autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Papricas de vitel cu placintele de cartofi

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii):, Pentru placintele - 1 kg cartofi fierti de o zi, , lingurita sare, , piper proaspat macinat, , 2 linguri unt topit, , 2 linguri lapte., Pentru papricas: 750 g file de vitel (sau de pui), , 200 g ciuperci, , 1 ceapa, , 50 g unt sau margarina, , 2 linguri faina, , 1/4 l zeama concentrata de carne de vita (Knorr+apa), , 125 g smantana, , 1/8 l vin alb sec, , putina zeama de lamaie, , 1 lingurita piper rosu (boabe).

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se curata cartofii reci de coaja, se dau pe razatoarea mare, se sareaza si se pipereaza.
Se incinge putin unt intr-o tigaie, se pun cartofii rasi - cu o lingura - in untul incins, se apasa putin si se formeaza placintele cam cat palma. Se stropesc cu putin lapte, se pune un capac direct peste ele si se prajesc, la foc mic, circa 15 minute. Se intorc, se mai prajesc alte 5 minute, se scot din tigaie si se lasa sa stea la cald in cuptorul incins la 80-100gr.. Se procedeaza la fel si cu cartofii ramasi. Papricasul:
Carnea zvantata se taie feliute sau fasii subtiri (cu un cutit ascutit).
Se curata ciupercile si se taie felii, iar ceapa curatata se toaca marunt.
Se incinge grasimea si se prajesc, pe rand, bucatile de carne, intorcandu-le pe toate partile. Se adauga ciupercile si apoi ceapa si se prajesc si ele cateva minute. Se rastoarna carnea cu legumele intr-o cratita, se presara cu faina, se toarna peste ele zeama concentrata de carne, smantana si apoi vinul, se amesteca, si dupa ce dau in clocot, se lasa sa fiarba, la foc potrivit, circa 5 minute. Se condimenteaza papricasul cu sare, piper si zeama de lamaie, se presara cu boabele de piper zdrobite si se serveste cu placintelele de cartofi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de vitel cu placintele de cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Specialitate de pui cu orez salbatic

Specialitate de pui cu orez salbatic

Se pune o olicica la fiert cu sare si un pic de ulei de masline si orezul salbatic cca.15 min.Se

3 voturi    3 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Foietaj cu carne

Foietaj cu carne

Foietajul trebuie sa fie complet decongelat. Curatam si spalam legumele si le taiem bucati mai mici.

43 voturi    22 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii):
  • Pentru placintele - 1 kg cartofi fierti de o zi
  • lingurita sare
  • piper proaspat macinat
  • 2 linguri unt topit
  • 2 linguri lapte.
  • Pentru papricas: 750 g file de vitel (sau de pui)
  • 200 g ciuperci
  • 1 ceapa
  • 50 g unt sau margarina
  • 2 linguri faina
  • 1/4 l zeama concentrata de carne de vita (Knorr+apa)
  • 125 g smantana
  • 1/8 l vin alb sec
  • putina zeama de lamaie
  • 1 lingurita piper rosu (boabe).

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Rata pe varza