autor:

» » Mancaruri cu carne

Papricas de vitel cu placintele de cartofi

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii):, Pentru placintele - 1 kg cartofi fierti de o zi, , lingurita sare, , piper proaspat macinat, , 2 linguri unt topit, , 2 linguri lapte., Pentru papricas: 750 g file de vitel (sau de pui), , 200 g ciuperci, , 1 ceapa, , 50 g unt sau margarina, , 2 linguri faina, , 1/4 l zeama concentrata de carne de vita (Knorr+apa), , 125 g smantana, , 1/8 l vin alb sec, , putina zeama de lamaie, , 1 lingurita piper rosu (boabe).

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se curata cartofii reci de coaja, se dau pe razatoarea mare, se sareaza si se pipereaza.
Se incinge putin unt intr-o tigaie, se pun cartofii rasi - cu o lingura - in untul incins, se apasa putin si se formeaza placintele cam cat palma. Se stropesc cu putin lapte, se pune un capac direct peste ele si se prajesc, la foc mic, circa 15 minute. Se intorc, se mai prajesc alte 5 minute, se scot din tigaie si se lasa sa stea la cald in cuptorul incins la 80-100gr.. Se procedeaza la fel si cu cartofii ramasi. Papricasul:
Carnea zvantata se taie feliute sau fasii subtiri (cu un cutit ascutit).
Se curata ciupercile si se taie felii, iar ceapa curatata se toaca marunt.
Se incinge grasimea si se prajesc, pe rand, bucatile de carne, intorcandu-le pe toate partile. Se adauga ciupercile si apoi ceapa si se prajesc si ele cateva minute. Se rastoarna carnea cu legumele intr-o cratita, se presara cu faina, se toarna peste ele zeama concentrata de carne, smantana si apoi vinul, se amesteca, si dupa ce dau in clocot, se lasa sa fiarba, la foc potrivit, circa 5 minute. Se condimenteaza papricasul cu sare, piper si zeama de lamaie, se presara cu boabele de piper zdrobite si se serveste cu placintelele de cartofi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de vitel cu placintele de cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii):
  • Pentru placintele - 1 kg cartofi fierti de o zi
  • lingurita sare
  • piper proaspat macinat
  • 2 linguri unt topit
  • 2 linguri lapte.
  • Pentru papricas: 750 g file de vitel (sau de pui)
  • 200 g ciuperci
  • 1 ceapa
  • 50 g unt sau margarina
  • 2 linguri faina
  • 1/4 l zeama concentrata de carne de vita (Knorr+apa)
  • 125 g smantana
  • 1/8 l vin alb sec
  • putina zeama de lamaie
  • 1 lingurita piper rosu (boabe).

Raporteaza reteta

Retete

din Mancaruri cu carne

Varza calita cu carne de porc Varza calita cu carne de porc

Varza calita cu carne de porc este una dintre mancarurile noastre preferate. Se prepara foarte usor, doar ca trebuie sa aveti rabdare

1 vot    0 comentarii
2h 50 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute cu sos de rosii Chiftelute cu sos de rosii

Carnea tocata se pune intr-un vas. Se adauga ceapa uscata, curatata si tocata marunt. Se condimenteaza carnea cu sare, piper (dupa gust). Intr-o

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Cartofi aurii cu Rulouri din carne de porc cu ciuperci