autor:

Alice Ciobanu

» » Mancaruri cu carne

Papricaş cu găluşte de făină

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 iunie 2011

Ingrediente
500-600 gr carne porc, nu prea grasă, 1 ceapă mare, 1 ardei gras, 3-4 linguri ulei floarea soarelui, 2 linguri cu vârf de boia de ardei dulce, 1/2 linguriţă boia de ardei iute sau chili, 1/2 linguriţă delikat, 3 căţei usturoi, 2 căni apă, 1 frunză dafin, pentru găluşte, 2-3 ouă, aproximativ 140 gr făină, sare

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

7 voturi

Mod de preparare

Carnea de porc o tăiem bucăţele potrivite şi o punem la rumenit în ulei de floarea soarelui, cît să se albească frumos pe toate părţile. Scoatem carnea şi în zeama lăsată punem ceapa tăiată mărunt şi o călim până devine strălucitoare. Apoi punem boiaua de ardei dulce şi repede turnăm o cană de apă. Avem grijă ca boiaua de ardei să nu se caramelizeze când o punem peste ceapă, ea are tendinţa de a se arde imediat, fapt care-i va schimba gustul. Punem carnea şi ardeiul tocat mărunt, apoi turnăm cealaltă cană de apă şi adăugăm şi frunza de dafin, usturoiul tocat, delikat şi boiaua de ardei iute/chili.

Lăsăm totul la fiert potrivit până se frăgezeşte carnea, cam 45-50 minute, completând cu apă în caz de nevoie.

Aproape de final facem găluştele de făină. Astfel că vom bate ouăle întregi un praf de sare, ca pentru scrob, şi turnăm treptat făina, încorporând bine. Compoziţia pentru găluşte trebuie să aibă o consistenţă foarte groasă. Cu o linguriţă luăm mici bucăţele de compoziţie şi le punem în sosul care clocoteşte.

Lăsăm încă 10 minute pe foc până se fac şi găluştele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Papricaş cu găluşte de făină" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Papricas de pui cu galuste de faina

Papricas de pui cu galuste de faina

-Se curăță, se spală bine carnea (eu am dezosat pieptul și i-am înlăturat pielea), se

6 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

Se spala orezul si se lasa la inmuiat. .Frunzele de vita se oparesc in apa si bors.Se scot cu

12 voturi    13 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidare FFS005X

- 165 lei
1099.99 lei
934.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Roxana_Muscalu

    Roxana_Muscalu (Bucatar sef) , 29 august 2013

    foarte gustoasa,numai ce am terminato,felicitari

  • Alice Ciobanu

    Alice Ciobanu (Chef de cuisine) , 28 iunie 2011

    multumesc mira

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 27 iunie 2011

    galustele sunt excelente

    • Alice Ciobanu

      Alice Ciobanu (Chef de cuisine) , 27 iunie 2011

      Voi incerca si cu pui :)

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 27 iunie 2011

      Foarte bun!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 27 iunie 2011

      Tare bun papricasul asta ! Si gustos de numa.... Cel mai mult imi place cu cu carne de pui.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

7 voturi

Ingrediente

  • 500-600 gr carne porc
  • nu prea grasă
  • 1 ceapă mare
  • 1 ardei gras
  • 3-4 linguri ulei floarea soarelui
  • 2 linguri cu vârf de boia de ardei dulce
  • 1/2 linguriţă boia de ardei iute sau chili
  • 1/2 linguriţă delikat
  • 3 căţei usturoi
  • 2 căni apă
  • 1 frunză dafin
  • pentru găluşte
  • 2-3 ouă
  • aproximativ 140 gr făină
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne

Roxana_Muscalu (Bucatar sef)

foarte gustoasa,numai ce am terminato,felicitari

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Humus reţetă Humus reţetă

Humus: 250g naut crud lasat cateva ore in cam de 3 ori apa in volum sa se umfle (si se umfla bine), fiert la foc mare in apa multa (completati

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval

Compozitia de carne: Intr-un bol amestecam carnea tocata cu oul si pesmetul. Punem sare, piper si boia dulce, dupa gust. Patrunjelul

0 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Aperitive cu carne
Ficatei de pui lionezi cu piure de cartofi