autor:

lucica mihaila

» » Mancaruri cu carne

Papricas cu piept de pui

Autor: lucica mihaila (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lucica mihaila (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 decembrie 2009

Ingrediente
2 piepti de pui, 3 oua, 50ml.ulei, 1 cana faina, 1 cana de apa, 50ml.lapte + o lingura rasa de faina, 2 linguri zarzavat de iarna (ardei gras, morcov, suc de rosii), Secretul gustului - o lingurita, boia de ardei dulce, boia de ardei iute

Dificultate: Redusa Timp: 1h

11 voturi

Mod de preparare

In uleiul incins se caleste carnea taiata cubulete. Se pune o lingurita de boia dulce si un varf de cutit de boia iute, secretul gustului si zarzavatul. Se amesteca si se stinge cu apa calda acoperindu-se cuburile de carne. Se lasa la fiert, timp in care pregatim galustile pripite de faina. Punem la foc o cana de apa cu putin ulei si un praf de sare. Cand a fiert apa rasturnam o cana de faina si amestecam energic. Dupa ce s-a legat compozitia o luam dupa foc si incorporam pe rand ouale. Se formeaza galusti cu lingura pe care le punem in mancare sa fiarba o data cu pieprul de pui. Daca a scazut se mai adauga apa calda. Se dizolva o lingura de faina in lapte, se adauga in mancare amestecand continuu, apoi se da la cuptor pentru o jumatate de ora la foc potrivit.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Muschi la cuptor cu conopida

Muschi la cuptor cu conopida

Luam muschiuletul si il spalam bine. Il tamponam cu niste servete de surplusul de apa,apoi il taiem

3 voturi    0 comentarii
2h 20 min
Mancaruri cu carne
Bulz cu carnati si branza

Bulz cu carnati si branza

Din malai, apa si un praf de sare facem o mamaliga potrivit de moale. O rasturnam si o lasam sa

11 voturi    9 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Carmyna

    Carmyna (Chef de cuisine):

    ieri am facut si eu papricas dar in loc de piept am pus pulpe, a iesit super bun.

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lucica Mihaila , 10 decembrie 2009

    Este o mancate romaneasca traditionala si se poate face din pui, vita sau porc .

  • Fara foto

    Gabriela , 10 decembrie 2009

    Oare merge si carne de vita (mai intai fiarta)?

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 09 decembrie 2009

    Apetisant !!!

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2009

      Bun,bun,bun....

    • Fara foto

      valentina ionita , 04 decembrie 2009

      Arata grozav,iar gustul in mod sigur este pe masura...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • 2 piepti de pui
  • 3 oua
  • 50ml.ulei
  • 1 cana faina
  • 1 cana de apa
  • 50ml.lapte + o lingura rasa de faina
  • 2 linguri zarzavat de iarna (ardei gras
  • morcov
  • suc de rosii)
  • Secretul gustului - o lingurita
  • boia de ardei dulce
  • boia de ardei iute

Raporteaza reteta

Retete
de lucica mihaila
Dulceata de soc

Dulceata de soc

Se pune la foc apa cu zaharul. Spalam bobitele de soc si le punem la scurs intr-o strecuratoare.

15 voturi    17 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Rulada cu crema diplomat de cacao

Rulada cu crema diplomat de cacao

Rulada: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul in ploaie,se pun galbenusurile,

10 voturi    8 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Cornata

Cornata

Se pun la macerat fructele de coarne cu zaharul. Se pastreaza in camara timp de trei saptamani

23 voturi    7 comentarii
30 min
Cocktailuri si lichioruri

Lucica Mihaila

Este o mancate romaneasca traditionala si se poate face din pui, vita sau porc .

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Creier de porc cu ceapa Creier de porc cu ceapa

Se alege creierul de porc de cheagurile de sange, apoi se opareste 10 minute in apa clocotita cu putina sare si o lingurita de otet.

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Tocanita cu ficatei de pui Tocanita cu ficatei de pui

Se curata si taie ceapa marunt. Se pune tuciul pe foc sa se incinga, se adauga uleiul, apoi ceapa si se lasa sa se caleasca la foc mic

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Sarmalute in foi de vita