua) se continua fierberea pana cand pulpele de pui sunt fierte pe jumatate. Atunci se scoat din oala in care au fiert si se vor pune intr-un tuci sa se prajeasca 10 minute pentru a prinde o culoare aurie. Ceapa si ardeii se taie marunt si se pun in cratita la calit, se adauga supa de pui in care se va continua fierberea.

Dupa cele 10 minute scurse, pulpele se adauga si ele langa ceapa si ardei continuandu-se fierberea, se pune capacul si se lasa la foc mic sa fiarba, se adauga si pasta de tomate.

Usturoiul se taie lamele dar se va pune mai tarziu la fel ca ceapa verde.

Trecem la pregatirea galustilor, se bat bine ouale cu faina, se adauga lingura de ulei si cantitatea de apa, dupa ce acest amestec este bine omogenizat se trece la punerea galustilor in mancare pentru a fierbe( sau galustile pot fi fierte separat intr-o alta oala, in care a fost pus 750 ml de apa si un praf de sare, acestea se lasa la fiert, cand sunt gata se vor ridica la suprafata si se vor putea pune in mancare). Dupa ce au fost puse in mancare se va continua fierberea inca 10-15 minute, acum se adauga, ceapa verde, usturoiul.

La final se va adauga patrunjelul.

Pofta Buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas cu carne de pui si galusti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui Jakob

Pui Jakob

Puiul se desface bucati si se pune intr-o tava de cuptor unsa (eu am folosit copanele de pui sau

9 voturi    3 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Rulada din fleica de porc

Rulada din fleica de porc

Bucata de fleică se bate bine cu ciocanul de carne. Pentru a fragezi fleica si ai da aroma dorita

5 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 mai 2010

    Te asteptam cu noutati culinare cand te vei intoarce.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

    Asta da surpriza de ziua mea ! Multumesc frumos si...drum bun sa ai ! Te astept cu mare drag sa te reintorci sanatoasa...

  • Nicoleta Mariana Sandulache

    Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

    Sincer Sidy m-a inspirat la aceasta reteta.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      Foarte bun, intotdeauna mi-a placut.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2010

      Deci ai testat reteta pina la urma !!! Ma bucur enorm ..... Sper ca ti-a placut !

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2010

      Bun.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

      Un deliciu!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 4 pulpe de pui mari
  • 2-3 cepe albe
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1-2 ardei(rosu si verde)
  • 3-4 catei de usturoi
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • ulei
  • paprica dulce
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 1 lingurita de delicat
  • 2-3 linguri pasta de tomate
  • Pentru galusti:
  • 100-150 gr faina
  • 1-2 oua
  • 1 lingura de ulei
  • 75-100 ml de apa

Raporteaza reteta

Retete
de Nicoleta Mariana Sandulache
Peste in aluat

Peste in aluat

Pestele se spala si se usuca cu servete absorbante, se da deoparte, se curata, spala si taie cartofi

29 voturi    11 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Smecherul Catel sau Pluto

Smecherul Catel sau Pluto

Pentru copii este o reteta care atrage foarte mult si vor fi incantati sa manance. Seaseaza cele

22 voturi    6 comentarii
5 min
Sandviciuri
Crocodilul buclucas

Crocodilul buclucas

Se taie unn castravete cu aparatul special(pentru ai apare corpul spiralat) se lasa decat capatul

18 voturi    12 comentarii
10 min
Sandviciuri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Te asteptam cu noutati culinare cand te vei intoarce.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Saltimbocca cu capere si verzisoare de Bruxelles