autor:

Timea

» » Mancaruri cu carne

Papricas de porc cu galuste

Autor: Timea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Timea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 martie 2013

Ingrediente
500 gr pulpa de porc, 3 cepe, 4 linguri pasta de gogosari cu rosii, 3 catei de usturoi, sare si piper dupa gust, 2 cani de apa plus o cana de apa cand adaugam galustele, 3-4 linguri ulei, 1/4 lingurita boia de ardei iute, Galuste:, 2 oua, 4 linguri si jumatate faina, un varf de sare, patrunjel verde

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

24 voturi

Mod de preparare

Spalam carnea si o taiem cubulete.
Ceapa spalata si taiata marunt o calim in uleiul incins.
Adaugam carnea si lasam acoperit 5-8 minute sa se caleasca in sucul propriu.
Punem doua cani de apa si lasam sa fiarba la foc potrivit (total 30-40 minute)
Cam pe la mijlocul timpului de fierbere cand a scazut partial si apa, adaugam cele 4 linguri de pasta de gogosari si potrivim de sare si piper.
Intr-un bol batem cele doua oua cu un pic de sare si adaugam treptat faina.
Cand carnea este fiarta adaugam inca o cana de apa fierbinte si in momentul in care fierbe, cu o lingurita luam din pasta de ou cu faina si formam galustele. Lingurita o trecem de fiecare data prin apa de la tocanita.
Lasam sa fiarba 10-15 minute (verificam cu o furculita daca s-au fiert galustele) timp in care adaugam si usturoiul tocat marunt si optional boia de ardei iute.
Adaugam patrunjelul tocat marunt si luam de pe foc.
Servim cald cu muraturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de porc cu galuste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Fricase (spanac su carne de vitel)

Fricase (spanac su carne de vitel)

-se fierbe carnea pana la puctul de mancat(se poate folosi oala cu presiune pentru scurtarea timpului

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cartofi cu carnita de porc la cuptor

Cartofi cu carnita de porc la cuptor

Cateva bucati de carnita de porc, codimentate cu de toate, stropite cu ulei de masline si cateva

0 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Cristina Stanica (Maestru bucatar):

    Am incercat reteta cu carne de pui si a iesit suuuper!! Este prima data cand imi iese asa cum am gustat eu demuuuult. Data viitoare fac si cu porc.

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    gemy , 17 martie 2017

    Multumesc.Ca la mama acasa este aceasta reteta

  • Marianne_Scarlat

    Marianne_Scarlat (Chef de cuisine) , 09 februarie 2017

    O idee pentru ce o sa gatesc maine.

  • Fara foto

    ionela , 04 februarie 2016

    Buna ..nu stiu cum sa fac sa slabesc .ma simt foarte grasa ! Va multumesc

    • Fara foto

      Poe Nicu , 02 august 2015

      CEAPA SPALATA ?

    • Fara foto

      roxana , 13 iulie 2015

      F bune

    • Fara foto

      Andronache Felicia Daniela , 13 iulie 2015

      Galustele cu făină?

    • Fara foto

      Ce a mai gatit Timea , 23 martie 2015

      nu sunt foarte mari :) sunt facute cu lingurita, dar bolul e micut si poate de aceea par galustele mai mari :))

    • Fara foto

      Gabriela Moroaca , 20 martie 2015

      galustele sunt prea mari, trebuie luate cu lingurita, nu cu lingura si vor fi mai apetisante

    • Fara foto

      Brighila Nicoleta , 01 februarie 2015

      pare interesant,si cred ca ma apuc s o fac !

    • Fara foto

      Victorita Iordache , 31 ianuarie 2015

      f.bun

    • Marcela_Borcanescu

      Marcela_Borcanescu (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2015

      CRED CA E UN FEL GUSTOS DAR GALUSTILE NU ARATA BINE DELOC!

    • Fara foto

      Nicolae Paruba , 17 august 2014

      f gustos

    • Fara foto

      Viorica Dieac , 24 februarie 2014

      f gustos

    • Fara foto

      Viorica Blidar , 15 octombrie 2013

      gustos de tot

    • Fara foto

      Monica Harosa Monica , 14 octombrie 2013

      gustos

    • COSTEO

      COSTEO (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2013

      gustos!!!!!!

    • Mihaela_Narcisa

      Mihaela_Narcisa (Chef de cuisine) , 02 iunie 2013

      Am facut si eu o singura data...a iesit bun, bun, bun.....numai ca de frica am fiert galustele separat pe jumatate si apoi le-am adaugat tocanitei.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

24 voturi

Ingrediente

  • 500 gr pulpa de porc
  • 3 cepe
  • 4 linguri pasta de gogosari cu rosii
  • 3 catei de usturoi
  • sare si piper dupa gust
  • 2 cani de apa plus o cana de apa cand adaugam galustele
  • 3-4 linguri ulei
  • 1/4 lingurita boia de ardei iute
  • Galuste:
  • 2 oua
  • 4 linguri si jumatate faina
  • un varf de sare
  • patrunjel verde

Raporteaza reteta

Retete
de Timea
Prajitura cu mar si scortisoara

Prajitura cu mar si scortisoara

Se separa albusurile de galbenus. Albusurile se bat spuma cu mixerul apoi se adauga zaharul si mixam

12 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tort de biscuiti cu budinca

Tort de biscuiti cu budinca

Intr-un bol se zdrobesc biscuitii cu mana si se amesteca cu cele 2 linguri de cacao. Laptele se

11 voturi    4 comentarii
1h 40 min
Torturi
Placinta de cartofi si ceapa

Placinta de cartofi si ceapa

E foarte usor de facut, iar imaginile practic nici nu mai necesita explicatii! - se curata ceapa

22 voturi    11 comentarii
3h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

gemy

Multumesc.Ca la mama acasa este aceasta reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou de toamna cu rulada de porc, mere, cartofi copti si muraturi Platou de toamna cu rulada de porc, mere, cartofi copti si muraturi

Se desface carnea de porc cu un cuţit pentru a-i mări suprafaţa de lucru, se bate un pic cu ciocănelul de şniţele, apoi se taie

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Pui exotic cu ulei de cocos Pui exotic cu ulei de cocos

Se amesteca boiaua dulce afumata cu sarea, turmericul, piperul mozaic proaspat macinat impreuna cu uleiul de cocos. Cu pasta obtinuta

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Fripturi
Sarmalute banatene in foi de vita