Ceapa curatata si taiata marunt se caleste in ulei fierbinte pana devine sticloasa, apoi se ia de pe foc si o presaram cu boia. Le amestecam si punem peste 1 dl. apa. Saram si piperam dupa gust, si dupa ce da in clocot, adaugam ardeiul si rosia taiate in cubulete. Pe foc mic fierbem inca 10 minute apoi adaugam broccoli, pe care l-am desfacut in mici buchetele, l-am spalat si l-am lasat putin in apa cu bicarbonat. Atata apa punem peste cat broccoli sa fie de trei sferturi acoperit. Acoperim cratita si fierbem, pe foc mic, pana broccoli se patrunde(cca. 10min.).
Din faina si smantana cu putina apa rece facem un sos rece, pe care il punem peste leguma. Lasam sa dea un clocot, dar avem grija sa nu amestecam in cratita pentru ca buchetelele de broccoli sa nu se rupa. Luam de pe foc si servim fierbinte. Se stropeste preparatul cu smantana sau servim smantana separat.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii