autor:

panseluta

» » Mancaruri cu carne

Papricas de pui cu smantana

Autor: panseluta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: panseluta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 martie 2010

Ingrediente
-2 piepti de pui, -o ceapa mare, -2-3 catei de usturoi, -2 lg (lingurite de boia dulce, -1 lg boia iute (optional), -sare,piper, -ulei, -2 Lg(linguri ) faina, -300 ml smantana sau sana

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

4 voturi

Mod de preparare

-Pieptul de pui se taie bucatele si se rumeneste in 2 linguri de ulei
-Se adauga ceapa si usturoiul maruntite si se calesc impreuna cu carnea inca 2-3 minute.
-Se adauga 2 lingurite de boia dulce si una iute si se amesteca im preuna cu carnea,dupa care se adauga smantana amestecata in prealabil cu 2 linguri de faina si se ferbe sa se lege sosul.Se poate subtia daca este necesar cu putina apa sau supa de pui.

-
Se serveste cu galusti de faina,piure de cartofi sau mamaliguta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de pui cu smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii

  • MISHA

    MISHA (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

    sii..... apropo, smintina ingroasa daca o folosesti ca dressig iar daca nu.....nu, ..... poate nu am calificare de bucatar dar 18 ani de cind fac mincare sau faptul ca mama mea a fost bucatareasa ( acum e mai in virsta si nu mai lucreaza) la un restaurant cu valoare din Brasov (Restaurant Cetate) totusi e ceva. Denumirile mincarurilor depind de fiecare zona, papricas de pui am auzit la moldoveni care include multe alte ingrediente ceea ce a deviat mult de la adevarata reteta. Sunt multe adaosuri la reteta dar asta nu inseamna ca eu am jignit pe cineva spunindu-i ciulama. Uitate la Ciorba de Burta cite retete sunt dar asta nu inseamna ca daca mie nu-mi place sau ii zic altfel nu e o reteta buna. GUSTURILE SE MODIFICA SI SUNT DIFERITE.

  • MISHA

    MISHA (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

    panseluta draga sunt ardelean si sotia moldoveanca si ea mi-o zis sa-i fac un papricas si nu am stiut cum ca nu am facut niciodata si nici ea n-o stiut sa-mi zica cum asa ca am cautat am gasit am facut si a iesit exact ca ciulamaua pe care o stiu. Nu a fost o jignire ca sa te superi, asa mi-o iesit si e super buna mai ales cu mamaliguta ...pace da?

  • panseluta

    panseluta (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

    misha de unde esti tu ? de stii ca un om mare despre ardeleni ,moldoveni si papricas.ciulamaua este un fel,helas,turcesc.papricasul are ceva in plus:paprica (pe ardeleneste a-ul are caciulite ,adica a doua litera din alfabetul romanesc).in zona din care provin se adauga smantana la toate cele,asa ca denumirea de papricas cu smantana e corecta.se poate face si fara smantana,doar cu ardei si boia.

    • MISHA

      MISHA (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      Reteta e ok. Cu siguranta reteta e "moldoveneasca" pentru ca la ardeleni i-se spune "CIULAMA DE PUI"

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      Tare gustoasa papica ta ! Mie imi place si cu mamaliguta si cu galuste.... Mi-ai dat o idee ce sa fac de mancare !Multumesc frumos...

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      E tare gustoasa mai ales cu galuste din faina.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Foarte, foarte bun.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      O mancare delicioasa.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Imi place tare mult ...Si eu il pregatesc cam la fel..

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Minunat! Imi place papricasul de pui asa ca este pe placul meu acesta reteta!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

4 voturi

Ingrediente

  • -2 piepti de pui
  • -o ceapa mare
  • -2-3 catei de usturoi
  • -2 lg (lingurite de boia dulce
  • -1 lg boia iute (optional)
  • -sare,piper
  • -ulei
  • -2 Lg(linguri ) faina
  • -300 ml smantana sau sana

Raporteaza reteta

Retete
de panseluta
zucchini slice-felia cu dovlecei

zucchini slice-felia cu dovlecei

Se spala bine dovlecelul/zucchini si se taie in 2 pe lungime si apoi in felii nici prea groase nici

8 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
Prajitura Mimoza

Prajitura Mimoza

Reteta asta o am din caietul de prjituri a mamei mele.pare complicat,dar nu este. -Se framanta ingredientele

26 voturi    5 comentarii
2h
Prajituri
rulada cu spanac

rulada cu spanac

intai se pregateste umplutura,calind ceapa,apoi se adauga spanacul,branza rasa si mararul tocat.se

3 voturi    5 comentarii
2h
Aperitive

MISHA (Chef de cuisine)

sii..... apropo, smintina ingroasa daca o folosesti ca dressig iar daca nu.....nu, ..... poate nu am calificare de bucatar dar 18 ani de cind fac mincare sau faptul ca mama mea a fost bucatareasa ( acum e mai in virsta si nu mai lucreaza) la un restaurant cu valoare din Brasov (Restaurant Cetate) totusi e ceva. Denumirile mincarurilor depind de fiecare zona, papricas de pui am auzit la moldoveni care include multe alte ingrediente ceea ce a deviat mult de la adevarata reteta. Sunt multe adaosuri la reteta dar asta nu inseamna ca eu am jignit pe cineva spunindu-i ciulama. Uitate la Ciorba de Burta cite retete sunt dar asta nu inseamna ca daca mie nu-mi place sau ii zic altfel nu e o reteta buna. GUSTURILE SE MODIFICA SI SUNT DIFERITE.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
pulpe de pui la cuptor,cu orez si ciuperci