autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Papricas cu pui de tara si galuste

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 noiembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 noiembrie 2015

Ingrediente
3-4 pulpe de pui de tara si un piept, 1 ceapa mare, 1 morcov, 1 ardei mic galben, 1/2 ardei kapia, 250 gr rosii decojite in suc de rosii, sare, piper, 1 lingurita de boia de ardei dulce, 1 varf de lingurita boia de ardei iute, 1 lingura pasta de tomate, 2 linguri ulei, 3 linguri cu varf smantana de tara, patrunjel verde, Pentru galustele:, 2 oua, 3 linguri si 1/2 faina alba, un praf de sare, un praf piper alb

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Parlim bucatile de carne pe flacara aragazului, le spalam bine si pulpele le taiem in doua, adica separam copanelele de partea superioara.
Eu am fiert carnea 30 de minute in oala sub presiune, dar voi o puteti fierbe intr-o oala normala, cam pe jumatate. Daca stiti ca puiul este fraged, atunci il fierbeti direct in oala cu mancare.
Curatam ceapa, o tocam marunt, morcovul il decojim si il taiem bucatele potrivite.
Ardeii ii curatam de cotor si seminte, ii taiem cubulete.
Intr-o cratita incingem uleiul, punem ceapa, boiaua dulce si cea iute.
Le inabusim 2-3 minute, apoi punem bucatile de pui fierte pe jumatate, le rumenim usor.
Adaugam ardeii, morcovul, le lasam 2-3 minute pe foc, apoi punem zeama in care am fiert puiul si daca mai este nevoie, mai completam cu apa pana acoperim carnea. Presaram sare si piper.
Punem un capac si fierbem la foc potrivit.
Tocam rosiile decojite si cam dupa 15 minute le adaugam si pe ele in mancare.
Galustele:
Intr-un bolisor batem spuma ouale cu sare si piper, apoi adaugam faina alba, amestecam pana se incorporeaza bine si nu sunt cocoloase.
Cand carnea si legumele sunt bine patrunse, iar zeama este scazuta suficient, dam focul la mic, bagam o lingurita in zeama din oala sa fie fierbinte, apoi luam cu ea compozitie de galuste si le punem in oala.
Trecem lingurita prin zeama fierbinte de fiecare data cand facem o galusca.
Le lasam sa fiarba 8-10 minute la foc potrivit, apoi punem pasta de tomate.
Lasam sa dea 3-4 clocote, apoi dam focul mic si incorporam smantana.
Mai lasam cateva secunde pe foc, apoi tragem cratita de pe aragaz.
Se presara patrunjel verde tocat deasupra si se serveste cald.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas cu pui de tara si galuste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Broccoli cu pui

Broccoli cu pui

Se taie cartofii in patru,pieptul de pui se taie in fasii,ceapa se taie marunt.Se condimenteaza carnea.Se

14 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Piept de rata cu sos de zmeura si pere in vin alb

Piept de rata cu sos de zmeura si pere in vin alb

Crestam pielea de pe pieptul de rata. Asezam in tigaia incinsa cu pielea pentru inceput. Lasam 10

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 3-4 pulpe de pui de tara si un piept
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 1 ardei mic galben
  • 1/2 ardei kapia
  • 250 gr rosii decojite in suc de rosii
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce
  • 1 varf de lingurita boia de ardei iute
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri cu varf smantana de tara
  • patrunjel verde
  • Pentru galustele:
  • 2 oua
  • 3 linguri si 1/2 faina alba
  • un praf de sare
  • un praf piper alb

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

8 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Gulas