Papricas de pui cu galuste

Pregatim intai galustele.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Papricas de pui cu galuste

Ingrediente

  • Pentru papricas
  • 6 cepe
  • 1 pui de tara
  • 1 gogosar
  • 2 linguri boia dulce sau iute (paprika)
  • 1 lingura faina
  • 1 lingurita oregano
  • 1 legatura patrunjel
  • sare si piper– dupa gust
  • 4 linguri pasta de tomate
  • 2 linguri pasta de ardei kapia
  • 1 lingura coniac
  • pentru galuste
  • 2 oua
  • 4 linguri griş
  • sare
  • 1 lingurita zeama de lamaie

Mod de preparare

Pregatim intai galustele.

Separam oualele. Batem albusul spuma cu putina sare, adaugam in ploaie grisul si amestecam. Punem galbenusurile batute cu zeama de lamaie si amestecam bine. Lasam 10 minute, la rece.

Taiem puiul bucatele si il spalam bine.

Se curata ceapa si gogoșarul, se taie marunt si se calesc in ulei pana ce ceapa devine sticloasa. Se pune boia si oregano, continuand sa amestecati. Se pun bucatile de pui si se amesteca in continuare. Se adauga apa rece, pana ce bucățile de pui sunt acoperite aproape in totalitate. Lasam 10 minute sa fiarba, apoi adaugam pasta de tomate, pasta de ardei kapia si coniacul.

Din faina si un pic de apa rece, se face o pasta curgatoare, dupa care se toarna in cratita si se amesteca. Dupa gust, se adauga sare si piper. Se lasa la foc mediu pana ce bucatila de pui sunt fierte. La sfarsit, se adauga patrunjel taiat marunt.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura