autor:

Timea

» » Mancaruri cu carne

Papricas de porc cu galuste

Autor: Timea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Timea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 martie 2013

Ingrediente
500 gr pulpa de porc, 3 cepe, 4 linguri pasta de gogosari cu rosii, 3 catei de usturoi, sare si piper dupa gust, 2 cani de apa plus o cana de apa cand adaugam galustele, 3-4 linguri ulei, 1/4 lingurita boia de ardei iute, Galuste:, 2 oua, 4 linguri si jumatate faina, un varf de sare, patrunjel verde

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

21 voturi

Mod de preparare

Spalam carnea si o taiem cubulete.
Ceapa spalata si taiata marunt o calim in uleiul incins.
Adaugam carnea si lasam acoperit 5-8 minute sa se caleasca in sucul propriu.
Punem doua cani de apa si lasam sa fiarba la foc potrivit (total 30-40 minute)
Cam pe la mijlocul timpului de fierbere cand a scazut partial si apa, adaugam cele 4 linguri de pasta de gogosari si potrivim de sare si piper.
Intr-un bol batem cele doua oua cu un pic de sare si adaugam treptat faina.
Cand carnea este fiarta adaugam inca o cana de apa fierbinte si in momentul in care fierbe, cu o lingurita luam din pasta de ou cu faina si formam galustele. Lingurita o trecem de fiecare data prin apa de la tocanita.
Lasam sa fiarba 10-15 minute (verificam cu o furculita daca s-au fiert galustele) timp in care adaugam si usturoiul tocat marunt si optional boia de ardei iute.
Adaugam patrunjelul tocat marunt si luam de pe foc.
Servim cald cu muraturi.
Spalam carnea si o taiem cubulete.
Ceapa spalata si taiata marunt o calim in uleiul incins.
Adaugam carnea si lasam acoperit 5-8 minute s
Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de porc cu galuste" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne
Tocanita de porc

Tocanita de porc

Ceapa tocata si usturoiul taiat feliute, le punem la calit in 2-3 linguri de ulei.Adaugam si carnea

50 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cartofi cu carne tocata la cuptor

Cartofi cu carne tocata la cuptor

Cartofii se curata si se pun la fiert in apa cu un praf de sare.Se taie in felii de grosimea unui

41 voturi    8 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Cristina Stanica (Maestru bucatar):

    Am incercat reteta cu carne de pui si a iesit suuuper!! Este prima data cand imi iese asa cum am gustat eu demuuuult. Data viitoare fac si cu porc.

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    gemy , 17 martie 2017

    Multumesc.Ca la mama acasa este aceasta reteta

  • Marianne_Scarlat

    Marianne_Scarlat (Chef de cuisine) , 09 februarie 2017

    O idee pentru ce o sa gatesc maine.

  • Fara foto

    ionela , 04 februarie 2016

    Buna ..nu stiu cum sa fac sa slabesc .ma simt foarte grasa ! Va multumesc

    • Fara foto

      Poe Nicu , 02 august 2015

      CEAPA SPALATA ?

    • Fara foto

      roxana , 13 iulie 2015

      F bune

    • Fara foto

      Andronache Felicia Daniela , 13 iulie 2015

      Galustele cu făină?

    • Fara foto

      Ce a mai gatit Timea , 23 martie 2015

      nu sunt foarte mari :) sunt facute cu lingurita, dar bolul e micut si poate de aceea par galustele mai mari :))

    • Fara foto

      Gabriela Moroaca , 20 martie 2015

      galustele sunt prea mari, trebuie luate cu lingurita, nu cu lingura si vor fi mai apetisante

    • Fara foto

      Brighila Nicoleta , 01 februarie 2015

      pare interesant,si cred ca ma apuc s o fac !

    • Fara foto

      Victorita Iordache , 31 ianuarie 2015

      f.bun

    • Marcela_Borcanescu

      Marcela_Borcanescu (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2015

      CRED CA E UN FEL GUSTOS DAR GALUSTILE NU ARATA BINE DELOC!

    • Fara foto

      Nicolae Paruba , 17 august 2014

      f gustos

    • Fara foto

      Viorica Dieac , 24 februarie 2014

      f gustos

    • Fara foto

      Viorica Blidar , 15 octombrie 2013

      gustos de tot

    • Fara foto

      Monica Harosa Monica , 14 octombrie 2013

      gustos

    • COSTEO

      COSTEO (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2013

      gustos!!!!!!

    • Mihaela_Narcisa

      Mihaela_Narcisa (Chef de cuisine) , 02 iunie 2013

      Am facut si eu o singura data...a iesit bun, bun, bun.....numai ca de frica am fiert galustele separat pe jumatate si apoi le-am adaugat tocanitei.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

21 voturi

Ingrediente

  • 500 gr pulpa de porc
  • 3 cepe
  • 4 linguri pasta de gogosari cu rosii
  • 3 catei de usturoi
  • sare si piper dupa gust
  • 2 cani de apa plus o cana de apa cand adaugam galustele
  • 3-4 linguri ulei
  • 1/4 lingurita boia de ardei iute
  • Galuste:
  • 2 oua
  • 4 linguri si jumatate faina
  • un varf de sare
  • patrunjel verde

Raporteaza reteta

Retete
de Timea
Ciorba cu varza rosie si suc de rosii la slow cooker Crock-Pot

Ciorba cu varza rosie si suc de rosii la slow cooker Crock-Pot

Pentru cei care nu mananca carne, care postesc sau care doresc pur si simplu o mancare doar din legume,

2 voturi    0 comentarii
6h
Retete de post
Legume cu ardei copt la slow cooker Crock-Pot

Legume cu ardei copt la slow cooker Crock-Pot

Imi plac mult mancarurile din legume si incerc toate variantele care imi trec prin minte si le combin

0 voturi    0 comentarii
4h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Melcisori cu scortisoara - de post la slow cooker Crock-Pot

Melcisori cu scortisoara - de post la slow cooker Crock-Pot

Pentru ca suntem in perioada postului incerc sa vin in ajutorul vostru cu cateva retete numai bune

4 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse

gemy

Multumesc.Ca la mama acasa este aceasta reteta

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare cu pipote de pui Mancare cu pipote de pui

Se pune intr-un vas cu fundul dublu sau un tuci, uleiul sa se incinga, apoi pipotele curatate si spalate; dupa ce s-a evaporat apa,

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele trebuie spalate, uscate, condimentate cu sare, piper si toate ierburile aromate; cine are astfel de ierburi proaspete, poate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne