Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ingrediente
1 kg carne, 10 cepe, 2 linguri grasime, 2 linguri boia de ardei dulce, sare, 2 ardei grasi Galustele pentru papricas: ¾ pahar apa, 1 pahar faina, 2 oua, 100g grasime, sare
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
Mod de preparare
Se prepara din carne de pui, vitel, purcel, berbec. Ceapa taiata marunt se inabuse cu grasime, cu boia si cu carnea taiata bucati. Se pun si ardeii intregi. Se adauga cite putina apa, pe masura ce scade. Este gata cind carnea a fiert bine si sosul a scazut. Carnea de berbec fiind mai tare, mai intii se prajeste si se fierbe Se serveste cu galusti. Galustile se pregatesc astfel: se clocoteste apa cu sare si grasime. Se toarna faina toata odata, amestecind mereu. Se ia de pe foc, se mai amesteca putin si cind este inca putin calda, se adauga ouale intregi. Se amesteca bine. Se iau cu lingurita galuste, se pun in apa clocotita si se fierb. Sint gata in momentul in care ies la suprafata. Se adauga in papricasul clocotit. Galustele se mai pot prepara si astfel: se freaca 2 linguri faina, 1 ou, 2 linguri unt, sare si se procedeaza ca mai sus.
Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Parlim bucatile de carne pe flacara aragazului, le spalam bine si pulpele le taiem in doua, adica
8 voturi
0 comentarii
2h 30 min
Preparare: Taiem cartofii in 4-6 depinde de marimea cartofului, tocam ceapa si ardeiul. Intr-o cratita
60 voturi
15 comentarii
1h
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate