autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Papricas de vitel cu placintele de cartofi

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii):, Pentru placintele - 1 kg cartofi fierti de o zi, , lingurita sare, , piper proaspat macinat, , 2 linguri unt topit, , 2 linguri lapte., Pentru papricas: 750 g file de vitel (sau de pui), , 200 g ciuperci, , 1 ceapa, , 50 g unt sau margarina, , 2 linguri faina, , 1/4 l zeama concentrata de carne de vita (Knorr+apa), , 125 g smantana, , 1/8 l vin alb sec, , putina zeama de lamaie, , 1 lingurita piper rosu (boabe).

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se curata cartofii reci de coaja, se dau pe razatoarea mare, se sareaza si se pipereaza.
Se incinge putin unt intr-o tigaie, se pun cartofii rasi - cu o lingura - in untul incins, se apasa putin si se formeaza placintele cam cat palma. Se stropesc cu putin lapte, se pune un capac direct peste ele si se prajesc, la foc mic, circa 15 minute. Se intorc, se mai prajesc alte 5 minute, se scot din tigaie si se lasa sa stea la cald in cuptorul incins la 80-100gr.. Se procedeaza la fel si cu cartofii ramasi. Papricasul:
Carnea zvantata se taie feliute sau fasii subtiri (cu un cutit ascutit).
Se curata ciupercile si se taie felii, iar ceapa curatata se toaca marunt.
Se incinge grasimea si se prajesc, pe rand, bucatile de carne, intorcandu-le pe toate partile. Se adauga ciupercile si apoi ceapa si se prajesc si ele cateva minute. Se rastoarna carnea cu legumele intr-o cratita, se presara cu faina, se toarna peste ele zeama concentrata de carne, smantana si apoi vinul, se amesteca, si dupa ce dau in clocot, se lasa sa fiarba, la foc potrivit, circa 5 minute. Se condimenteaza papricasul cu sare, piper si zeama de lamaie, se presara cu boabele de piper zdrobite si se serveste cu placintelele de cartofi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de vitel cu placintele de cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pulpe de Pui cu Mustar la Cuptor

Pulpe de Pui cu Mustar la Cuptor

Pasul 1: Zdrobim usturoiul intr-un bol in care vom pregati marinata pentru pui. Peste usturoi punem

1 vot    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

Carnea tocata se amesteca cu ceapa, orezul, mararul, sarea si piperul. Frunzele de vita se spala

13 voturi    15 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii):
  • Pentru placintele - 1 kg cartofi fierti de o zi
  • lingurita sare
  • piper proaspat macinat
  • 2 linguri unt topit
  • 2 linguri lapte.
  • Pentru papricas: 750 g file de vitel (sau de pui)
  • 200 g ciuperci
  • 1 ceapa
  • 50 g unt sau margarina
  • 2 linguri faina
  • 1/4 l zeama concentrata de carne de vita (Knorr+apa)
  • 125 g smantana
  • 1/8 l vin alb sec
  • putina zeama de lamaie
  • 1 lingurita piper rosu (boabe).

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cartofi cu rulouri surpriza si ciocanele delicioase,la cuptor Cartofi cu rulouri surpriza si ciocanele delicioase,la cuptor

Ciocanelele se spala si se aseaza spre marginea tavii,nuschiuletul se subtiaza pe lung cu lama unui cutit,se sareaza si se condimenteaza

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Humus reţetă Humus reţetă

Humus: 250g naut crud lasat cateva ore in cam de 3 ori apa in volum sa se umfle (si se umfla bine), fiert la foc mare in apa multa (completati

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Rulada cu carne de curcan