autor:

licu pop

» » Mancaruri cu carne

Papricas de vita

Autor: licu pop (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: licu pop (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 aprilie 2010

Ingrediente
2 cuburi knor, 1 pahar de vin dulce(de calitate superioara), 500gr carne de manzat, o ceapa taiata in 4, 2 cepe mari taiate marunt, 100gr de ulei, o cana de apa, un ou, 100gr de gris, sare,

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Cuburile knor se zdrobesc si se dilueaza in 100gr de ulei . Dupa ce s-a topit se adauga vinul.Carnea se taie cuburi si se pune la marinat cu ceapa taiata in 4 .Trebuie sa steie la marinat de la min 3 ore la 12 ore,cu cat sta mai mult la marinat cu atat e mai gustoasa.Intr-un ceaun se prajeste ceapa taiata marunt.Cand a capatat o culoare sticloasa se adauga o jumatate de cana de apa si se fierbe pana se evapora apa.Se pune peste ceapa boia dulce,carnea cu tot cu marinata si se fierbe pana se ingroasa.
Glustele:se bate oul cu sare apoi se adauga treptat grisul.Se pune apa la fiert intr-o cratita si atunci cand fierbe se ia cu o lingurita din compozitia de gris se pune in apa.Dupa ce s-au fiert le punem in papricas si se mai fierb max 2 minute. Se orneaza cu patrunjel.
Nota:Aceasta reteta are un mic secret...cantitatea.Reteta originala o am de la un prieten din Ungaria .Eu am adaptat-o pentru c-am 4-5 portii dar mi-a iesit foarte aromata si gustoasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de vita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de ciuperci champignion cu pulpe de pui

Ciulama de ciuperci champignion cu pulpe de pui

Curatam copanelele de piele le taiem in doua si le punem la fiert in apa cu sare.Dupa ce le luam

9 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Creier pane

Creier pane

Se fierbe creierul in apa cu sare si se lasa sa se raceasca. Se bat ouale si se adauga pesmetul,

7 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei

Hair Clipper 41mm

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine) , 08 mai 2010

    interesanta reteta

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

    Foarte gustoasa mancarea ta!

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

    Am mâncat, dar eu n-am făcut niciodată. Acum că am reţeta, o să încerc!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      O bunatate.Specific unguresc.Felicitari pentru reteta,cred ca a fost o nebunie.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Foarte bun, felicitari !

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      IMI PLACE!

    • Daniela

      Daniela (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Merita incercat, deschide pofta!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      SUNT DE ACEEASI PARERE CU VALENTINA. DE ALTFEL, PAPRICASUL IMI LASA GURA APA.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Imi place enorm...Nu sunt adepta folosirii condimentelor knorr si alte derivate,asa ca o sa pregatesc reteta fara ...

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      o bunatate!ce pofta mi-ai facut....

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

      Nu am facut niciodata galusti din gris la papricas. Stiu ca se fac in genul gogoselelor pripite din faina oparita si ou. Au o lata consistenta si isi pastreaza forma la fiert. Numai la supe fac galusti din gris. Sa incerci si tu! Ai sa vezi diferenta. Oricum, papricasul tau arata foarte bine!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • 2 cuburi knor
  • 1 pahar de vin dulce(de calitate superioara)
  • 500gr carne de manzat
  • o ceapa taiata in 4
  • 2 cepe mari taiate marunt
  • 100gr de ulei
  • o cana de apa
  • un ou
  • 100gr de gris
  • sare,

Raporteaza reteta

Retete
de licu pop
varza la cuptor cu carnat de casa

varza la cuptor cu carnat de casa

carnatul si costita se prajesc in ulei pana capata o crusta lucioasa pe urma se toarna berea pana

8 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Salata de boeuf...de post

Salata de boeuf...de post

Toate legumele se fierb in apa si se taie cuburi ca la orice salata.Se pune sare piper,knor de legume

16 voturi    7 comentarii
1h
Retete de post
Tort de mere  cu visine si jeleu

Tort de mere cu visine si jeleu

12 linguri de zahar se caramelizeaza apoi se intinde pe maginile tavi.Merele se curata de coaja se

3 voturi    4 comentarii
2h
Torturi

Estera Flori (Chef de cuisine)

interesanta reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Chili con carne