autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Papricas rece de pui cu ciuperci

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 pui de circa 1,4 kg taiat in 6-8 portii, , sare, , piper negru macinat, , 1 lingura faina, , 50 g unt, , 2 linguri ulei de masline,, 1 cub de concentrat de pui, , faramitat, , 1 legatura de verdeata, , 12 cepe mici, , 24 ciuperci marunte, , zeama de la 2 lamai, , 2 galbenusuri, , 275 ml smantana., Pentru garnisit: felii de lamaie, , patrunjel verde, , foi de dafin.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Se condimenteaza bucatile de pui cu sare si piper, se dau prin faina si se prajesc in 25 g de unt incins, pana ce incep sa se rumeneasca.
Se scot din tigaie, se pun intr-o cratita, se adauga cubul de concentrat (Knorr) faramitat si apa cat sa acopere carnea si se lasa sa dea in clocot. Se adauga verdeata intreaga, se acopera cu un capac, se face focul mai mic si se lasa sa fiarba 15-20 de minute, pana ce se fragezeste carnea.
Intre timp, se dunstuiesc circa 5 minute ciupercile in untul ramas si zeama de la o lamaie.
Se scot bucatile de pui intr-un castron, se adauga ciupercile si se fierbe zeama la foc iute pana ce scade cam la 425 ml.
Intr-un bol, se bate galbenusul cu zeama de lamaie ramasa si cu jumatate din smantana, se pune zeama de carne pe foc, se ia o lingura de zeama fierbinte si se amesteca cu galbenusul batut, dupa care se rastoarna in zeama clocotita si se lasa sa se infierbante si sa se ingroase, amestecand intruna. (Nu trebuie sa fiarba!) Se toarna sosul astfel preparat peste puiul cu ciuperci, se lasa sa se raceasca, se acopera cu un capac si se tine noaptea la rece. Cu doua ore inainte de a servi papricasul, se pune puiul intr-un castron impreuna cu sosul inchegat din cratita.
Se bate bine smantana ramasa, se incorporeaza in sosul din castron, in asa fel incat sa acopere bucatile de carne, si se serveste papricasul rece, eventual de la frigider, garnisit cu felii de lamaie, patrunjel verde tocat si foi de dafin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas rece de pui cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Musaca de cartofi cu mazare

Musaca de cartofi cu mazare

Se spala cartofii si se fierb in apa cu coaja cu tot. Daca folosim mazare proaspata, si aceasta trebuie

4 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Iepure cu prune

Iepure cu prune

Incepem cu zaravatul pe care il taiem marunt iar morcovul in rondele,eu il prefer asa, ciupercile

4 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 pui de circa 1,4 kg taiat in 6-8 portii
  • sare
  • piper negru macinat
  • 1 lingura faina
  • 50 g unt
  • 2 linguri ulei de masline,
  • 1 cub de concentrat de pui
  • faramitat
  • 1 legatura de verdeata
  • 12 cepe mici
  • 24 ciuperci marunte
  • zeama de la 2 lamai
  • 2 galbenusuri
  • 275 ml smantana.
  • Pentru garnisit: felii de lamaie
  • patrunjel verde
  • foi de dafin.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Tocanita de vita si ciuperci cu cartofi