autor:

strumfii bucatari

» » Mancaruri cu carne

Papricas de pui cu galuste

Autor: strumfii bucatari (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 mai 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: strumfii bucatari (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 mai 2017

Ingrediente
Pentru papricas, 6 cepe, 1 pui de tara, 1 gogosar, 2 linguri boia dulce sau iute (paprika), 1 lingura faina, 1 lingurita oregano, 1 legatura patrunjel, sare si piper&ndash dupa gust, 4 linguri pasta de tomate, 2 linguri pasta de ardei kapia, 1 lingura coniac, , pentru galuste, 2 oua, 4 linguri griş, sare, 1 lingurita zeama de lamaie

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Pregatim intai galustele.



Separam oualele. Batem albusul spuma cu putina sare, adaugam in ploaie grisul si amestecam. Punem galbenusurile batute cu zeama de lamaie si amestecam bine. Lasam 10 minute, la rece.



Taiem puiul bucatele si il spalam bine.



Se curata ceapa si gogoșarul, se taie marunt si se calesc in ulei pana ce ceapa devine sticloasa. Se pune boia si oregano, continuand sa amestecati. Se pun bucatile de pui si se amesteca in continuare. Se adauga apa rece, pana ce bucățile de pui sunt acoperite aproape in totalitate. Lasam 10 minute sa fiarba, apoi adaugam pasta de tomate, pasta de ardei kapia si coniacul.



Din faina si un pic de apa rece, se face o pasta curgatoare, dupa care se toarna in cratita si se amesteca. Dupa gust, se adauga sare si piper. Se lasa la foc mediu pana ce bucatila de pui sunt fierte. La sfarsit, se adauga patrunjel taiat marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de pui cu galuste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Papricas cu pui de tara si galuste

Papricas cu pui de tara si galuste

Parlim bucatile de carne pe flacara aragazului, le spalam bine si pulpele le taiem in doua, adica

3 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Papricas de pui cu galuste de faina

Papricas de pui cu galuste de faina

-Se curăță, se spală bine carnea (eu am dezosat pieptul și i-am înlăturat pielea), se

6 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru papricas
  • 6 cepe
  • 1 pui de tara
  • 1 gogosar
  • 2 linguri boia dulce sau iute (paprika)
  • 1 lingura faina
  • 1 lingurita oregano
  • 1 legatura patrunjel
  • sare si piper&ndash dupa gust
  • 4 linguri pasta de tomate
  • 2 linguri pasta de ardei kapia
  • 1 lingura coniac
  • pentru galuste
  • 2 oua
  • 4 linguri griş
  • sare
  • 1 lingurita zeama de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de strumfii bucatari
capsuni cu crema de branza

capsuni cu crema de branza

Spalam capsunii si cu un aparat special facem capacele. Amestecam capacelede la capsuni cu vanilie.

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
gogosele

gogosele

Punem in bolul de la mixer oul cu zahar si amestecam 4-5 minute. Adaugam laptele, cacao ( daca folositi)

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu migdale si portocale

Cornulete cu migdale si portocale

Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat tare care nu se lipeste de mana, apoi se

3 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Sarmalute din varza dulce