autor:

Dachman Laura

» » , , Aperitive, Budinci, Mancaruri cu carne

Parfait de ficat de pui cu stafide si vin dulce

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 noiembrie 2009

Ingrediente
***** Pentru mai multe retete noi nu uitati sa imi vizitai blogul : http://lauradfood.blogspot.com/, , 50 gr stafide, 30 ml vin dulce, 50 gr unt, 400 gr ficatei de pui, curatati si spalati, 1 catel de usturoi, tocat, 1 lingura tarhon maruntit, 70 ml smantana, sare si piper negru

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Pune stafidele si vinul intr-un bol si da-le la cuptorul cu microunde, la putere maxima, timp de 3 minute.Intre timp, topeste untul intr-o tigaie si prajeste ficateii de pui impreuna cu usturoiul, tarhon si un praf mare de piper negru macinat, aprox.4 minute pe fiecare parte.
Pune toata compozitia din tigaie, cu tot cu lichidul format, intr-un blender.Mixeaza compozitia pana se obtine o pasta fina.Adauga smantana si 2 linguri din vinul de la stafide, asezoneaza cu sare si mixeaza din nou pana la omogenizare.
Unge cu ulei 4 x 100 ml vase.Imparte stafidele la baza celor 4 vase, iar deasupra imparte amestecul cu ficat.Acopera vasele cu folie si da-le la rece pentru 1 ora.
Pentru servire, scoate cu grija parfait-urile din vase rasturnandu-le pe farfurii si serveste-le alaturi de paine prajita si frunze de salata.

:) Pentru mai multe retete noi vizitati blogul http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Parfait de ficat de pui cu stafide si vin dulce" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne

"Mansaf"- mancarea nationala a Iordaniei

Se incepe cu “ jameedul”; cu o seara inainte se sparg bulgarii de iaurt si se lasa la inmuiat

13 voturi    13 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Pui rumenit cu legume si sos de smantana

Pui rumenit cu legume si sos de smantana

Se opareste pieptul intr-un litru de apa(atentie nu se fierbe), apoi se taie cuburi potrivite in

6 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013

    Parfait = perfect !

  • Fara foto

    LUCIAN , 17 februarie 2010

    Un catel de usturoi inseamna o bucatica mica sau e tot manunchiul acela care contine vreo 10 bucatele de usturoi ?

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

    Interesanta reteta!!!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 09 decembrie 2009

      combinatia de dulce , acru si carne e foarte buna1

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 09 decembrie 2009

      Scumpo, nu îcetezi să mă uimeşti! Cred că e delicios!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 08 decembrie 2009

      Oooooo dar trebuie sa fie delicios !!!! Minunat....am sa testez !

    • roxana

      roxana (Chef de cuisine) , 07 decembrie 2009

      suna tare fain, si cred ca gustul depaseste banuiala... am sa o testez si am sa iti povestesc ce mi-a iesit!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2009

      trebuie sa fie tare gustos...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2009

      Am salvat reteta,un deliciu.Felicitari pentru reteta.

    • Ramona

      Ramona (Chef de cuisine) , 01 decembrie 2009

      Personal nu as incerca aceasta combinatie... stafide si ficatei... dar cred ca e foarte gustoasa!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 decembrie 2009

      Felcitari! Am salvat.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

5 voturi

Ingrediente

  • ***** Pentru mai multe retete noi nu uitati sa imi vizitai blogul : http://lauradfood.blogspot.com/
  • 50 gr stafide
  • 30 ml vin dulce
  • 50 gr unt
  • 400 gr ficatei de pui
  • curatati si spalati
  • 1 catel de usturoi
  • tocat
  • 1 lingura tarhon maruntit
  • 70 ml smantana
  • sare si piper negru

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

Manolovici Eugen (Chef de cuisine)

Parfait = perfect !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Pasare umpluta