autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Papricas de vitel cu placintele de cartofi

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii):, Pentru placintele - 1 kg cartofi fierti de o zi, , lingurita sare, , piper proaspat macinat, , 2 linguri unt topit, , 2 linguri lapte., Pentru papricas: 750 g file de vitel (sau de pui), , 200 g ciuperci, , 1 ceapa, , 50 g unt sau margarina, , 2 linguri faina, , 1/4 l zeama concentrata de carne de vita (Knorr+apa), , 125 g smantana, , 1/8 l vin alb sec, , putina zeama de lamaie, , 1 lingurita piper rosu (boabe).

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se curata cartofii reci de coaja, se dau pe razatoarea mare, se sareaza si se pipereaza.
Se incinge putin unt intr-o tigaie, se pun cartofii rasi - cu o lingura - in untul incins, se apasa putin si se formeaza placintele cam cat palma. Se stropesc cu putin lapte, se pune un capac direct peste ele si se prajesc, la foc mic, circa 15 minute. Se intorc, se mai prajesc alte 5 minute, se scot din tigaie si se lasa sa stea la cald in cuptorul incins la 80-100gr.. Se procedeaza la fel si cu cartofii ramasi. Papricasul:
Carnea zvantata se taie feliute sau fasii subtiri (cu un cutit ascutit).
Se curata ciupercile si se taie felii, iar ceapa curatata se toaca marunt.
Se incinge grasimea si se prajesc, pe rand, bucatile de carne, intorcandu-le pe toate partile. Se adauga ciupercile si apoi ceapa si se prajesc si ele cateva minute. Se rastoarna carnea cu legumele intr-o cratita, se presara cu faina, se toarna peste ele zeama concentrata de carne, smantana si apoi vinul, se amesteca, si dupa ce dau in clocot, se lasa sa fiarba, la foc potrivit, circa 5 minute. Se condimenteaza papricasul cu sare, piper si zeama de lamaie, se presara cu boabele de piper zdrobite si se serveste cu placintelele de cartofi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de vitel cu placintele de cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Medalion de muschiulet cu frigarui si garnitura Fantasy

Medalion de muschiulet cu frigarui si garnitura Fantasy

Medalionul de muschiulet: Se curata muschiuletul de pielite, se spala si se sterge cu servet absorbant.

33 voturi    17 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Vita cu sos thai red si orez arlechino

Vita cu sos thai red si orez arlechino

Se spala sub un jet de apa rece carnea, se sterge cu un prosop de bucatarie dupa care se taie cubulete

6 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii):
  • Pentru placintele - 1 kg cartofi fierti de o zi
  • lingurita sare
  • piper proaspat macinat
  • 2 linguri unt topit
  • 2 linguri lapte.
  • Pentru papricas: 750 g file de vitel (sau de pui)
  • 200 g ciuperci
  • 1 ceapa
  • 50 g unt sau margarina
  • 2 linguri faina
  • 1/4 l zeama concentrata de carne de vita (Knorr+apa)
  • 125 g smantana
  • 1/8 l vin alb sec
  • putina zeama de lamaie
  • 1 lingurita piper rosu (boabe).

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Ostropel de pui