Carnea de porc o tăiem bucăţele potrivite şi o punem la rumenit în ulei de floarea soarelui, cît să se albească frumos pe toate părţile. Scoatem carnea şi în zeama lăsată punem ceapa tăiată mărunt şi o călim până devine strălucitoare. Apoi punem boiaua de ardei dulce şi repede turnăm o cană de apă. Avem grijă ca boiaua de ardei să nu se caramelizeze când o punem peste ceapă, ea are tendinţa de a se arde imediat, fapt care-i va schimba gustul. Punem carnea şi ardeiul tocat mărunt, apoi turnăm cealaltă cană de apă şi adăugăm şi frunza de dafin, usturoiul tocat, delikat şi boiaua de ardei iute/chili.
Lăsăm totul la fiert potrivit până se frăgezeşte carnea, cam 45-50 minute, completând cu apă în caz de nevoie.
Aproape de final facem găluştele de făină. Astfel că vom bate ouăle întregi un praf de sare, ca pentru scrob, şi turnăm treptat făina, încorporând bine. Compoziţia pentru găluşte trebuie să aibă o consistenţă foarte groasă. Cu o linguriţă luăm mici bucăţele de compoziţie şi le punem în sosul care clocoteşte.
Lăsăm încă 10 minute pe foc până se fac şi găluştele.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii